تبلیغ برند برای تغییر و تاثیر در برند

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 300 موضوع : مقالات برند



مشک آن است که خود ببوید، نه آنکه عطار بگوید» جمله گیرا وگویائی است که بر داشتن کیفیت وبی نیازی به تبلیغ تأکید می ورزد و یادآوری می کند که بهترین مبلغ هر چیز، کیفیت آن است .

گروهی از اندیشمندان و پژوهشگران نیز پس از سالها مطالعه وبررسی به این نتیجه رسیده اند که « تبلیغ» دیگر مانند گذشته تأثیرگذار نیست اما دلیل کاهش تأثیر تبلیغات را در گران شدن  هزینه های تبلیغ، تعداد بسیار زیاد رسانه ها ، پراکنده بودن وگسترده شدن بازارها و مخاطبان، نارسائی تبلیغات ووسعت وشدت رقابت می دانند.


واقعیت این است که با تغییر وتحولات گسترده در نظام بازار وبازاریابی دنیا وبا پراکندگی و گستردگی بازارها وخریداران وبا متفاوت بودن شرایط ومقتضیات، هیچ چیز ثابت وهمیشگی نیست حتی گفته ها و ضرب المثل هائی که دورانی طولانی معنا ومفهوم داشته ومورد پذیرش مردم بوده اند.

اگر بپذیریم که زندگی فرایند « ارتباطات، اطلاعات و مبادلات » است واگر باور داشته باشیم که انسان موجودی « اجتماعی،ارتباطی واقتصادی » است واگر معتقد باشیم که « دانائی مبنای توانائی » است و چنانچه در نظر داشته باشیم که بازار ومشتریان « تحول گرا، تنوع طلب وتازه پسند» هستند ، این را نیز می پذیریم که دیگر نمی توان تنها با داشتن کیفیت ، انتظار موفقیت داشت. به عبارتی در بازار رقابتی و جهانی امروز « مشک آن است که خود ببوید هم آنکه عطار بگوید » . اما دو نکته مهم در این گفته وجود دارد که لازم است با دقت وحوصله به آنها پرداخته شود وآن « کیفیت مطلوب وتبلیغ خوب » است.

کیفیت مطلوب یعنی پاسخگوئی دقیق ودرست به انتظارات وترجیحات مشتری وتبلیغ خوب تبلیغی است هدفمند ومبتنی بر بازارشناسی ومخاطب شناسی وظرافت ها ومهارتهای لازم برای تأثیر بر مخاطب وتغییر در رفتار مخاطب.

ارتباط همیشگی با بازار، اطلاع رسانی درست به مشتریان و اطلاع یابی دقیق از آنان و شهرت یافتن ومطرح بودن بعنوان ضرورت های ماندگاری در بازار وسازگاری با تحولات برای هر کاسبکار است.

اگرچه کیفیت نقش مهمی در موفقیت هر چیز دارد ،اما در دنیائی که «سرعت» عامل تعیین کننده ای در بسیاری از پدیده هاست ، اطلاع رسانی وتبلیغ سریع ودرست یک ضرورت است که خود نیازمند نوعی مدیریت هوشمندانه است.

در ادبیات بازاریابی نوین ،بعضی از ضرب المثل ها و گفته های گیرا وشیوای گذشته جابه جا می شوند تا معنای واقعی تری پیدا کنند. بازاریابان امروز پذیرفته اند که مشک آن است که « خوب » ببوید ،« هم آنکه » عطار «درست » بگوید.

بوی خوب بوئی است که به مشام مشتری خوب باشد وتبلیغ درست ،تبلیغی است که روی مشتری تأثیرگذار باشد وبازاریاب ومبلغ واقعی کسی است که  باهم افزائی « کیفیت وتبلیغ» مشتری پسند وبازار پذیر ورقابتی به اهداف خود دست یابد.

اگر می خواهید که گمنام نمانید وشما را بهتر وبیشتر بشناسند ،اگر دوست دارید که خوشنام شوید وشما را با دل وجان بپذیرند،اگر علاقمندید که جایگاه ،قدر ومنزلتی مطلوب در ذهن ودل مخاطبان داشته باشید، اگر بر این باور هستید که انزوا نمی تواند کارساز باشد؛ بکوشید کالاها، خدمات ،ایده ها و پدیده ها وحتی خودتان را به دیگران به خوبی یعنی به جا،به موقع وبه اندازه معرفی کنید و توجه داشته باشید که معرفی، شناساندن وتبلیغ درست لازمه ی شناخته شدن وارتباط پایدار است. عصاره ی آنچه گفته شد را در این جمله می توان بیان کرد: انسانهای امروزی بدون تبلیغ زنده اند اما زندگی نمی کنند ،زیرا زندگی نیازمند شناساندن ،شناختن وشناخته شدن است البته هوشمندانه !

بسیاری از صاحبان کسب و کار، اشتباهاتی در تبلیغات خود انجام می دهند که لطمه بزرگی به آنان وارد می کند. اگر می خواهید تبلیغی داشته باشید که بر فروش تاثیر بگذارد، از این اشتباهات بپرهیزید.

1- تمرکز بر روی خودتان
در این نوع تبلیغات خود محور ، بخش اعظمی از آگهی در مورد خودتان است و نه مشتری. عنوان آگهی از شما می گوید و متن آن نیز به افتخارات شما می بالد. چنین تبلیغاتی به فروش خوب دست نخواهد یافت ، زیرا مشتری می خواهد ببیند آگهی چه نفعی برای خودش دارد.

"شرکت فلان، با افتخار موفق به دریافت لوح زرین شد!"

برای مشتری به هیج وجه مهم نیست شرکت سازنده ، چه افتخاراتی را کسب کرده است، بلکه محصول یعنی بستنی و مزایای آن برایش مهم است.

2-گم شدن در شلوغی
عناوین رایج و کلیشه ای در تبلیغات باعث بی توجهی خواننده به آن می شود. شما باید بتوانید توجه خواننده را جلب کنید تا او بقیه آگهی را بخواند. خواننده با رسیدن به عنوان تکراری بسادگی از آن خواهد گذشت. از عباراتی مانند : یک فرصت استثنایی ، زود دیر می شود و ... استفاده نکنید. سعی کنید ادعای شما خاص و بی همتا باشد.

3- عدم استفاده از مدلهای آگهی امتحان شده
بعضی از سازندگان تبلیغ بدون هیچ آگاهی از اصول تبلیغات ، بر روی کاغذی سفید (یا صفحه سفید مانیتور) شروع به ساختن آگهی می کنند. اینکار در غالب موارد به شکست خواهد انجامید. اینکار درست مانند آن است که بدون استفاده از تجربه دیگران شروع به ساختن خانه کنیم و خانه های مشابه را بررسی نکنیم. در انتهای کار به مشکلات زیادی برمیخوریم ، مثلا یادمان رفته برای آشپزخانه هواکش درنظر بگیریم.

4-فروش قبل از موقع
اگر مشتریان با نام تجاری شما و محصولاتتان آشنا نیستند. در ابتدای آگهی بسراغ فروش نروید ، بلکه ابتدا اطلاعات کافی در اختیار خواننده قرار دهید و در او تمایل به خرید را ایجاد کنید و سپس از قیمت و پیشنهاد فروش صحبت کنید.

5- ایجاد شک و تردید
در آگهی مطالبی را عنوان نکنید که باعث شک و تردید خواننده شود. بسیاری از فروشندگان نرم افزار ادعا می کنند دارای بزرگترین آرشیو نرم افزار در ایران هستند. اگر از صفت ترین استفاده می کنید ، برای این ادعا دلیل بیاورید. از تصاویر و مدارک استفاده کنید.

6-دعوت به تعلل
یک آگهی موفق باید شما را وادار به خرید فوری بکند. شما می توانید به سه روش حس فوریت را در مشتری ایجاد کنید.
- عرضه کالا را محدود سازید.
-  تعداد را محدود کنید.
- زمان خرید را محدود سازید.

7-ساخت آگهی برای متخصصان
از ساخت آگهی برای متخصصان بپرهیزید. از ادبیاتی استفاده نکنید که برای فهم آن ، نیاز به مدرک دانشگاهی باشد.جملات کوتاه و واضح استفاده کنید. متن باید به آسانی قابل خواندن باشد.



09177755652