نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
چطور کسب و کاری با سرمایه اولیه کم راهاندازی کنیم؟ آیا راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم شدنی است؟ اگر هدف شما از راهاندازی کسب و کار، میلیونر شدن است و اگر تجربه راهاندازی کسب و کار آنلاین یا آفلاین ندارید اما میخواهید با سرمایهای که دارید یک کسب و کار راهاندازی کنید.
شما میخواهید کسب و کاری با سرمایه کم راهاندازی کنید، یعنی ممکن است فرصت دوباره شروع کردن را نداشته باشد، به همین دلیل باید شرایط خودتان و کسب و کاری که انتخاب کردهاید را بررسی کنید، اگر عجول هستید و فقط میخواهید کسب و کاری راهاندازی کنید، یعنی قمار کردن!
قبول دارم هر کسب و کاری برای شروع به سرمایه نیاز دارد و بدون پول نمیتوان کسب و کاری راهاندازی کرد. اما برخی از کسب و کارها هستند که برای شروع نیاز به سرمایه اولیه کمی نیاز دارند اما در عوض باید تجربه خوبی داشته باشید. در واقع شما باید از کم شروع کنید تا بتوانید به مرور با استفاده از تجربهای که دارید یا بدست میآورید، کسب و کارتان را گسترش دهید.
چرا خواندن این مطلب را به شما توصیه میکنیم؟
در مطلبی با عنوان شغلهای پردرآمد، کاربران دربارهی شروع و راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم سوالات زیادی پرسیدند که برخی از آنها نیازمند پاسخ کاملی بود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم چند کسب و کار با سرمایه کم راه اندازی کسب و کار با سرمایه اولیه کم توضیح دهیم.
اگر شما هم به فکر راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم هستید، ممکن است یکی از این سوالات دغدغه فکری شما نیز باشد:
- چه کاری برای من مناسب است؟
- میخواهم کار انجام دهم اما از شکست میترسم!
- آیا به راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم، امیدی هست؟
- کسب و کار اینترنتی چقدر سرمایه نیاز دارد؟
- چقدر طول میکشد تا به درآمد برسیم؟
- بدون سرمایه هم میشود کسب و کاری راه انداخت؟
راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم، شدنی است؟
بله شما میتوانید با سرمایه کم یک کسب و کار راهاندازی کنید اما باید بدانید با راه اندازی کسب و کار وارد میدان جنگ میشوید و باید برای آن خودتان را آماده کنید.راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم یا زیاد همیشه چالش برانگیز است. حالا اگر سرمایه کمی داشته باشید، فکر کردن درباره شکست و از دست دادن سرمایه باعث میشود ترمز را بکشیم و با خودمان فکر کنیم آیا واقعاً ارزش سرمایهگذاری دارد؟ آیا موفق میشوم؟ آیا درآمدی خوبی دارد؟ این نگرانی شما طبیعی است و به شما حق میدهیم چنین سوالاتی از خود بپرسید.
اگر تجربه راه اندازی و شروع یک کسب و کار را ندارید، مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که هر کاری اصول خاص خود را دارد. اگر بدون هدف و ناشیانه شروع به کار کنید، ممکن است آنگاه که به خود میآیید، غرق در مشکلات کاری ریز و درشت باشید و نه تنها چیزی عایدتان نشود بلکه ضرر هنگفت هم از نظر مالی و زمانی متحمل شوید.
احتمالاً شما هم افرادی را دیده باشید که از صفر شروع کردند و بعد از گذشت چند ماه یا سال موفقیت چشمگیری داشتهاند. این افراد کار عجیبی نکردند، فقط بهانهها را کنار گذاشتند و شروع کردند. بله درست خواندید، بهانه! اینکه شما بدانید از پس کاری برمیآیید اما انجامش نمیدهید، یعنی نمیخواهید به خودتان سختی بدهید!!! بنظر شما برای رسیدن به هدف، سخت تلاش کردن بهتره یا تا ابد معمولی زندگی کردن؟
جملهی بالا را سعید حسینی در یکی از روزهای چالش نقطه صفر بیان کرد که حسابی در دلم نشسته است. اگر میخواهید کاری انجام دهید اما سرمایهای ندارید، شکست خوردهاید و... به صفحه اینستاگرامی چالش نقطه سفر بروید (noghte_0) و ببینید سعید حسینی چطور بدون سرمایه میخواهد در طول 45 روز از صفر شروع کند و به درآمد برسد.
چرا باید با سرمایه کم شروع کرد؟
کسانی که تصمیم میگیرند با سرمایه کم، کسب و کاری راه اندازی کنند، الزاماً افرادی از نظر مالی ضعیف نیستند! بسیاری از کسب و کارها در طول زمان بصورت پلهای رشد میکنند مانند پرورش گل و گیاه و مثالهای دیگری که نیازمند سرمایه زیادی نیست بلکه باید دانش خوبی داشته باشید تا بتوانید گیاههان را پرورش دهید، بخوبی از آنها مراقبت کنید و در نهایت برای فروش گلها خلاقیت بخرج دهید.نکته مهم: درست است که همه میگویند اگر هدفی داری فقط باید شروع کنی! شروع کردن فقط ایده پیدا کردن و یا هزینه کردن نیست! شما قبل از ورود به هر کسبوکاری باید اطلاعات اولیه را بدست بیاورید، به عنوان مثال نمیتوانید وارد حوزه پرورش گل و گیاه، فروش گیاهان دارویی، جوجهکشی، کشاورزی، فروشنده لوازم دیجیتال، کسب و کار اینترنتی، فروش آنلاین و ... شوید اما اطلاعی از چگونگی انجام کار، چالشها و ... اطلاع نداشته باشید.
میخواهم کار جدیدی را شروع کنم، اما از شکست میترسم!
همهی ما دوست داریم که درآمد خوبی داشته باشیم و از زندگی لذت ببریم اما وقتی که میخواهیم شروع به کار کنیم، افکار منفی زیادی در ذهنمان ایجاد میشود. یکی از شایعترین افکار منفی، ترس از شکست خوردن است.هیچکس علاقهای به شکست خوردن ندارد اما تمام افرادی که تصمیم میگیرند کاری انجام دهند، شکست و موفقیت را با هم میپذیرند چون موفقیت و شکست روبروی همدیگر قرار دارند و در کسب و کار حدِوسط نداریم!
برای اینکه بتوانیم ریسک شکست را پایین بیاوریم باید قبل از ورود به هر کاری تحقیقات کاملی انجام دهیم. به عنوان مثال:
- بررسی نیاز بازار؛
- تعیین هدف؛
- ترسیم آینده شغلی؛
- بررسی چالشها و پیدا کردن راهحل؛
- یافتن راهکارهایی برای کاهش هزینهها؛
- با کمترین امکانات شروع کردن؛
- مطالعه و یادگیری مداوم.
نکاتی که برای راهاندازی کسب و کار باید به آنها توجه کنید زیاد است و سعی میکنیم در مطالب بعدی اصول اولیه راه اندازی کسب و کار شخصی را توضیح دهیم.
آیا همچنان میترسید که شروع کنید؟ رودخانهای را در نظر بگیرید که میخواهد به دریا برسد، این رودخانه به هیچوجه ساکن نیست چون آب مسیر خودش را پیدا میکند و بعد از کلی پیچوخم به هدفش که دریاست میرسد. حاضری مثل آب باشی و از هر مانعی بگذری تا یک رودخانه زیبا بسازی و به دریا برسی؟
کسب و کار اینترنتی چقدر سرمایه نیاز دارد؟
کسب و کار اینترنتی یکی از انواع روشهای کسب درآمد است که برای شروع نیاز به هزینه و سرمایه زیادی ندارد اما تجربه حرف اول را میزند. به عنوان مثال شما سرمایه کمی دارید اما به اندازهای نیست که بخواهید یک مغازه کوچک لباس فروشی راهاندازی کنید. اما با هزینه بسیار کم میتوانید یک فروشگاه آنلاین داشته باشید.هزینه راهاندازی کسب و کار اینترنتی بسیار کمتر از راهاندازی یک کسب و کار در محیط فیزیکی است. حتی شما هزینههای جانبی مثل مکان، لوازم دفتری و... را ندارید. با اینحال همانطور که راهاندازی کسب و کار اینترنتی ارزان است اما تجربهای که باید بدست بیاورید ارزان نیست!
افراد زیادی در حوزه کسب و کارهای آنلاین هستند که بعد از چند سال فعالیت، شکست و کسب تجربه توانستن به موفقیت برسند. همهجا گفته میشود کسب و کار اینترنتی یعنی درآمد میلیونی اما هیچکس درباره فشارها، سختیها، موانع دولتی و چالشهای این کسب و کار توضیح نمیدهد. در واقع قسمت قشنگ ماجرا را نشان میدهند!
کسب و کار اینترنتی در کشورمان با تمام سختیهایی که دارد همچنان در حال شکلگیری و توسعه است و فرصت بسیار خوبی برای تمام افراد است. خوشبختانه افراد زیادی تجربه خودشان را در حوزههای مختلف بصورت دورههای آموزشی ارائه دادند و اگر میخواهید کسب و کار اینترنتی راهاندازی کنید، کافی است در گوگل عنوان شغلی خود را جستجو کنید تا اطلاعات اولیه را بدست بیاورید.
چه کسب و کاری برای من مناسب است؟
این سوال را همه پرسیدهاند اما پاسخ پیش خودتان است. قبل از اینکه بخواهم پاسخ این سوال را بدهم، توجه شما را جلب میکنم به مراجعه چند بیمار به یک پزشک. بنظر شما آیا پزشک میتوانید یک نسخه را برای همهی بیماران تجویز کند؟ شاید شما بگویید اصلاً این بیماران ممکن است به پزشک مراجعه نکنند و در اینترنت بهدنبال روش درمانی بگردند. جدای از اینکه اینکار بههیچ وجه توصیه نمیشود و حتی خودمان در بخش سلامت زوم لایف گفتهایم که این روشها جایگزین مراجعه به پزشک نیست.اگر میخواهید بدانید که کاری برای شما مناسب است، دنبال این نباشید که دیگران چه کار میکنند که درآمد دارند، به خودتان فکر کنید، شرایط زندگی، علایق، تجربههایی که دارید، کارهایی که میتوانید انجام دهید، افرادی که در اطراف شما هستند، محل زندگی و شرایط بسیاری را بررسی کنید. بدون شناخت کافی از شما، شرایط زندگی که دارید، تواناییها و... هیچکس نمیتواند به شما بگوید چه کاری برای شما مناسب است و میتوانید درآن موفق شوید.
شما میتوانید از اینترنت برای پیدا کردن شغلهای مختلف استفاده کنید اما نباید شغلی که مناسب خودتان است را اینترنت مشخص کند! ایدههای شغلی بسیاری وجود دارد اما دلیل نمیشود که برای شما هم مناسب باشد. پیشنهاد میکنم خودتان را ارزیابی کنید و ببینید چه کاری میتوانید انجام دهید و شروع کنید.
شما هر کار، هدف یا شغلی را انتخاب کنید، در مسیر رسیدن به موفقیت قطعاً با چالشهایی روبرو خواهید شد. پس سعی کنید با تمام وجدتان تصمیم بگیرید، بهدنبال علاقه خودتان بروید. اگر به کارتان علاقهمند باشید، میتوانید از چالشهای پیشهرو بهسلامت عبور کنید و گذرعمر خود را حس نمیکنید.
کارهایی که قبل از شروع هر کسبوکاری باید انجام دهید
هر کسب و کاری در روزها و ماههای اولیه با چالشهای زیادی روبرو میشود. فرقی نمیکند کسبوکار را به تنهایی شروع کرده باشید یا بصورت تیمی! قبل و بعد از شروع کسب و کار باید به ابعاد مختلف کسب و کارتان فکر کنید، از کتاب و منابع مختلف یادبگیرید، از تجربه دیگران استفاده کنید، هزینهها و روشهای کسب درآمد خود را پیدا کنید و کارهای دیگری که با توجه به نوع کسب و کار متفاوت است.کمی قبلتر درباره کاهش ریسک شکست توضیح دادیم و گفتیم که باید با تحقیق و مطالعه کسب و کار خودتان را بشناسید، منتهی قبل از تصمیمگیری و شروع کسب و کار (با سرمایه کم یا زیاد فرقی نمیکند) خوب است به نکات زیر توجه کنید:
- نیازهای مشتری خود را بررسی کنید.
- اندازهی بازار خود را برآورد کنید.
- رقبای خود را پیدا کنید و ببینید چه کارهایی انجام میدهند.
- چرا مشتری باید محصول شما را خریداری کند؟
- آیا کاری که انجام میدهید، نیاز مردم را رفع میکند؟
- آیا ارزشی ایجاد میکند؟
هیچ سرمایهای نداریم، چه کار کنیم؟
افراد زیادی هستند که میخواهند سرمایه خودشان را در اختیار افراد کاربلد قرار دهند. اگر سرمایهای ندارید اما تجربه دارید باید به افرادی که میشناسید پیشنهاد دهید تا سرمایه اولیه را در اختیار شما قرار دهند. باور کنید اگر تجربه و مهارت کافی داشته باشید، افراد زیادی به شما اعتماد میکنند. حتی ممکن است شما بصورت تیمی کاری را شروع کنید که فقط به مهارت شما نیاز داشته باشند!وقتی هیچ سرمایهای نداشته باشید باید برای مدتی در کسب و کار دیگران فعالیت کنید تا بتوانید درآمدی داشته باشید. احتمالاً شما هم افرادی را دیدهاید که از کارگری شروع کردهاند و بعد گذشت چند سال کسب تجربه، خودشان کسب و کاری راهاندازی کردند. باید حواستان به زمان باشد اما عجله نداشته باشید! کسب تجربه زمان نیاز دارد و هرجایی به افراد بیتجربه فرصت نمیدهند! خودتان هم در آینده اگر قرار باشد کسب و کار خودتان را داشته باشید، بدون تجربه محکوم به شکست هستید.
اگر سرمایه ندارید برای به دست آوردن سرمایه اولیه برای دیگران فعالیت کنید، به عنوان مثال اگر فروشنده قابلی هستید، میتوانید درباره یک محصول اطلاعات خوبی بدست بیاورید و بعد به فروشگاههای شهر خودتان سر بزنید و پیشنهاد دهید که بازاریابی محصولشان را انجام دهید و پورسانت بگیرید.
قبول دارم که شرایط برای همه یکسان نیست اما بدانید که خودتان باید راهی پیدا کنید تا از فشار حداکثری خارج شوید. نوشتن این توضیحات برای خودم راحت نبود چون بسیاری از این شرایط تلخ را تجربه کردم و میدانم که اگر دوباره شرایط تغییر کند و به زیر صفر برسم، باید راهی پیدا کنم تا شرایط بهتر شود.
اگر خودتان چنین تجربهای دارید و از زیر فشار خارج شدید، خوشحال میشوم که نظرات تجربهتان را بنویسید تا به دیگران هم کمک کنید.