سامسونگ و اپل
برندشناسی برند سامسونگ
سامسونگ یک گروه صنعتی کره ای می باشد که دارای پورتفولیو متنوعی از قبیل الکترونیک، مالی، ساختمان سازی و دیگر خدمات است. دفتر مرکزی این شرکت در سئول می باشد. سامسونگ با موفقیت از یک کسب و کار محلی به یک شرکت جهانی تبدیل گردید. بر اساس بررسی موسسه اینتر برند این شرکت در سال ۲۰۰۵ در بین ۱۰۰ برند با ارزش دنیا، رتبه ۲۰ – در حالی که در سال ۲۰۱۵ رتبه ۲ را بدست آورد – کسب نمود. همچنین ارزش برند این شرکت از ۲/۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ به ۵/۱۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۵ و ۸۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ افزایش یافت. نوآوری و برند به سامسونگ کمک کرد تا در سال ۲۰۰۵ به سود ۵/۱۰ میلیاردی برسد. شایان ذکر است سامسونگ در سال ۱۹۳۸ به منظور صادرات ماهی خشک و سبزیجات خشک شده تأسیس گردید و در دهه ۱۹۵۰ در چند صنعت دیگر وارد شد.سامسونگ بیانیه مأموریت و چشم انداز مشخص و روشنی را در تمام حوزه های فعالیتش به کار می برد :
چشم انداز : “رهبری انقلاب همگرایی دیجیتال”
مأموریت : “شرکت دیجیتالی الکترونیکی” : یعنی سامسونگ، شرکتی است که از طریق محصولات دیجیتالی، انقلاب همگرایی دیجیتالی را هدایت و رهبری می کند.
همچنین سامسونگ تلاش خود را در ایجاد جدیدترین محصولات در صنعت نیمه هادی ها، تجهیزات ارتباطی، و لوازم خانگی متمرکز نموده تا در بلند مدت برند سامسونگ تبدیل به یک عرضه کننده قوی محصولات دیجیتالی تبدیل گردید.
استراتژی ایجاد بازارهای جدید یا توسعه بازار، سامسونگ را به سویی هدایت کرد که به یک برند نوآور تبدیل شود. تخصص سامسونگ، تمرکز بر نیازهای مشتریان و سازگاری سریع با تغییرات در ترجیحات مشتریان است.
سامسونگ همزمان با سازماندهی مجدد واحدهای تجاریش، تغییرات داخلی گسترده ای را نیز اجرا نمود. هدف از این تلاش ها این بود که اقدامات بازاریابی تحت نظر یک مرکز هدایت گردند. به عبارت دیگر استراتژی بازاریابی کل نگر – به جای برنامه های بازاریابی جدا و ناهماهنگ – اجرا شود و بدین ترتیب قدرت برند سامسونگ افزایش یابد. در این راستا سامسونگ می بایست با چالش های زیر رو به رو می شد :
- ایجاد یک برند و استراتژی بازاریابی جهانی.
- تغییر نگرش هزینه ای نسبت به برنامه ریزی ارتباطات، به نگرش سرمایه گذاری.
- بهبود جایگاه در بازار نیمه رسانا و تراشه ها از طریق تکنولوژی نوین.
- تمرکز ارتباطات بر مصرف کنندگان دیجیتالی.
در مرحله بعد سامسونگ یک گزاره ارزشی منحصر به فرد تدوین نمود. این گزاره ارزشی، جزئیات بیشتری در مورد مأموریت برند می دهد و ابعاد احساسی برند را نیز بیان می نماید تا تصویر برند سامسونگ بهتر گردد.
در دهه ی ۹۰، اگر مشتری نمی توانست سونی یا توشیبا بخرد، سامسونگ می خرید. اما این تصویر می بایست تغییر می کرد. در همین راستا استراتژی شرکت از ارائه تصویر محصولات بی کیفیت و ارزان قیمت به محصولات شیک و رهبر بازار تغییر نمود. از این رو سامسونگ برندی ایجاد نمود که باب روز است و محصولات گوناگون از موبایل تا پنل های مسطح پلاسمای تلویزیون را ارائه کرد.
در گام بعدی، لوگوی شرکت طراحی مجدد شد تا عزم سامسونگ را در تبدیل شدن به یک رهبر جهانی نشان دهد. نام سامسونگ به انگلیسی نوشته شد تا حضور جهانی اش پر رنگ تر گردد. سپس نام سامسونگ بر روی لوگوی جدید قرار داده شد. این لوگوی بیضی شکل نماد کهکشان در حال حرکت در فضای جهان است و نوآوری و پویایی شرکت را نمایان می کند.
استراتژی جدید بازاریابی زمینه ساز اجرای یک برنامه بازاریابی جهانی با هزینه ۴۰۰ میلیون دلار شد. این شرکت همچنین یک ابزار کنترلی برای ارزیابی اثربخشی و کارآیی ارتباطات خود ایجاد کرد تا پتانسیل های پیشرفت در هر مرحله از مسیر رابطه با مشتری را شناسایی کند.
افزون بر این، سامسونگ مجموعه ای را در تایم وارنر سنتر در شهر نیویورک بر پا کرده است. این مجموعه ۱۰۰۰۰ متر مربع وسعت دارد و محصولات مختلف و جدید دنیای دیجیتال سامسونگ را به بازدیدکنندگان نمایش می دهد. در ضمن سامسونگ در این مجموعه، میزبانی سمینارهای مرتبط با تکنولوژی را می پذیرد.
از سال ۱۹۹۸ سامسونگ حامی بازی های المپیک بوده است. در خلال رقابت ها، سامسونگ به قهرمانان، مسئولین و خبرنگاران موبایل های پیشرفته اهداء می نمود تا بدین وسیله برند خود را بهبود دهد. با این رویکرد، شرکت یک راه سریع و با صرفه برای به نمایش گذاشتن خود پیدا کرده است. شایان ذکر است آگاهی از برند سامسونگ پس از هر المپیک ۲% افزایش یافته است.
علیرغم چند برهه سخت در صنعت نیمه هادی ها – مانند رکود اوایل دهه نود و اوایل ۲۰۰۰ – سامسونگ به شدت بر میزان سرمایه گذاری خود در این حوزه افزود. این در حالی بود که سایر فعالان این صنعت برای کاهش هزینه ها، دست به اخراج کارکنان خود زده بودند. همین استراتژی سرمایه گذاری، باعث گردید سامسونگ بتواند پس از سال ۱۹۹۴ تقاضای رو به افزایش برای تراشه های ۴ مگابایتی را تأمین کند و سهم بازار خود را افزایش داده و به بزرگترین تولید کننده تراشه تبدیل گردد.
سامسونگ با موفقیت استراتژی برند واحد را دنبال کرد و در این راه یک گزاره ارزش جهانی، یک لوگو و یک پیام برند پایدار را اتخاذ نمود. همچنین سامسونگ ارزش های همانندی را در تمام کسب و کارها به تمام ذینفعان مخابره نمود و با استفاده از رویکرد احساسی، تصویر برند را بهبود داد.
برندشناسی برند اپل – APPLE
شرکت اپل، شرکتی چندملیتی در زمینه ی طراحی و ساخت لوازم الکترونیکی و نرم افزارهای کامپیوتری است. این شرکت با نام شرکت کامپیوتری اَپل در کویرتینو در ایالت کالیفرنیا واقع در دره سیلیکون در کشور آمریکا تأسیس شد.استیو جابز در سال ۱۹۵۵ در کالیفرنیا به دنیا آمد. جابز در سال ۱۹۶۸ به عنوان کارآموز در هیولت پاکارد HP مشغول به کار شد. استیو بسیار خلاق و علاقه مند به الکترونیک بود.
در سال ۱۹۷۶ اَپل متولد شد.
استیو جابز و استیو وُنیاک آنچه امروز به عنوان کامپیوتر اَپل شناخته می شود را ایجاد کردند. آنها کامپیوترها را به عنوان کیت می فروختند، آنچه به عنوان Appel I شناخته شده بود.
ژانویه سال ۱۹۷۷
استیو جابز و استیو ژونیاک Steve Jozniak اقدام به ثبت شرکت کردند. آنها در سال ۱۹۷۷ شرکت اَپل را ثبت کردند.
ژوئن سال ۱۹۷۷
“استیوها” در ادامه کامپیوتر دوم خود یعنی Apple II که با صداها و گرافیک رنگارنگ ارتقاء یافته بود را ایجاد کردند.
سال ۱۹۸۴ معرفی مکینتاش
اولین کامپیوتر اَپل مکینتاش بود. قبل از آن، بسیاری از افراد حتی از کامپیوترها چیزی نمی دانستند، امّا اَپل به باز شدن درهای جدید با در دسترس ساختن آن برای همگان کمک نمود. در واقع یک هوس زودگذر که به سرعت برانگیخته شد.
در سال ۱۹۸۵ استیو جابز اپل را ترک کرد.
جان اسکالی John Sculley استیو جابز نابغه را از شرکت اخراج کرد. با این حال جابز با رغبت رفت، و گفت که تنها ۳۰ سال سن دارد و می تواند کارهای زیادی در زندگی انجام دهد.
در سال ۱۹۹۶ استیو جابز به اَپل بازگشت.
در طی یازده سالی که جابز از اَپل رفته بود، نرم افزار NeXT را ایجاد کرد که اَپل NeXT را خریداری نمود و جابز به عنوان مشاور به اَپل بازگشت.
۱۹۹۷ مشارکت با مایکروسافت
در یک معامله ی ۱۵۰ میلیون دلاری، اپل و مایکروسافت با یکدیگر همکاری نمودند، آنها مایکروسافت آفیس Microsoft Office و اینترنت اکسپلورر Internet Explorer را بر روی کامپیوترهای اَپل قرار دادند.
۱۹۹۸ iMac
پس از باز شدن فروشگاه اَپل، که در آن به مشتریان اجازه می داد کامپیوتر های خود را به صورت سفارشی خرید کنند، اپل جدید، یک کامپیوتر جدید که iMac بود به بازار ارائه کرد که خود یک موفقیت به شمار می رفت.
ژانویه ۲۰۰۱ iTunes معرفی شد.
iTunes انقلابی در نرم افزارهای موسیقی در زمان خود به شمار می رفت، که تنها در دسترس کاربران مکینتاش بود.
اکتبر ۲۰۰۱ اَپل با iPod وارد می شود.
معرفی iPod دنیای موسیقی را برانگیخت. موفقیت آن به حدی بود که صدها میلیون از آن فروخته شد.
۲۰۰۵ محصولات جدید
اپل به صورت پیوسته محصولات خود را گسترش داد. در یکسال آنها iPod Shuffle، iPod Nana، و iPod با ویدئو را معرفی کردند.
۲۰۰۶ Pixar توسط دیزنی Disney از اپل خریداری شد.
دیزنی به صورت رسمی Pixar را از اَپل خرید و استیو جابز به هئیت مدیره دیزنی پیوست.
۲۰۰۷ به بعد گسترش های اپل
نوآوری های اپل برای سالیان متمادی ادامه داشت. آنها با iPhone و App Store و در نهایت iPad به گسترش بازار خود ادامه دادند.