چگونه مخاطب هدف تبلیغات خود را پیدا کنیم؟

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 310 موضوع : مقالات برند



مخاطبان هدف در حقیقت افرادی هستند که شما می‌خواهید با تمامی فعالیت‌های مارکتینگی و دیجیتال مارکتینگی که انجام می‌دهید آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهید. این افراد بیشترین علاقه را به محصول یا سرویس شما دارند و احتمال تبدیل آن‌ها از طریق لیدهای مختلف به مشتری بسیار زیاد است. این افراد به دلایل مختلفی گزینه استفاده از محصول یا سرویس شما هستند. با تمرکز بر این گروه خاص از مخاطبان خود و رساندن پیام مناسب به آن‌ها می‌توانید تاثیرگذاری زیادی داشته و در مسیر تحقق اهداف خود قرار بگیرید. برای شناختن مخاطبان هدف تبلیغات خود در ابتدا می‌توانید مشتریان فعلی خود را بررسی کرده، اطلاعات دموگرافیک آن‌ها را بدست آورده و پرسونا آن‌ها را بشناسید. پرسونای مشتری یک نمای کلی از مشتری ایده‌ال شماست که کمک می‌کند آن‌ها و نیازهایشان را بشناسید.
برای تعریف مخاطب هدف خود، فردی را که فکر می‌کنید می‌تواند بهترین مشتری شما بوده و بیشترین استفاده را از محصول یا سرویس شما داشته باشد تصور کنید و از خودتان سوالات زیر را بپرسید:
  • این شخص چند ساله است؟
  • کجا زندگی می‌کند؟
  • چه شغلی دارد؟
  • جه رفتاری دارد؟
  • به چه چیزهایی علاقه دارد؟
  • نیاز اصلی او چیست؟
توجه داشته باشید که مخاطب‌های هدف کسب‌و‌کارهایی که مشتری نهایی آن‌ها تجاری هستند (B2B هستند) و کسب‌و‌کارهایی که مشتری نهایی آن‌ها افراد هستند (B2C هستند) متفاوت است. در ادامه چهار روش کاربردی برای پیدا کردن مخاطب هدف را معرفی می‌کنیم.

1. محصول خود را به خوبی بشناسید

مزایا و معایب محصول یا سرویس خود را به خوبی بشناسید. مدت زمانی را در نظر بگیرید و یک لیست از استفاده‌ها و کاربردهایی که محصول یا سرویس شما می‌تواند در اختیار مشتری قرار دهد را آماده کرده و مزیت‌های رقابتی خود را تعریف کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا تصویر واضح‌تری از افرادی که می‌توانند از محصول شما استفاده کنند، داشته باشید. به طور مثال شما در سایت خود لوازم هنری میناکاری را بفروش می‌رسانید. شما باید آشنایی کامل با کاربرد تک‌تک محصولات خود داشته باشید و بدانید برای چه گروه‌های سنی مناسب است. تفاوت شما با سایر رقبا چیست؟ چرا مشتری باید محصولات و خرید از سایت شما را انتخاب کند؟ چه امکانات خاص و ویژه‌ای در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهید؟ (به طور مثال ارسال رایگان، تخفیف ویژه، تبریک مناسبت‌ها، ارسال هدیه و …)

2. به مشتریان کنونی خود توجه کنید

مشتریان کنونی شما آینه فعالیت شما هستند. اقدامات متعدد و نتیجه تلاش‌های شما تاکنون باعث جذب تعدادی مخاطب با ویژگی‌های مشخصی شده است. این مشتریان به شما اعتماد دارند، با محصول یا سرویس شما آشنا هستند و حتی می‌توانند بهترین تبلیغات را برای شما داشته باشند. با بررسی اطلاعات دموگرافیک کاربران فعلی خود مثل سن، جنسیت، شغل، محدوده جغرافیایی، علایق و … می‌توانید دیتا بسیار خوبی از وضعیت کنونی خود پیدا کنید و محتوای تبلیغاتی خود را با کمک این اطلاعات طراحی کنید. همچنین می‌توانید با توجه به بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید و مشخصات کاربران از کانال‌های تبلیغاتی مناسب استفاده کنید. با استفاده از این اطلاعات شما می‌توانید سلیقه مشتریان و نیازهای آن‌ها را بشناسید. به طور مثال به کمک بازخوردهایی که از مشتریان سایت خود و کامنت‌های آن‌ها می‌گیرید، می‌توانید مثلاً توضیحات محصول خود را تکمیل کنید یا عکس‌های بهتری از محصول در سایت قرار دهید.

3. از ابزارهای تحلیلی استفاده کنید

اکثر کسب‌و‌کارها این روز‌ها وب‌سایت دارند یا از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و تبلیغات آنلاین را برای توسعه کسب‌وکار خود در نظر می‌گیرند. در صورتی که از هرکدام از مواردی که نام برده شد، استفاده کرده‌اید شما هم‌اکنون اطلاعات بسیار باارزشی از افرادی که به کسب‌و‌کار شما علاقه دارند دارید. استفاده از ابزارهای تحلیلی مثل گوگل آنالیتیکس، hotjar و alexa به شما کمک می‌کند تا بتوانید اطلاعات بسیار خوبی از کسب‌وکار خود بدست آوردید. این اطلاعات با توجه به این‌که به صورت عددی ارائه می‌شوند امکان مقایسه را برای شما فراهم می‌کنند و شما می‌توانید اثر تبلیغات، تغییرات و اقدامات خود را به صورت کاملا دقیق و ملموس ببینید. به طور مثال شما می‌توانید قیف فروش خود را بینید، پربازدیدترین صفحات وب‌سایت خود و همچنین صفحاتی که بیشترین نرخ خروج کاربر را داشته‌اند پیدا کنید و با مقایسه محتوای دو صفحه و بهینه‌سازی آن‌ها نتایج بهتری کسب کنید. علاوه‌بر این شما می‌توانید ببینید که ورودی‌های ارگانیک و غیرارگانیک وب‌سایت شما از کجاست و از این اطلاعات برای بهبود فروش و بازدید از سایت خود بهره ببرید. این ابزارهای تحلیلی اطلاعات دموگرافیک کاربران سایت شما را نیز نشان می‌دهند.

4. به فعالیت‌های رقبا توجه کنید

بسیاری از مخاطبان هدف شما ممکن است با رقبا یکسان باشند. شما به اطلاعات محرمانه و استراتژی‌های مارکتینگ رقبا دسترسی ندارید اما می‌توانید فعالیت‌های آن‌ها را رصد و دنبال کنید. شبکه‌های اجتماعی آن‌ها را دنبال کنید، توجه کنید چگونه از کلمات‌کلیدی و هشتگ‌ها استفاده می‌کنند و لحن و نحوه پاسخگویی آن‌ها زیر نظر بگیرید. شما می‌توانید از نقاط قوت و ضعف رقبای خود اطلاعات ارزشمندی بدست آورده و نکات زیادی یاد بگیرید. به طور مثال یکی از رقبا کد تخفیفی برای مشتریانی که از سایت خرید می‌کنند در نظر گرفته است و بازخورد خوبی از این تخفیفات داشته است. این به شما کمک می‌کند دریابید استفاده از تخفیفات بازده خوبی دارد و در برنامه‌های تبلیغاتی بعدی خود از آن استفاده کنید. مثلا در تبلیغات همسان که به مناسبت سال نو در نظر گرفته‌اید از ارائه تخفیف نیز در محتوا استفاده می‌کنید یا هنگامی که از تبلیغات بنری یا درون اپلیکیشن استفاده می‌کنید، به تفاوت‌ها توجه کنید. در صورتی که اتفاق خاصی برای هرکدام از رقبا افتاد، توجه داشته باشید که یک روابط عمومی خوب و نشان دادن عکس‌العمل مناسب بسیار تاثیرگذار است. مخاطب هدف شما رفتارهای شما و رقبا را مقایسه خواهد کرد.




09177755652