فروش برند آماده/اصول طراحی برند بوک
اصول طراحی برند بوک را باید بیاموزید. این توصیه به صاحبان کسبوکار است. کسانی که به پیشرفت فکر میکنند. آیا میدانستید که یک برندینگ سازگار میتواند تا 23 درصد بیشتر، بازگشت سرمایه داشته باشد. باوجود مزیت شگفتانگیز این کار، تنها حدود یک چهارم کسبوکارها، دستورالعملهای برندینگ نظیر اصول طراحی برند بوک را بهطور مداوم اجرا میکنند. داشتن و اجرا کردن یک دستورالعمل برند بوک، به کسبوکارها کمک میکند تا سازگاری لازم را برای درک برند، شناخت آن و ایجاد وفاداری در مشتریان به دست آورند و بتوانند در کسبوکار خود موفق شوند. در این مقاله، قصد داریم به تعریف دقیق راهنمای برند و بررسی اصول طراحی برند بوک بپردازیم و ببینیم که چطور با این تکنیک کسبوکارها پیشرفت میکنند.
منظور از برند بوک یا کتابچه برند چیست؟
به بیان ساده، منظور از برند بوک یا کتابچه برند یک طرح کلی است که مأموریت، تصویر و ارزشهای اصلی کسبوکار در آن گنجانده شده است و در رأس تمام آنها هویت اصلی برند قرار دارد. درواقع یک برند بوک، سندی است که دستورالعملهای خاص برای حفظ هویت برند در تمامی ارتباطات خارجی و داخلی درون آن تنظیم میشود. یک برند بوک مانند DNA تمام خصوصیات و جزییات برندینگ را بهصورت لایهلایه در داخل خود قرار داده که لایههای جزییات در زیر لایههای اصلی هستند و در آنها، ظرافتهای پیچیدهتر نظیر ویژگیهای مربوط به طرح، رنگ و فونت قرارگرفتهاند. تمامی این موارد در کنار هم چیده شدند تا کتاب اصول طراحی برند بوک پدید آید؛ چیزی که یک دیدگاه روشن از شرکت و محصولاتش به مشتریان و کارکنان ارائه میدهد. برندهای بزرگ نظیر کوکاکولا، اپل و گوگل، همگی یک کتابچه برند با رعایت دقیق اصول طراحی برند بوک دارند؛ ولی برخی برندهای کوچکتر هم در مقیاسی کوچکتر اصول طراحی برند بوک را تهیه کرده¬اند. به عنوان یک قاعدهی کلی، یک کتابچه برند موفق باید شامل این عناصر باشد:چرا استفاده از برند بوک اهمیت دارد؟
شاید کمتر کسی از اهمیت داشتن راهنمای استایل و اصول طراحی برند بوک باخبر باشد. یک برند بوک، به شما کمک میکند تا زمانی که میخواهید شرکت را ریبرندینگ کنید یا یک شرکت جدید برای گسترش ارتباطتان با مشتریان تأسیس نمایید و بهتر بتوانید برای برند سازی، نیازهایتان را بشناسید. ضمن اینکه این دستورالعملها برای ارتباط کارکنان با عناصر برندینگ نیز بسیار اهمیت دارد. بنا بر به پنج دلیل، ایجاد برند بوک با رعایت اصول طراحی برند بوک، برای کسبوکارتان ضروری است:هر بار که کسی از سایت یا محصولات شما بازدید میکند، بخشی از تبلیغات بازاریابی شما را میبیند و با دیدن یکپارچگی این طرحها میتواند برند شما را تشخیص دهد و به آن اعتماد میکند. جزییات بیشتر در برندینگ میتواند احساس خوشایندی به مشتریان ببخشد و شما را حرفهایتر نشان دهد. یکی از اساسیترین اصول طراحی برند بوک، همین یکنواختی است که برای عناصر بصری مختلف ایجاد میشود و ثبات برند شما را مستقل از محتوا نیز به نمایش میگذارد.
یکی از اهداف اصول طراحی برند بوک، تنظیم برخی دستورالعملها دربارهی نحوهی استفاده از عناصر بصری است که بیشتر برای کارمندان جدید کاربرد دارد. این دستورالعملها، ابزاری ارزشمند هستند که میتوانند استانداردهایی کلی برای شما ایجاد و به حفظ انسجام بصری برند کمک کنند.
سازگاری، یکی از اساسیترین اصول طراحی برند بوک است که باعث میشود که شما بهسرعت در میان صنعت و مخاطبان هدف، شناسایی شوید. ساخت یک لوگوی ماندگار چندان ساده نیست؛ ولی برندینگ یکنواخت میتواند بهسرعت و ساده شما را در اذهان ماندگار کند؛ مانند چهار رنگ اصلی گوگل.
زمانی که شما از یک دستورالعمل خاص برای اصول طراحی برند بوک خود استفاده میکنید، در نقطهای خاص در گرافیک به توافق رسیدهاید و بهصورت متمرکز در آن نقطه فعالیت میکنید. این دستورالعملهای برند، به مخاطب این پیام را میدهد که چقدر در کار خود ثابتقدم هستید.
انسجام یک برند، نشانگر حرفهای و قابلاعتماد بودن آن برند است.
عناصر کلیدی برند بوک چیست؟
از میان عناصر برند بوک، سه عنصر نقش کلیدی دارند:در ادامه به بررسی هرکدام از این عناصر برند بوک میپردازیم:
در این قسمت از اصول طراحی برند بوک، شما باید مأموریت، ارزشها و مخاطبان خود را مشخص کنید. اگر شما از همان ابتدا این قسمت را تعریف کنید، یعنی برای تمامی بخشها، منطقی خاص را دنبال میکنید و تمامی شرکایتان نیز باید با شما هماهنگ خواهند شد.
این عنصر از عناصر برند بوک، دستورالعملهای طرحهای بصری را شامل میشود که چنیناند:
در این بخش باید این موارد تعریف شود:
- توضیحات برند
- دستورالعملهای بصری
- لوگو: محل قرارگیری آن، تغییرات آن روی پلتفرمها و کانالهای مختلف، رنگها، اندازهها و نسبتها؛
- رنگ: رنگهای اولیه و ثانویه و همچنین نسخههای تک رنگ؛
- فونت: تایپوگرافی شرکت که در تیترها و بدنهی متن اسناد رسمی استفاده میشود؛
- عکاسی: سبک گرفتن عکسها و دستورالعملهای مربوط به تنظیم نور و کیفیت؛
- برند مارک: جایی که باید برند مارک استفاده شود؛
- دیگر عناصر: الگوها، بافتها، گرافیک و آیکون.
- راهنمای ارتباطی
- زبان: زبان رسمی یا زبانهایی که برند با آنها ارتباط برقرار میکند؛
- سبک: نوع قالببندی، پیامهای فنی و غیرفنی؛
- تن صدای صوتی: حرفهای، منطقی، عاطفی، طنزآمیز و...؛
- حضور در رسانههای اجتماعی: انواع ارسال، زمان ارسال، سبکهای مختلف رسانههای اجتماعی؛
- ایمیل: ساختار، امضا و متن،
- خوانایی و گرامر: انواع جملات و طولشان، حروف کوچک و بزرگ، اعداد، اختصارات و...
- لوگو: یکی از اصول طراحی برند بوک، توجه به لوگو است. این راهنما باید تعریف کند که چگونه میتوان اطمینان حاصل کرد که لوگوی ما در محیطهای مختلف رسانهای، متمایز، بهینهشده و سازگار است. همچنین تمامی تغییرات و نسخههای لوگو باید در راهنما توضیح داده شود تا ببینیم که لوگو در پلتفرمهای مختلف از نظر قرارگیری، اندازه و فضای سفید چگونه خواهد بود.
- رنگ: در این بخش شما باید پالت رنگ خود را انتخاب کنید. این پالت معمولاً شامل چهار یا بیشتر رنگ اصلی است که در طرحهای شما بیش از هر رنگ دیگری به کار میروند. در این کتاب باید کاربرد تکتک رنگها دقیقاً مشخص شود؛ مثلاً:
- کدام رنگ برای متن استفاده میشود و کدام برای عناصر طراحی؟
- کدام رنگ برای لوگو به کار میرود و کدامیک در پسزمینه قرار میگیرد؟
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انتخاب رنگ لوگو روی لینک کلیک فرمایید.
- تایپوگرافی: مشابه با دیگر طرحها، برای یک فونت نیز باید سبک آن برای نسخههای چاپی و دیجیتالی تعیین شود. در اصول طراحی برند بوک شما باید چگونگی استایل و زمان استفاده از هر فونت خاص را مشخص کنید. همچنین باید تایپفیس، اندازه و رنگ فونتها در هرکدام از این کاربردها بهصورت مجزا تعیین شود. معمولاً اکثر برندها از یک فونت اصلی، یک فونت تکمیلی و یک فونت جایگزین استفاده میکنند.
- وب استایل: هر وبسایتی اغلب ده یا صدها صفحه دارد و باید بدانیم که عناصر خاص در این صفحات چگونه طراحی شوند تا در تمامی آنها سازگاری و سبک سایت حفظ شود. یک توسعهدهندهی وب باید بداند که استایل وبسایت چیست، چه رنگهایی بهکاررفته، چه فونتهایی استفادهشده، محتوا چطور در صفحات قرار میگیرد و اولویتبندی بخشها به چه صورت خواهد بود. عناصر کلیدی در استایل وبسایتها، دکمهها، عناصر فرمها، آیکنگرافی، لیاوت صفحات و... هستند.
- صداها و پیامرسانی: یکی از اصول طراحی برند بوک که کمتر به آن توجه میشود، تن صداست. تن صدای شما باید در تمامی کانالهای ارتباطی سازگار باشد. کانالهایی نظیر ایمیل، شبکههای اجتماعی، پستهای وبلاگ، تبلیغات و... . شما باید صدای برندتان را باشخصیت، مأموریت، دیدگاه، ارزش و مخاطبان هدف خود هماهنگ کنید. بهتر است کلماتی که دوست دارید در سخنانتان گفته شود را پیدا کنید و سپس تصمیم بگیرید که چه نوع زبانی با شخصیت برند و مخاطبان هدف تناسب بیشتری دارد.
- عکسها: در این بخش از اصول طراحی برند بوک شما باید مشخص کنید که از کدام عکسها و دیگر انواع گرافیک استفاده میکنید و هرکدام را چه زمانی باید به کار ببرید. در این راهنما، شما باید جزییات نحوهی ویرایش تصاویر را نیز مشخص کنید. همچنین تن رنگ تصاویر و عناصر طراحی آنها، باید دقیقاً مشخص باشد. برای این کار میتوانید از برندهای موفق الهام بگیرید. یکی از جالبترین کارهایی که میتوانید انجام دهید، طراحی یک برد تصاویر است که میتواند احساسات شما را نشان دهد و راه برقراری ارتباط با برند را برای افراد مشخص کند.
- بایدها و نبایدها: شما نهتنها باید الزامات را برای اصول طراحی برند بوک تعیین کنید، بلکه باید بگویید که بازاریابان، طراحان، شرکا و تبلیغکنندگان چه کارهایی را نباید انجام دهند. این مسئله میتواند چندین برابر مفید باشد. درواقع تعیین بایدها و نبایدها در برندینگ، به کل کارکنان کمک میکند تا اهمیت کار را درک کنند و بتوانند درست و غلط را تشخیص دهند.
- دیگرمشخصهها: درنهایت شما باید هر آنچه لازم است را در جزییات کتاب برند خود اضافه کنید. این مشخصهها میتواند شامل سناریوهای خاص، مطالعات موردی، کمکهای بصری و نمونههای استفادهشده در لوگوها، تصاویر، تن صدا و رنگها باشد.
چطور یک راهنمای بصری یا برند بوک بسازیم؟
زمانی یک کسبوکار میتواند راهنمای بصری بسازد که شخصیت و دیدگاه منحصربهفرد خود را تعریف کرده باشد. برای انجام این کار باید چهار جزء اصلی کسبوکار خود را تعریف کنید:زمانی که به این پرسشها پاسخ دهید، مأموریت شرکتتان را مشخص و امتیاز رقابتی آن را کشف خواهید کرد. وقتی این بخش از اصول طراحی برند بوک را تکمیل کنید، میتوانید از آن برای پیدا کردن مصرفکنندگان بیشتر و همینطور استخدام استعدادهای همسو با دیدگاههای شرکت بهره ببرید. هم مأموریت و هم چشمانداز شرکت شما باید بهوضوح در اصول طراحی برند بود یا همان راهنمای بصری مشخصشده باشند؛ بهطوریکه همه بدانند که این قوانین چرا مهم هستند و چگونه باید اهداف شرکت را ردیابی کنند.
- پرسونای برند: پرسونای برند برای داشتن صدای مناسب در پیامرسانی در تمام کانالها کاملاً حیاتی است. منظور از پرسونا، چیزی فراتر از شخصیت برند است. در حقیقت پرسونا به تمامی ویژگیها و الگوهای فکری یک برند گفته میشود که باعث جذب مشتریان خواهد شد. وقتیکه یک برند پیامهایی سازگار از سوی پرسونای حرفهای خود ارسال میکند، اتصال مشتریان به آن آسانتر میشود؛ چون شخصیتی پذیرفته¬تر دارد. برای درک بهتر این موضوع، برند را بهعنوان یک فرد با لیستی از صفاتی که میخواهید داشته باشد، تصور کنید. هرچه در این شخص، صفات بیشتری را ببینید، تمایل بیشتری برای اتصال به آن خواهید داشت و پیامهای او را بهتر جذب میکنید.
- مخاطبان هدف: مخاطبان جامعهی هدف، از مهمترین عواملی است که باید در اصول طراحی برند بوک یا راهنمای بصری تعریف شود. شما باید قبل از تعریف جامعهی هدف از خودتان بپرسید:
- چه نوع افرادی قرار است از محصولات شرکت استفاده کنند؟
- دوست دارید چه افرادی از سایت شما بازدید کنند و در خبرنامههایتان مشترک شوند؟
- مخاطبان شما چه نیازها، خواستهها و ارزشهایی دارند و چطور میخواهید پاسخ نیازهایشان را بدهید؟