برند کارفرمایی و ۴ روش برای نمایش فرهنگ سازمانی در شبکه های اجتماعی

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 465 موضوع : مقالات برند




برند کارفرمایی و توسعه و نمایش فرهنگ‌سازمانی منحصربه‌فرد، بخش مهمی از بازاریابی موفق، جذب استعدادهای جدید و حفظ کارکنان فعلی محسوب می‌شود. در جذب و استخدام درون‌گرا (inbound recruiting)، فرهنگ خوب کمک می‌کند که کارکنان جدیدی را جذب کنید. چنانچه در شرکت خود فرهنگ خوبی داشته باشید، افراد تمایل خواهند داشت که در آنجا کار کنند.
شرکت‌های بزرگ و کوچک و صنایع مختلف به‌صورت فزاینده‌ای برای نمایش برند کارفرمایی از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند؛ به‌ویژه شرکت‌هایی که در حال حاضر به خاطر کمبود نیروی کار در معرض خطر هستند. ایران مدیر در این مقاله روش‌های معرفی برند کارفرمایی و فرهنگ‌سازمانی یک شرکت را در شبکه‌های اجتماعی بررسی می‌کند.

۱٫ سرنخ‌های درستی از شرکت خود ارائه دهید

بسیاری از رهبران شرکت‌ها پافشاری می‌کنند که «ما فرهنگ بسیار خوبی داریم» یا «کارکنان ما بهترین هستند». آیا این جملات به گوشتان آشناست؟ هرچند این حرف ممکن است درست باشد، ولی وقتی از آن‌ها خواسته می‌شود که فرهنگ خود را تعریف کنند، برخی سخت به خود فشار می‌آورند تا به دلایل خاص بودنشان اذعان کنند.
قبل از آنکه برند کارفرمایی و فرهنگ خود را به دنیای بیرون معرفی کنید، باید آن را به‌صورت ملموس و ناملموس تعریف کنید. مصاحبه غیررسمی با کارکنان یکی از بهترین راه‌های یافتن جوهره فرهنگ خودتان است. اگر به‌راستی برند کارفرمایی و فرهنگ بسیار خوبی داشته باشید، کارکنان در این رابطه صحبت خواهند کرد که چرا دوست دارند هرروز به محل کار بیایند. وقتی در کنار این افراد بنشینید و مستقیماً احساسات مثبت آن‌ها را درباره شرکت و همکارانشان بشنوید، می‌توانید درک بهتری ازآنچه فرهنگ شما را از فرهنگ دیگران متمایز می‌کند، داشته باشید.
برای پاسخ به پرسش‌ها با اعضای تیم، جلسات کوتاهی ترتیب دهید. برخی پرسش‌ها ممکن است به‌صورت زیر باشد:
  •  به چه چیزِ کار کردن در اینجا افتخار می‌کنید؟
  •  ازنظر شما شرکت ما چطور موفقیت را جشن می‌گیرد؟
  • کارکنان شرکت چگونه در مسیر حل مشکلات باهم مشارکت می‌کنند؟
  •  کدام بخش از روز مورد علاقه شماست؟
  •  به نظر شما دیدگاه جامعه درباره شرکت ما چیست؟
  •  شرکت چگونه از یادگیری پیوسته یا تقویت رشد شخصی شما حمایت می‌کند؟
پرسش‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید بپرسید. پاسخ این پرسش‌ها می‌تواند به فراهم کردن زمینه برای تعریف برند کارفرمایی و فرهنگ و رفتار سازمانی شما کمک کند. حتی ممکن است از برخی پرسش‌های عمومی برای آشنا شدن استفاده کنید. با اجازه گرفتن از کارکنان می‌توانید آن‌ها را در کانال‌های اجتماعی شرکت نمایش داده یا حداقل پاسخ‌های آن‌ها را به شکل گرافیکی یا الگوی رفتاری نشان دهید.

۲٫ پلتفرم رسانه اجتماعی درستی را انتخاب کنید

پلتفرم‌های بسیار زیادی وجود دارد که هرکدام ویژگی‌ها و ابزارهای خاص خود را دارند. برای استفاده از این پلتفرم‌ها باید مخاطب خاصی را مدنظر داشته باشید. تمام پلتفرم‌ها برای هر صنعتی مناسب نیستند و برخی ممکن است بر اساس قابلیت پیام‌رسانی مناسب‌تر باشند.
اگر یکی از اهداف به اشتراک‌گذاری فرهنگ شما جذب استعداد باشد، شاید بین سه گزینه بزرگ لینکدین، فیس‌بوک و توییتر سردرگم شوید. برای مثال، اگر به دنبال جذب مخاطبان جوان‌تر هستید، احتمالاً اینستاگرام را هم باید مدنظر داشته باشید. بااین‌حال، اگر به دنبال جذب افراد حرفه‌‌ای یا در سطح ارشد هستید، تبلیغات در لینکدین یا فیس‌بوک معمولاً گزینه بهتری هستند. این دلیل که با یک پلتفرم بسیار خوب آشنا هستید، بدین معنا نیست که باید از همان محتوا بدون تغییر در سایر پلتفرم‌ها استفاده کنید؛ بنابراین باید به مخاطبان مختلف توجه داشته باشید و پست‌های خود را با هم ترکیب کنید.
نکته مهم: به‌روز باشید. پلتفرم‌ها دائماً در حال تکامل هستند؛ از تغییرات الگوریتم‌ها گرفته تا ویژگی‌های جدید و اینکه چه کسی از کدام پلتفرم استفاده می‌کند؛ بنابراین پست‌های شما باید متناسب با مخاطبانتان تکامل یابد.

۳٫ برنامه شبکه اجتماعی خود را خلق کنید

خودانگیختگی مطمئناً جایگاه خود را دارد و پست گذاشتن در رسانه های اجتماعی درباره چیزهای سرگرم‌کننده که پیرامون دفتر یا کارخانه اتفاق می‌افتد، می‌تواند به نشان‌دادن فضای کاری و فرهنگ پررونق کمک کند. دقیقاً همان‌طور که برنامه وبلاگ و ارسال ایمیل‌های خود را به‌عنوان بخشی از برنامه بازاریابی درون‌گرا تنظیم می‌کنید، باید توجه مشابهی به محتوایی داشته باشید که در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید.

پیوسته پست بگذارید

یک قاعده کلی این است که چند بار در هفته پست بگذارید. چندی پیش، شرکت‌ها روزانه و گاهی اوقات چند بار در روز پست می‌گذاشتند، اما در حال حاضر الگوریتم‌ها (و بینندگان) کیفیت را به کمیت ترجیح می‌دهند. اندکی وقت بیشتری بگذارید تا مطمئن شوید که پست‌های شما جذاب و درگیر کننده هستند و برند کارفرمایی شما را به خوبی معرفی می‌کنند؛ به‌طوری‌که بینندگان تمایل داشته باشند کامنت بگذارند یا پست‌ها را به اشتراک ‌بگذارند. درگیرکننده‌بودن، احتمال دیده‌شدن را افزایش می‌دهد.
این موضوع به‌ویژه برای کسب‌وکارها اهمیت دارد؛ چراکه جدیدترین الگوریتم‌های برخی از کانال‌های اجتماعی لزوماً به نفع صفحات شرکت نیستند. آن‌ها ترجیح می‌دهند هزینه پرداخت کنند تا دیده شوند.

پیشاپیش برنامه‌ریزی کنید

مهم است که از قبل برنامه‌ریزی داشته باشید تا برای مدیریت پست‌ها با مشکل زیادی مواجه نشوید. ابزارهای برنامه‌ریزی اجتماعی، مانند ابزارهای موجود در HubSpot یا Hootsuite، می‌تواند به برنامه‌ریزی کمک کند. آن‌ها هم‌چنین می‌توانند به آگاهی داشتن در زمینه درگیرکنندگی پست‌ها در بین کانال‌های مختلف کمک کنند.

پست‌ها را بازآفرینی کنید

پس‌ازآنکه محتوای روزانه خود را آماده کردید، از آن‌ فقط در یک پلتفرم استفاده نکنید. می‌توانید برای معرفی برند کارفرمایی از محتوا در چند پلتفرم برای توسعه حضور خود بدون صرف زمان زیاد جهت پیدا کردن و دسته‌بندی محتوا مجدداً استفاده کنید. همان‌طور که قبلاً اشاره شد، فقط اطمینان حاصل کنید که محتوا با هر پلتفرم و مخاطب متناسب باشد.

زمانی را که باید پست بگذارید بشناسید

آیا کاربران لینکدین مانند کاربران فیسبوک در زمان یکسانی از روز مطالب را مشاهده می‌کنند؟ خیر. آیا می‌دانستید که چهارشنبه بهترین روز برای ارسال پست در توییتر است؟ بله؛ همین‌طور است. بر اساس اینکه مخاطب ایده‌آل شما به‌احتمال‌زیاد چه زمانی محتوای شما را می‌بیند، زمان پست گذاشتن خود را تغییر دهید.
نکته مهم: مهم نیست کدام پلتفرم‌ها را انتخاب می‌کنید؛ بیوگرافی شرکت شما باید ثابت باشد. خلاصه بیانیه مأموریت شرکت خود و هم‌چنین تصویر نمایه‌ای از لوگوی فعلی خودتان را درج کنید. به‌علاوه توضیحی متفکرانه درباره خود و برند کارفرمایی تان بنویسید؛ زیرا به سئو وب سایت شما کمک می‌کند.

۴٫ خلاق باشید

نکته جالب درباره رسانه‌های اجتماعی آن است که به شما این امکان را می‌دهد تا سازمان خود را به‌گونه‌ای متفاوت نشان دهید یا در گفت‌وگوها و محتواهایی مشارکت داشته باشید که ممکن است در وب‌سایت یا ایمیل‌های شما جایی نداشته باشد. در اینجا چند ایده برای بالابردن حضور اجتماعی و معرفی بهتر برند کارفرمایی ارائه‌شده است:

یک زمینه یا موضوع را انتخاب کنید

آیا آمارهای جالبی در زمینه صنعت یا ابتکارات کارکنان شما وجود دارد که بخواهید بر آن‌ها تأکید کنید؟ شاید یک رویداد غیرانتفاعی محلی یا اجتماعی وجود داشته باشد که کارکنان شما برای آن داوطلب می‌شوند. می‌توانید مطالبی مربوط به هر یک از آن‌ها را ایجاد کنید.

برنامه زمان‌بندی‌شده تدوین کنید

می‌توانید زمینه یا موضوع خود را طی یک ماه خاص نشان دهید یا یک روز خاص را انتخاب کنید. مهم نیست که چه محتوایی را ارائه می‌دهید، با تدوین یک برنامه زمان‌بندی، با خریداران، کارکنان بالقوه و جامعه محلی در تعامل باشید. به یاد داشته باشید که لازم نیست هرروز پست بگذارید. مخاطبان و اهداف خود را مدنظر داشته باشید و ایده‌های جدید خلق کنید.

در معرفی برند کارفرمایی از ویدئو استفاده کنید

استفاده از ویدئو اثربخشی تلاش برای جذب استعداد و معرفی کردن فرهنگتان را افزایش می‌دهد. جایی که کلمات می‌توانند درباره فرهنگ شما به دیگران اطلاعات بدهند، ویدئو می‌تواند آن را نشان دهد. ویدئو ابزاری کامل و مناسب برای نشان‌دادن تفاوت‌های ظریف، زبان بدن و تعاملات میان کارکنان شماست که نشان می‌دهد آن‌ها واقعاً به یکدیگر احترام می‌گذارند و از کار کردن با همدیگر لذت می‌برند. این نوع هم‌افزایی را نمی‌توان روی کاغذ به نمایش گذاشت.

با ویدئو نشان دهید که کارکنان چگونه با هم مشارکت دارند

انواع مشارکت‌ها را در شرکت خود به تصویر بکشید: مهمانی‌های شرکت، امور داوطلبانه، همکاری در بخش تولید، کار کردن به‌اتفاق همدیگر برای معرفی یک محصول به بازار و غیره. توصیه‌نامه‌ها را در صورت لزوم بگنجانید. نمی‌توانید یک فرهنگ قوی را جعل کنید. ویدئو واقعیت را نشان می‌دهد.



09177755652