برند و برند سازی

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin2 بازدیدها : 478 موضوع : مقالات برند


برند و برند سازی

چیزی که زیاد در مورد آن این روزها می شنویم برند های مطرح در حوزه های مختلف کسب و کار می باشد. هر چند تمامی افراد بنا بر خواست و نیاز خود تعریفی از برند ارائه و به آن می پردازند ولی برند در واقع یک نشان و یا علامت منحصر به فرد متعلق به یک شرکت و یا یک فرد خاص می باشد که توسط ان در بازار معرفی و می شود و بوسیله ان شناخته می شود چرا که تنها این برند مختص او است و تنها مشتریان با دیدن این برند می توانند محمصولات و خدمات این شرکت را از سایر شرکت های مشابه تمایز داده و بشناسند.

برای بسیاری از شرکت ها و سازمانثبت برند و علامت تجاریتنها اولین قدم کسب و کار می باشد. ولی اولین قدم باید محکم برداشته شود. اینکه بتوانیم برند سازی کنیم یعنی برند خود را به در حوزه فعالیت خود به قدری محبوب و مورد علاقه مشتریان کنیم که در هر زمان که به محصولات و خدمات از نوع کار شما نیاز داشتند یکی از شرکت های مد نظر آنها قطعا شما باشید و یا حتی تنها ترین شرکت که در این زمینه نامی خوب دارد شما باشید. این تعریفی بسیار کلی از برند سازی به زبان ساده می باشد.

ولی همانگونه که اورده شده مهم این است که ابتدا برند خود را به ثبت برسانید. ثبت برند و علامت تجاری در ایران در اداره مالکیت معنوی انجام می شود و برای این منظور شرکت ها و موسسات حقوقی زیادی وجود دارند که قطعا یکی از برترین شرکت ها در این زمینه موسسه حقوقی ویونا است که توانسته با سال ها تجربه به عنوان یکی از برند های مطرح در این حوزه فعالیت نماید.

ولی قبل از اینکه برند خود را ثبت کنید باید برای این سئوال مهم جواب پیدا کنید تا بتوانید برند سازی کرده و خود را مطرح نمایید.

اینکه ازثبت برندخود چه هدفی دارید؟ برند را تنها به عنوان یک نشانه ساده و به منظور شناسایی خودتان می خواهید به ثبت برسانید و یا به دنبال اهدافی همچون بازار یابی و برندینگ هم هستید؟ شرکت های موفق و برند های برتر قبل از ثبت برند خود برای این اهداف زیادی تعریف می کنند و با ثبت برندی پخته و غنی از همان ابتدا بر روی شخصیت خود و برندشان سرمایه گذاری می کنند.

دوم باید به برند خود مفهوم دقیقی بدهید. مشتریان باید بدانند این برند به آنها چه می خواهد بگوید. برندی که مفهوم خوبی برای مشتری و حس خوبی به او بدهد موفق تر از برندی است که هیچ برنامه و مفهومی را برای مشتری مشخص نمی کند.

سوم اینکه تکرار و پییچیدگی در برند می تواند برای مشتری سردر گم کننده و ناراحت کننده باشد. با مشتری به سادگی سخن بگویید تا جذب برند شما شوند.

ودر نهایت برند را با محصولات و خدمات خود همسان و طراحی را مطابق با نوع خدمات و محصولات خود انجام دهید. اگر برند چیزی خلاف انچه که شما انجام می دهید را به مشتری بیان کند مشتری در همان ابتدا اعتماد خود را به شما از دست می دهد.

وقتی برند به خوبی طراحی و اب دیده شد و مفهوم و سادگی خوبی برای مشتری به همراه داشت و مشتری را متقاعد کرد تا از شما خرید نماید نباید با محصولات بی کیفیت و یا تقلبی و یا هر پارامتر دیگری که احساس مشتری را خراب کند مواجه شود. اصل موفقیت یک برند ریشه در همین موضوع دارد. اگر همه ابعاد برندینگ را رعایت کنید موفقیت شما تضمین نخواهد شد تا زمانی که بتوانید برند خود را با کیفیت و کمیت مورد نظر مشتری تطابق دهید.

برای برندینگ و یا برند سازی پس از ثبت برند خود باید اقدام به مدیریت و برنامه ریزی برای برند خود بکنید. در واقع مشتریان باید از جایی شما را بشناسند تا به طرف شما امده و اولین خرید را از شما داشته باشند. برای این منظور باید از راه های مدیریت برند بهره بگیرید .

مدیریت برند در واقع استفاده از تکنیک های بازار یابی و تبلیغاتی منحصر به فردی است که بر روی اهدافی همچون کیفیت و کمیت شرکت و منحصر به فرد بودن محصولات و خدمات تمرکز می کند و می تواند مشتری را ترغیب نماید تا از شما خرید کند. هر چند مدیریت برند کاری دشوار و پر هزینه بخصوص در ابتدای راه می باشد ولی تجربه نشان داده که بازگشت هزینه و سرمایه تضمین شده است. ضمن اینکه پس از مدتی استفاده از این تکنیک ها و تبلیغات دیگر نیازی نخواهید داشت تا به همان حجم و هزینه برای برندینگ و برند سازی خود تلاش نمایید و وقتی توانستید به هدف خود دست پیدا کنید نسبت به درامد تان هزینه تبلیغات و مدیریت برند ناچیز خواهد شد.

برند یا علامت تجاری انحصار به شرکت ها و افرادی دارد که این علامت ها را به ثبت می رسانند. بیشتر برند ها از زمان ثبت خود تنها به استفاده ابزاری بر روی سربرگ ها و نهایتا سایت یک شرکت با مشتریان محدود خود خلاصه می شوند . برند هایی که به شدت در بازار دیده می شوند و به هیچ عنوان تعالی و برتری نسبت به سایرین ندارند و تنها به قولی روز را شب می کنند. بی نهایت برند با کیفیت و بی کیفیت در دنیا وجود دارد که شماره انها از توان خارج است و هر کدام شاید نبودشان با بودشان تفاوتی نداشت و شاید اصلا نباید از ابتدا برای ثبت انها حتی هزینه ای می شد.

مقصود از ارائه این مطلب چرایی و اهمیت هدف گذاری برای برند و تبدیل ان به عنوان یک برند برتر و تلاش برای برند سازی و حضور پر قدرت در بازار است. نیازی به توضیح نیست که هر چه برند موفق تر باشد و شما توانسته باشید در برند سازی خود موفق تر عمل کرده باشید راحت تر می توانید به درامد های بالا و موفقیت های روز افزون دست یابید.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید برند را می توانید انتقال دهید، بفروشید و یا تحت توافقنامه ای اجازه استفاده از ان را به دیگران بدهید.تمامی این کارهای برای شما سود اوری غیر قابل تصوری دارد. اما برند هایی می توانند با قیمت بالا به فروش برسند و یا برند هایی می توانند با قرارداد های سنگین به دیگران حق استفاده شان داده شوند که در حوزه برند سازی و برندینگ توانسته باشند به خوبی کار کرده باشند و موفق شده باشند.

برند سازی به شرکت ها کمک می کند تا ضمن رسیدن به خواسته های خودشان که همان سود و اعتبار بالا در کسب و کار می باشد بتوانند با ارائه مجوز هایی به دیگران این اجازه را بدهند که از برند انها برای فروش محصولات خودشان استفاده بکنند و این مجوز همواره برای شرکت ها سود زیادی دارد. اما باید نهایت دقت انجام شود تا برند شما اسیب نبیند و این مجوز ها باید همراه اقدامات کنترلی مناسبی اعطا شود.

البته حفظ اعتبار برند تنها منحصر به اعطا برند به سایرین نمی شود و خود شرکت هم باید در کنار برنامه های مدیریت برند خود و برند سازی خود اقداماتی را برای حفظ اعتبار و شخصیت برند همواره در نظر بگیرد . مانند بازدید های دوره ای ، کنترل کیفیت ، اندازه گیری رضایت مشتریان و ...

پس در نتیجه برای موفقیتبرند و برند سازیباید موارد زیر در نظر گرفته شوند:

  • طراحی منحصر به فرد و با مفهوم و ارمان های مناسب
  • ثبت برند بصورت قانونی
  • مدیریت برند با انجام ترفند های بازاریابی و تبلیغاتی برای شناخته شدن برند و نهایتا برند شدن
  • حفظ اعتبار برند با انجام اقدامات کنترلی





09177755652