هزینه ثبت برند چقدر است؟

تاریخ : 1401/15/09 نویسنده :admin3 بازدیدها : 288 موضوع : مقالات برند



ثبت برند

ثبت برند چیست؟ ثبت برند مراحلی است که برای اختصاص یک نام انحصاری به کسب و کارتان، باید انجام دهید. این اقدامات به صورت خلاصه عبارتند از:
  • انتخاب نام تجاری مناسب.
  • پشت سر گذراندن مراحل مربوط به استعلام ها.
  • آماده کردن همه مدارک لازم.
  • ثبت نام در سایت مالکیت معنوی.
  • گرفتن امضاء از دفترخانه اسناد رسمی و نیز تایید حساب کاربری در سامانه ثبت برند.
  • تکمیل اظهارنامه برند با دقت کامل و ارسال آن به صورت الکترونیکی.
  • حضور در اداره مالکیت معنوی و تشکیل پرونده به صورت فیزیکی.
  • پرداخت هزینه های مربوط به روزنامه رسمی و حق الثبت و مراجعه مجدد به اداره و دریافت سندی که نشان دهنده اختصاص برند به شما می باشد.

مدارک ثبت برند تجاری

مدارک لازم برای ثبت برند را باید آماده کنید. بسته به این که شما شخص حقیقی یا حقوقی هستید یا تصمیم به ثبت برند فارسی یا انگلیسی گرفته اید. مدارک مورد نیاز متفاوت است که در ادامه آن ها را بررسی می نماییم.

مدارک لازم برای ثبت برند حقیقی

  • کپی برابر اصل شناسنامه و نیز کارت ملی متقاضی یا متقاضیان
  • کپی برابر اصل کارت بازرگانی یا کارت عضویت در اتاق بازرگانی (در صورتی که برند مورد نظر لاتین است.)
  • کپی برابر اصل مربوط به مجوز فعالیت (مواردی مانند پروانه ساخت، جواز تاسیس، پروانه بهره برداری یا هر گواهی دیگری که در واقع از طرف نهادهای نظارتی، فعالیت شما را تایید کند.)
  • آدرس، کد پستی، شماره تلفن ثابت، شماره تلفن همراه و ایمیل و برخی اطلاعات مشابه.

مدارک لازم برای ثبت برند حقوقی

  • کپی روزنامه رسمی برای ثبت شرکت.
  • کپی مربوط به روزنامه رسمی برای ثبت تغییرات مربوط به شرکت (در صورتی که وجود دارد.)
  • کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی برای همه افراد صاحب حق امضاء.
  • کپی کارت بازرگانی یا کارت عضویت در اتاق بازرگانی برای ثبت برند لاتین.
  • کپی برابر اصل مربوط به مجوز فعالیت (مواردی هم چون جواز تاسیس، پروانه ساخت، پروانه بهره برداری یا هر گواهی دیگر از طرف نهادهای دولتی).
  • آدرس، شماره تلفن ثابت و همراه، کد پستی و ایمیل. (شما به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی باید شماره همراهی را ارائه دهید که به نام خودتان باشد. این مورد برای حفظ اطلاعات شما و پیگیری های بعدی در نظر گرفته شده است.)

مراحل ثبت برند و نشان تجاری

ثبت برند مانند بسیاری از کارهای اداری دیگر مراحل خاص خود را دارد. ما ریز به ریز و قدم به قدم این مراحل را به شما آموزش می دهیم. به شما قول می دهیم اگر این محتوا را کامل بخوانید کاملا مراحل ثبت برند برای شما شفاف می شود.

تعیین نام برند

برای برند خود باید نامی انتخاب کنید که به راحتی نشان دهنده نوع فعالیت شما باشد و در ذهن مخاطب بماند. نام مناسب باعث می شود مخاطب با شنیدن آن به یاد شما بیافتد.
برای انتخاب نام مناسب نکات بسیار مهم روانشناسی و مربوط به علم دیجیتال مارکتینگ را باید در نظر بگیرید. ممکن است اسامی خاصی در ذهن شما باشد که بسیار هم به آن ها علاقه مندید اما به عنوان نام برند مناسب نباشد.
برای جذب صحیح مخاطب بیشتر از این که به علاقه خودتان فکر کنید باید به علاقه مخاطبان فکر کنید. برای این که مطمئن باشید که نام انتخابی تان همه شرایط لازم را دارد. پیشنهاد می کنیم با کارشناسان مجرب ما مشورت کنید.
ما در مسیر موفقیت، همراه بسیاری از کسب و کارها هستیم و با انجام کلیه خدمات مربوط به ثبت برند، ثبت شرکت و دیگر موارد مشابه کمک شان می کنیم. ما مفتخر به داشتن خانواده بزرگی از کسب و کارهای موفق در ثبتی نو هستیم..

استعلام برند های ثبت شده

نامی که انتخاب می کنید باید یکتا باشد. یعنی خود این نام یا مشابه آن نباید قبلا در همان طبقه مد نظر شما ثبت شده باشد. منظور از طبقه، دسته بندی هایی است که برای مشاغل مختلف انجام شده و هر شغل در دسته خاص خودش قرار می گیرد. شغل شما هم در یکی از این طبقه ها قرار می گیرد.
اگر اسمی که انتخاب می کنید مشابه با برند ثبت شده ای باشد، رد خواهد شد. و وقتی اسمی یک بار رد می شود احتمال آن بسیار کم است که مجددا پذیرفته شود. پیشنهاد می کنیم استعلام برند را با دقت کامل انجام دهید تا در مراحل بعدی دچار مشکل نشوید و زمان و هزینه تان هدر نرود.
شما می توانید از کارشناسان ما برای استعلام برند کمک بگیرید یا این که خودتان از طریق وب سایت این کار را انجام دهید. در صورتی که برند مد نظر شما قبلا ثبت نشده باشد می توانید به ادامه مراحل بپردازید یا اگر نام انتخابی تکراری است باید به فکر نام دیگری باشید.

ثبت اظهارنامه برند

در این مرحله باید به سایت مرکز مالکیت معنوی وارد شوید و در قسمت ثبت اظهارنامه علامت تجاری بقیه موارد را پیگیری کنید.
برای ثبت اظهارنامه باید مدارک لازم را در سایت بارگذاری کنید. موارد گفته شده عبارتند از : کپی شناسنامه و کارت ملی، کارت بازرگانی ( برای ثبت برند لاتین)، مجوز فعالیت و نمونه برند در سایز 6*6.
هنگامی که مراحل لازم را طی کرده و هزینه ها را پرداخت نمایید، برگه ای در سامانه به شما نمایش داده می شود که باید آن را پرینت بگیرید. پس از آن باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید تا اطلاعات وارد شده در سامانه تایید شود .
در صورت تایید اطلاعات، دفترخانه گواهی امضاء و فرم تایید اطلاعات کاربری را در اختیارتان قرار می دهد. در مرحله بعدی، اطلاعات را در سامانه وارد می کنید و نام کاربری و رمز عبور مخصوص خود را دریافت می نمایید .
نام کاربری و رمز عبور را باید به دقت نگه دارید زیرا برای پیگیری های بعدی و دریافت اطلاعات لازم، به آن نیاز خواهید داشت.

تشکیل پرونده فیزیکی در اداره ثبت برند

اظهارنامه ثبت علامت تجاری شما باید به تایید برسد. سه کارشناس و رئیس اداره علائم تجاری باید اظهارنامه را تایید کنند به این معنی که عیب و نقصی ندارد. پس از آن پیامکی با موضوع تایید اظهارنامه برای شما ارسال می شود. شما باید به صورت حضوری به اداره مالکیت معنوی مراجعه کنید و پرونده فیزیکی برای علامت تجاری تشکیل دهید.
برای تشکیل این پرونده باید تصویر برابر اصل همه مدارکی که قبلا هنگام ثبت اظهارنامه در سایت بارگذاری کرده اید، را در اختیار کارشناسان قرار دهید.

واریز هزینه های ثبت برند

هنگامی که پرونده فیزیکی علامت تجاری شما ثبت می شود، اداره مالکیت تقاضای ثبت علامت تجاری تان را به روزنامه رسمی ارسال می کند. در این مرحله نوبت واریز مبلغی برای هزینه روزنامه رسمی است. به این آگهی، آگهی تقاضای علامت تجاری هم می گویند.
پس از این و حدود یک هفته بعد باید هزینه دوم را پرداخت نمایید. تا روزنامه چاپ شده و به آدرس مشخص شده توسط شما، ارسال گردد.
طبق قانون، در صورتی که شخص یا  اشخاصی ثبت برند مذکور را مغایر با حق و حقوق خود می دانند. به مدت 30 روز فرصت دارند که اعتراض رسمی خود را اعلام نمایند. در صورتی که در این 30 روز اعتراضی صورت نگیرد شما می توانید هزینه دوم را پرداخت نمایید.
پس از پرداخت این هزینه و گذشت یک هفته، روزنامه نوبت دوم چاپ شده و به آدرس شما ارسال می گردد.در این مرحله شما پرداخت هزینه حق الثبت را هم دارید.

دریافت سند برند

در این مرحله دوست داشتنی شما با در دست داشتن مدارک لازم به اداره مالکیت معنوی مراجعه می کنید. رسید دریافت سند را امضاء زده و سند برند  خود را دریافت می کنید. مدارکی که برای این مرحله لازم است عبارتند از:
  • یک نسخه از روزنامه های رسمی نوبت یک و دو
  • نسخه ای از اظهارنامه علامت تجاری
  • 10 نمونه با سایز 6*6 از برند.

انواع نام تجاری

تا حدودی با قوانین مربوط به ثبت برند و نام تجاری آشنا شدیم. در ادامه به بررسی انواع نام تجاری می ‌پردازیم:
 برند انفرادی به این معناست که برخی از شرکت ‌ها برای هر کدام از محصولات خود ممکن است از یک اسم تجاری به صورت جداگانه بهره ببرند.
 این برند به طور معمول به مجموعه ای از محصولات خاص تعلق می گیرد.
 گاهی اوقات ممکن است از اسم شرکت یا حتی فرد تولید کننده برای برند محصولی خاص استفاده شود. این مورد زمانی بیشتر اتفاق می‌ افتد که شرکت مورد نظر محصولات متعددی را تولید کرده و از این نوع از برند استفاده کند.
هر محصولی نام خود را دارد. بنابراین برند هر شرکتی مشخص می کند که کدام شرکت کدام محصول را تولید نموده است.

 خصوصیات یک نام تجاری مناسب

در انتخاب نام تجاری مناسب باید انتخاب دقت کرد که نام انتخابی ساده و روان بوده و به راحتی تلفظ شود. به این ترتیب در ذهن مخاطب باقی می ماند. برند انتخابی باید هدف از تولید محصول و نیز کیفیت آن را به شکل ضمنی به مخاطب برساند.
تبلیغ برند باید راحت و دائمی باشد. نام تجاری باید اصیل باشد و تقلید از نام تجاری و برند های دیگر نباشد. برند انتخابی باید قابل ثبت و شناسایی باشد. برند انتخابی باید شما را از دیگر رقبا متمایز سازد.

راهنمای ثبت برند تجاری

پس از این که کارشناسان و رئیس اداره علائم تجاری برند شما را تایید می کنند شما باید برای تشکیل پرونده فیزیکی اقدام کنید. دقت کنید که برای انجام این کار تا همیشه فرصت ندارید!
شما برای تشکیل پرونده فیزیکی و پرداخت هزینه روزنامه رسمی حداکثر 30 روز فرصت دارید. در صورتی که این مهلت را از دست بدهید، ثبت برند شما کنسل خواهد شد.

مزایای ثبت برند

بعد از آن که مطالب کاملی در رابطه با ثبت برند بیان کردیم. باز هم ابهاماتی در رابطه با این موضوع وجود دارد. برای عده بسیاری هنوز هم این ابهام وجود دارد که چرا به یک برند نیاز داریم و چرا باید برند خود را ثبت کنیم. به همین دلیل به شما پیشنهاد می دهیم که ادامه مطالب را از دست ندهید و هم چنان با ما همراه باشید.
توجه داشته باشید که یک برند در واقع معرف کسب و کار شما در بازار فروش می باشد. به عنوان مثال تصور کنید که شما در بازار به خرید و فروش چای مشغول هستید. چای را از کشاورزان خریداری می کنید و در بازار به فروش می رسانید. این محصول شما با چه نامی باید در بازار معرفی شود؟ آن را چای بنامند؟ در این صورت چه تفاوتی بین محصول شما و دیگر محصولات مشابه در بازار وجود دارد.
این در حالی است که شما با انتخاب یک نام مناسب برای خود می توانید به سادگی در بازار کار محصول خود را به دیگران معرفی کنید. توجه داشته باشید که این معرفی تنها مزیت ثبت برند نیست و همین موضوع مزیت های بسیار دیگری هم برای شما به دنبال دارد. اصلی ترین مزیت این معرفی را می توان سود مالی بیشتر دانست.
همچنین ثبت برند و نام تجاری سبب ایجاد مزیت هایی برای شرکت می گردد از جمله:
 متمایز نمودن محصولات شرکت از سایر رقبا از ثبت برند برای دریافت وام نیز می توان بهره برد. ثبت برند برای سهام داران، ایجاد ارزش افزوده سهام نموده و سبب افزایش درآمد شرکت می گردد. ثبت برند از اجزای ضروری برای موافقت نامه های اعطای نمایندگی می ‌باشد. برای شرکت ایجاد شهرت نموده و مناسب برای بازاریابی می باشد.
داشتن نام تجاری سبب می گردد فروش کالاها و یا خدمات شما چند برابر شده و در افزایش سود شما تاثیر گذار خواهد بود. یک برند خوب می تواند در شهرهای مختلف شعبه های زیادی را تاسیس نموده و طرفداران زیادی برای دریافت نمایندگی داشته باشد.
داشتن برند یا سند ثبت نام تجاری باعث می شود هیچ کسی نتواند از نام شما کپی برداری نماید.

بازریابی محصول با ثبت برند

هنگامی که یک نام تجاری یا برند برای خود داشته باشید. به مشتری این امکان را می دهید که محصول شما را بشناسد. به دیگران معرفی کند و در نهایت سود مالی بیشتری را برای مجموعه شما به دنبال خواهد داشت.
شروع یک فعالیت تجاری به این هدف است که سود مالی بیشتری نصیب شما شود. از این رو نباید از انتخاب نام تجاری و برند که باعث افزایش سود مالی می شود، به آسانی گذشت.
البته انتخاب نام تجاری و برند مزیت دیگری هم برای شما به دنبال خواهد داشت. در صورتی که یک نام مناسب داشته باشید. به مشتری های خود این اجازه را می دهید که شما را به یاد داشته باشند. تصور کنید که شخصی از کیفیت چای شما رضایت داشته باشد. با چه نامی باید چای شما را به یاد داشته باشد؟
توجه داشته باشید که شما برای ماندگاری در بازار به مشتری های ثابتی هم نیاز دارید. زمانی مشتری های ثابتی خواهید داشت که یک نام برای خود داشته باشید.

نحوه ثبت برند

خوب در این قسمت به شما به زبان ساده نحوه ثبت برند را توضیح می دهیم. ببینید شما ابتدا باید استراتژی بازاریابی مشخصی داشته باشید. اگر با کلی زحمت صاحب نام تجاری با ارزشی شده اید خوب حتما باید آن را ثبت کنید وگرنه قطعا آن را از دست می دهید.
پس زمانی که اسم برندتان مشخص شد ابتدا استعلام قابل ثبت بودن آن را بررسی کنید. در صورتی که قابل ثبت بود باید مدارک لازم را که توضیح داده ایم را آماده کنید. بعد از آماده سازی به صورت آنلاین درخواست ثبت برند خود را ثبت کنید.
خوب تا اینجا بیشتر کار انجام شده و باید منتظر بمانید تا نتیجه کارشناسی و نظر کارشناس مشخص شود. بعد از 30 الی 40 روز نتیجه نظر کارشناس در کارتابل اکانت شما نشان داده می شود.
در صورت موافقت باید روزنامه اول آن را که 30 روز زمان دارد پرداخت کنید. پس از انتشار روزنامه حدود یک ماه زمان داده می شود که کسی به به این برند معترض نباشد
بعد از اینکه این مرحله هم تمام شد باید روزنامه دوم شما پرداخت شود. پس از پرداخت روزنامه دوم که تا اینجا حدود 2 ماه گذشته است یک هفته هم زمان می برد که ثبت نهایی برند شما انجام شود.

ثبت برند چه کمکی به ما می کند؟

بعد از آن که در مطالب بالا به اهمیت داشتن یک برند اشاره کردیم. حال باید موضوع را کمی پیش ببریم و بگوییم که نه تنها باید یک برند یا نام تجاری برای خود داشته باشید. بلکه باید آن را ثبت کنید. اما باز هم این سوال پیش می آید که ثبت برند چه اهمیتی دارد. یعنی نمی توان یک نام تجاری یا همان برند را برای خود انتخاب کنیم. اما بدون آن که آن را ثبت کنیم به کار خود ادامه دهیم؟
برای این که اهمیت ثبت برند را به خوبی درک کنید. از همان مثال برند چای استفاده می کنیم. به عنوان مثال تصور کنید که نام خاصی را برای محصول خود انتخاب کرده اید و آن را بر روی بسته بندی ها چاب کرده اید. از این به بعد مشتری های شما برای آن که چای های شما را تهیه کنند به نام آن توجه می کنند.

1) از سوء استفاده رقبا جلوگیری می کند

خوب تا به این جا که هیچ مشکلی پیش نمی آید. اما تصور کنید که نام تجاری خود را ثبت نکرده اید و شخص دیگری که در ارائه چای در بازار رقیب شما به حساب می آید از این موضوع اطلاع پیدا می کند. در این حالت این شخص به سادگی می تواند محصولات خود را با نام تجاری شما به فروش برساند.
این موضوع می تواند مشکلات بسیاری را برای شما به دنبال داشته باشد که به تعدادی از آن اشاره خواهیم کرد. در ابتدا درصدی از سود مالی شما کاهش پیدا می کند. زیرا خواه یا ناخواه تعدادی از مشتری های شما به سمت نام مشابه کشیده می شوند و آن را خریداری می کنند. همین موضوع سود مالی شما را کاهش می دهد.
حال تصور کنید که کیفیت چای رقیب شما به اندازه کیفیت چای شما مرغوب نباشد. در این حالت مشتری نسبت به کیفیت محصول شما هم بی اعتماد خواهد بود. زیرا او نمی داند که این محصول شرکت دیگری است و به دلیل نام مشابه آن را خریداری کرده است.
به همین دلیل دیگر رغبتی به خرید محصول شما نخواهند داشت و این موضوع باعث می شود که وجه کاری شما خراب شده و باز هم سود مالی شرکت کاهش داشته باشد.

2) از نام تجاری محصول شما مراقبت می کند

حال باید بگوییم که با اقدامی ساده و تیزهوشانه می توانید از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید. هنگامی که یک نام تجاری یا برند برای محصول خود انتخاب می کنید، در اداره مالکیت معنوی باید برند را به نام خود به ثبت برسانید.
همانطور که در مطالب بالا به این موضوع به طور کامل اشاره کردیم، ثبت یک برند می تواند به صورت حقیقی یا حقوقی باید که هر یک از این موارد مدارک و مراحل خاص خود را دارند.
با ثبت برند دیگر آسوده خواهید بود که شخصی یا شرکت دیگری از نام تجاری یا برند شما به نفع خود استفاده نمی کنید و در صورتی هم این اتفاق رخ دهد، به سادگی می توانید از طریق مراجع قضایی اقدام کنید.
در چنین حالتی دیگر مشکلات گفته شده در بالا برای شما به وجود نمی آید و این موضوع اهمیت بسیار بالایی خواهد داشت. با توجه به این مطالب به سادگی می توان به اهمیت ثبت برند پی برد. اما باید بگوییم که باز هم ابهاماتی در رابطه با ثبت یک برند وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

هزینه های ثبت برند چقد راست؟

هزینه ثبت برند در فرآیند رونق دهی به کسب و کار اهمیت زیادی دارد. در بازار فعلی برند اهمیت بسیار خاصی پیدا کرده است. بسیاری از افراد به دنبال این هستند که با داشتن یک برند کسب و کار خود را رونق ببخشند. در این راستا مخصوصا اطلاع از هزینه ثبت برند در تهران هم اهمیت بالایی دارد.
از دیگر ابهاماتی که در رابطه با ثبت یک نام تجاری یا برند وجود دارد. مربوط به هزینه ای است که برای انجام این کار پرداخت خواهد شد. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای ثبت یک برند نمی توان هزینه ثابت و دقیقی را در نظر گرفت. زیرا این هزینه با توجه به عواملی مشخص می شود که برای هر کسی با دیگری تفاوت هایی دارد. از این رو در ادامه عوامل موثر بر هزینه های ثبت برند را به طور کامل شرح خواهیم داد.

1) هزینه ثبت اظهارنامه

برای ثبت یک برند در ابتدا باید اظهارنامه ثبت کنید و این موضوع هم هزینه های خاصی را به دنبال خواهد داشت. هزینه ثبت اظهارنامه به ازای هر طبقه 24 هزارتومان است، البته اگر برند شما حقوقی باشد، این هزینه به 48 هزار تومان افزایش پیدا می کند.

2) هزینه آگهی روزنامه

با توجه به روزنامه انتخاب شده و... این هزینه هم تفاوت خواهد کرد. اندازه قلم، اندازه کادر و حتی رنگ آگهی بر روی هزینه آن تاثیر می گذارد. کمترین مبلغ برای ثبت یک آگهی در روزنامه کثیرالانتشار 154 هزار تومان می باشد.

3) هزینه حق الثبت برند

در هنگام ثبت یک برند، هزینه ای هم به اداره مالکیت معنوی پرداخت خواهید کرد که حق الثبت نامیده می شود. این هزینه متناسب با نوع برند شما و همچنین تعداد طبقات آن برند مشخص می شود. برای برندهای حقیقی مبلغ حق الثبت 120 هزارتومان است. در حالی که برای ثبت برند حقوقی این مبلغ 240 هزار تومان خواهد بود. این در حالی است که برای طبقات اضافی هم باید حق الثبت بیشتری بپردازید. برای ثبت برند حقیقی این مبلغ ده هزار تومان و برای برند حقوقی 20 هزار تومان می باشد.

4) هزینه آگهی در روزنامه رسمی

در هنگام انتشار آگهی در روزنامه رسمی هم مبلغ دیگری را باید بپردازید. توجه داشته باشید که در ایران فقط یک روزنامه رسمی وجود دارد و همین موضوع باعث می شود که نوع روزنامه دیگر تاثیری در تعیین هزینه ها نداشته باشد. اما باز هم به هر حال اندازه قلم، اندازه کادر و... هم چنان بر روی این هزینه تاثیر می گذارند.
با توجه به مطالب بالا به خوبی می توان به این موضوع پی برد که برای ثبت یک برند یا نام تجاری باید چه هزینه ای صرف کرد. البته توجه داشته باشید که مزیت های مالی ثبت نام تجاری یا برند به حدی بالا است که ارزش این هزینه ها را خواهد داشت. پس به شما توصیه می کنیم که اگر در بازار کسب و کاری دارید.


09177755652