فروش برند،برند مارکتینگ

تاریخ : 1399/21/07 نویسنده :admin3 بازدیدها : 345 موضوع : مقالات برند



اگر کسب‌وکاری می‌خواهد موفق عمل کند و مشتریان زیادی داشته باشد، باید سراغ برندسازی یا برند مارکتینگ برود. در غیر این‌ صورت بسیاری از مخاطبان با حضور این برند در بازار، نحوه فعالیت، محصولات و خدماتش آشنا نخواهند شد و هر چقدر هم کسب‌وکار با کیفیتی باشد، در نهایت دچار مشکل جدی می‌شود. امروز می‌خواهیم بیشتر درباره برند مارکتینگ، نحوه استفاده از آن در فضای آنلاین و تدوین استراتژی بازاریابی برند صحبت کنیم.

برند مارکتینگ سنتی چیست؟

برند مارکتینگ یا بازاریابی برند در واقع معرفی کسب‌وکار خود به بهترین شکل ممکن در بازار است تا مخاطبان بیشتری نسبت به برند شما آگاهی پیدا کنند. کسب‌وکارهای زیادی هستند که عملکرد بسیار خوبی دارند و محصولات و خدمات باکیفیتی ارائه می‌دهند، اما خیلی‌ها آنها را نمی‌شناسند و نتوانسته‌اند برندسازی خوبی داشته باشند. ضمن اینکه Brand Marketing از اصول پایه‌ای و اساسی راه‌اندازی کسب‌وکار است و بعد از شروع فعالیت خود باید حسابی روی برندسازی کار کنید.
برند، هویت کسب‌وکار شما در بازار است و باید تلاش کنید تا نه‌تنها مشتریان بیشتری آن را بشناسند، بلکه بتوانید تصویری جذاب و مثبت از آن چه هستید در ذهن مخاطبان بسازید. فرایند بازاریابی شامل برقراری ارتباط، خلق ارزش، معرفی برند، محصولات و خدمات، فروش و خدمات پس از فروش می‌شود و به همین دلیل باید این مراحل را برای بازاریابی برند خود نیز انجام دهید؛ چراکه گاهی ضعف در خدمات پس از فروش نیز می‌تواند به اعتبار شما ضربه بزند. ضمن اینکه ناگفته نماند برند مارکتینگ به شما کمک می‌کند تا گام به گام بتوانید ساخت برند خودتان را پیش‌ببرید.
پیشتر در فضای سنتی از انواع تبلیغات انبوه مانند آگهی‌های تلویزیونی، رادیویی، تراکت و تبلیغات در روزنامه‌های کثیرالانتشار و جراید استفاده می‌شد تا تعداد زیادی از مشتریان با نام، لوگو، محصولات و خدمات شما آشنا شوند و نام برندتان همیشه در ذهن آنها بماند. در این میان شعار انتخاب شده و مزایای رقابتی از جمله مهمترین مواردی است که همیشه در ذهن مخاطبان می‌ماند.

برند مارکتینگ یا بازاریابی برند در فضای آنلاین چگونه است؟

حال سوالی که پیش می‌آید این است که آیا برند مارکتینگ صرفا در فضای آفلاین و بازار سنتی انجام می‌شود یا در فضای آنلاین نیز می‌توانیم از آن استفاده کنیم. طبیعتا پاسخ مثبت است. این‌روزها با توجه به گسترش حضور مخاطبان در فضای آنلاین شاهد این هستیم که تماشای تلویزیون نیز کاهش یافته و رسانه‌های جدیدتر نیز جایگزین آن شده‌اند. در نتیجه شما باید برندسازی خود را در فضای آنلاین نیز پی بگیرید و تلاش کنید مخاطبان بیشتری از این فضا جذب شما شوند. با ظهور شبکه‌های اجتماعی، سرویس‌های اشتراک و پخش آنلاین ویدیو، انبوهی از سایت‌ها و حضور فعال مردم در این بسترها، نمی‌توان قدرت و نفوذ آنها را نادیده گرفت.
بنابراین، امروز بیش از همیشه به بازاریابی برند در فضای آنلاین نیاز داریم. اما از آنجایی که برند مارکتینگ در دنیای امروز با بازاریابی عملکردی (Performance Marketing) گره خورده است، در نتیجه، از همان ابتدای قیف بازاریابی که اهداف خود مانند افزایش بازاریابی، بیشتر کردن میزان تعامل و مشارکت، افزایش ثبت نام، بالابردن تعداد نصب و… را در نظر می‌گیریم، می‌دانیم که هر چه در مرحله برندسازی و آگاهی از برند بهتر عمل کنیم، در نهایت انتهای قیف ما که منجر به فروش می‌شود، به نتیجه مطلوب‌تری می‌رسد.
در مسیر بازاریابی ربایشی یا درونگرا (Inbound Marketing) که بخش مهمی از فرایند بازاریابی ما در فضای آنلاین را شکل می‌دهد، بازاریابی محتوایی (Content Marketing) نقش بسیار مهمی دارد. در واقع بازاریابی محتوایی یعنی معرفی برند، برقراری ارتباط معنادار و موثر، ارزش‌آفرینی، جلب اعتماد و در نهایت تحقق اهداف فروش و بازاریابی. پس به همین دلیل مرحله ابتدایی یا همان برند مارکتینگ اهمیت ویژه‌ای دارد.
البته ناگفته نماند یکی از خوبی‌های بازاریابی برند در فضای آنلاین برخلاف فضای آفلاین این است که می‌توان تمام موارد تعیین شده را به صورت دقیق اندازه‌گیری کرد و براساس گزارش‌های به دست آمده و تحلیل‌های دقیق بتوان برای آینده برنامه‌ریزی بهتری داشت.

استراتژی بازاریابی برند (BRAND MARKETING) چگونه تعیین می‌شود؟

برای اینکه بخواهیم در برنامه‌های خود به ویژه در حوزه تبلیغات موفق شویم، باید استراتژی مدون و دقیقی داشته باشیم. این موضوع در مورد برند مارکتینگ نیز صدق می‌کند، ضمن اینکه در بخش‌های مختلف نیز می‌توان استراتژی‌های جداگانه‌ای داشت. استراتژی Brand Marketing شامل مراحل زیر می‌شود که به بررسی آنها می‌پردازیم:
  1. بررسی موقعیت فعلی: ابتدا باید بررسی کنیم کسب و کار ما در چه موقعیتی قرار دارد، تازه‌کار هستیم و باید بر روی برندسازی و بازاریابی برند قدرتمند کار کنیم، سابقه فعالیت داریم و می‌خواهیم سراغ تثبیت جایگاه فعلی برویم یا خدشه‌ای وارد شده و قصد داریم دوباره اعتبارمان را برگردانیم. ضمن اینکه در این مرحله باید مزایای رقابتی خودمان و رقبا، ماتریس SWOT و PESTLE را مشخص کنیم.
  2. پرسونای مخاطب: مشخص کردن مخاطب هدف یکی از مهمترین مراحل تدوین استراتژی بازاریابی برند است؛ چراکه باید دقیقا بدانیم قرار است با چه افرادی صحبت کنیم و کدام مخاطبان هدف برای برند ما مناسب هستند. هر چه بتوانیم پرسونای دقیق‌تری مشخص کنیم، شانس ما برای برندسازی قوی‌تر و در نهایت افزایش فروش بیشتر خواهد شد.
  3. چه پیامی برای مخاطبان داریم: پیامی که قرار است در راستای برقراری ارتباط و ایجاد تصویری مثبت و موثر از برند خود منتقل کنید مشخص کرده و تلاش کنید آن را به بهترین شکل ممکن به مخاطبان خود برسانید. در صورت امکان از هویت بصری و سازمانی خود استفاده کنید و در موارد دیگر بهره‌گیری از شعار و کلمات مرتبط با کسب و کارتان را فراموش نکنید.
  4. برنامه‌ریزی را فراموش نکنید: مرحله آخر این است که یک برنامه‌ریزی قوی و مدون برای بازاریابی برند خود داشته باشید و تلاش کنید به کمک ابزارهای مختلف بهترین تصویر را از برندتان در ذهن مخاطبان بسازید یا جایگاه فعلی را ارتقا بخشید.

چگونه کمپین برند مارکتینگ ایجاد کنیم؟

از آنجایی که قرار است روی Brand Marketing یا بازاریابی برند خود کار کنید، در نتیجه باید در هر بازه زمانی کمپینی با این هدف طراحی شود تا بتوانید به بهترین شکل ممکن و با استفاده از ابزارهای مختلف پیام‌تان را به مخاطبان برسانید. بنابران حواستان باشد به درستی از هویت بصری شامل لوگو، رنگ سازمانی و…، شعار یا تگ لاین، پیام‌های ویژه، ارزش آفرینی، کلمات و واژگان مرتبط، اطلاع‌رسانی دقیق، برقراری ارتباط موثر، صفحه فرود، پلن‌های تبلیغاتی و… استفاده کنید.




09177755652