برندینگ چه تاثیراتی در کسب و کار شما دارد؟

تاریخ : 1400/17/03 نویسنده :admin3 بازدیدها : 322 موضوع : مقالات برند




برندینگ را شروع کنید!

برندسازی در روند توسعه کسب وکار های امروز چه تاثیری دارد؟کسب و کار ها در دنیای امروز فضای بسیار پیچیده ای دارند و بنابراین  بازاریابی در این فضا نیز امری نسبتا دشوار و پیچیده است. اگر  صاحبان کسب و کار خواستار پیروزی  در بازار رقابت هستند  باید همه جوانب را در نظر گرفته  و به آنها توجه لازم را داشته باشند. برندینگ از جمله مواردی است که نقش و اهمیت بسزایی در روند بازاریابی و معرفی سازمان و حصولات آن دارد و هرروزه بر اهمیت آن افزوده میشود. افراد ترجیح میدهند محصولات جدید را از برندهای آشنا خریداری کنند. بنابراین افزایش فروش، نتیجه داشتن یک برندینگ موفق  در یک سازمان است. اگر بخواهیم دلایل پیشرفت یک شرکت و یا یک کسب و کار را ارزیابی کنیم ، میتوانیم به وضعیت برند آن  حرفه دقت کنیم  که آیا محصولات  و یا خدمات  آنان یک برند شناخته شده است یا خیر ؟ بازخورد ها در رابطه با برندشان چگونه بوده است ؟
 

برند چیست؟

به بیان ساده، برند چیزی است که مخاطبان شما درباره شما می‌گویند. تصویری که مشتریان با شنیدن نام  شما در ذهنشان تصور میکنند، برند شما است. به‌عبارت‌دیگر برند شما به واسطه ی درک کلی مشتری‌ از کسب‌وکار شما تعریف می‌شود. در واقع برند احساس و ادراکی است که درباره یک محصول،خدمت، ایده،  فرد و یا یک سازمان در ذهن کاربران و مصرف کنندگان شکل میگیرد. ب
رای ارائه یک برداشت  دقیق و درست از مفهوم برند میتوان به تعریف زیر اشاره کرد:  برند یعنی یک نام، عبارت، نشانه یا علامت یا ترکیبی از اینها که با هدف متمایز کردن یک کالا یا خدمت از سایر کالاها و خدمات یک فروشنده یا برای ایجاد تمایز میان کالا و خدمت یک فروشنده با کالا و خدمات سایر فروشندگان به کار گرفته شود.

برندینگ چیست؟

برندینگ یکی از مهمترین جنبه های هر کسب و کار است. اما برندینگ به چه معناست و چگونه بر روی کسب و کار شما تاثیر می گذارد؟
برندینگ تمام روش هایی است که شما تصویری از محصول، خدمت و یا شرکتتان را در ذهن و چشم مخاطبانتان و یا مشتریان ایجاد می کنید.
در بازاررقابت، رقبای شما محصولات یا خدماتی مشابه  محصولات و خدمات سازمان شما ارائه میدهند، پس شما به عنوان صاحب کسب و کار باید  بتوانید به مخاطبان خود نشان دهید  سازمان شما محصولات یا خدماتی متمایز ارائه میدهد و برای اینکه بتوان محصولی را متمایز نشان داد باید به آن هویت بدهیم.  برای هویت بخشیدن به  محصول از مواردی مانند نام، نماد یا لوگو یا رنگ‌های ویژه استفاده میکنیم در این راستا  تمام سعی  و هدف ما این است که به محصولمان شخصیت بدهیم و در ذهن مشتری جایگاه ویژه‌ای برای محصول ایجاد کنیم.
به فرآیند ایجاد و تقویت برداشت مثبت نسبت به شرکت و محصولات یا خدمات آن شرکت در ذهن مخاطب «برندینگ» گفته می شود. برندینگ یک استراتژی است که شرکت‌های مختلف آن را با هدف کمک به مردم در جهت شناسایی سریع محصولات و سازمان خود و دادن دلیلی به آن‌ها برای انتخاب محصولشان (در رقابت با رقبا) تدوین می‌کنند.

هدف از برندینگ:

برندینگ فرآیندی است که برای ایجاد آگاهی و افزایش وفاداری مشتری استفاده می­شود هدف از برندسازی (برندینگ) استفاده از هر فرصتی است تا بگوییم چرا مردم باید یک برند یا نام تجاری را نسبت به سایر برندها ترجیح و  انتخاب نمایند. سازمان میخواهد با برندینگ به محصولات و خدمات سازمان در ذهن مخاطب اعتبار ببخشد و آنها را به خرید محصولات یا خدمات شما تشویق کند. از دیگر اهداف برندینگ، ایجاد ارتباط با مخاطبان سازمان از طریق محصولات و خدمات است.

چرا برندینگ مهم است و باید به آن توجه کنید؟

شما به عنوان یک صاحب کسب و کار باید بدانید بدون داشتن راه و روشی برای جذب مشتری ها، کسب و کار  شما روزهای سختی برای فروش و بازاریابی خواهد داشت حتی اگر بهترین محصول یا سرویس را تولید کنید. بنابراین بازاریابی نقش بسیار حیاتی در ادامه حیات سازمان دارد وهمان طور که از تعریف برندینگ برداشت میشود، برندینگ نیز خود به نوعی بازاریابی است چرا که برندینگ نه تنها کمک میکند سازمان در ذهن مشتری بماند بلکه در راستای  یافتن مشتریان جدید و افزایش مشتریان وفادار سازمان در نتیجه افزایش فروش سازمان گام بسیار مهم و اساسی است.
همچنین با استفاده از روش هایی بسیار ظریف و زیرکانه به مشتریان و مخاطبان نشان می دهد که چرا محصولات شما را انتخاب کرده و برای آن  هزینه ای را بپردازند. اعتماد و اعتبار برند جزء دارایی های ناملموس یک سازمان محسوب شده  و میتواند موفقیت هر هر کسب و کاری را تضمین کند.

تفاوت برندسازی و برندینگ

در ارتباط با مفهوم برندینگ،خطای رایجی وجود دارد. اکثر افراد مفهوم برندیگ و برند سازی را یکسان تلقی میکنند وتعریفی مشابه برای هردوی آنها ارائه میدهنددر حالی که حقیقت ماجرا چیز دیگری بوده و برندینگ(branding) با برند سازی(brand building) متفاوت است.
برندینگ به معنای اقدامات و عملیاتی است که یک سازمان انجام میدهد  تا برندی خلق شود. اما همیشه  عملیات برندینگ  منجر به ساخت یک برند نمی‌شود. برندسازی تمامی ابعاد و جنبه‌های خلق یک هویت تجاری و فردی را شامل میشود در واقع  برندسازی نه تنها باعث دیده شدن، شنیده شدن و  آگاهی از برند
در نزد مشتری خواهد بود ، بلکه موجب ایجاد هویت و ارزش در برند نیز خواهد شد.در واقع با انجام عملیات برندینگ، برند خلق  میشود و با صرف زمان و منابع بسیار برند سازمان ساخته میشود.

برند سازی چیست؟

برای ساخت یک تصویر ذهنی موفق در ذهن مردم و مشتریان، باید در موارد مختلفی عملکرد سازمان را بررسی کرده و مورد ارزیابی قرار دهید، بنابراین، تنها در مدت‌زمان کوتاه و چندروزه نمی‌توان به یک برند موفق رسید. شما باید برای برندینگ خود یک استراتژی داشته باشید. استراتژی برندینگ، یک برنامه‌ریزی طولانی‌مدت برای دستیابی به یک برند موفق در راستای رسیدن به اهداف مشخص و از پیش تعیین‌شده است که درنهایت برند سازی را برای سازمان به ارمغان می آورد.

انواع برندسازی :

  • برندسازی مشارکتی  (Co-Branding) :مشارکت با برندی دیگر جهت دست­یابی به هدف مشترک

  • برندسازی دیجیتال : وب سایت، رسانه­‌های اجتماعی، بهینه‌ سازی موتور جستجو، استفاده از وب برای تجارت

  • برندسازی شخصی (Personal Branding) روش­ هر فرد برای ایجاد اعتبار و شهرت برای خودش

  • برندسازی علّی : برندتان را با یک نیت خیرخواهانه همسو کنید (مسئولیت اجتماعی برند تجاری)

  • برندسازی کشوری :  تلاش برای جذب توریست و  وکسب و کارهای کشور

ابزارهای برندینگ

خلق برند امری پیچیده است و نیاز به تخصص و دانش خاصی در این زمینه دارد صاحبان کسبو کار بهتر است این مسئولیت را به  افراد متخصص واگذارنمایند تا به نتایج بهتری دست یابند. افراد خبره در این زمینه میدانند برندینگ به بازار های خاصی نیاز دارد و متخصصین با در اختیار داشتن این لبزار ها میتوانند فرآیند خلق یک برند را با موفقیت پشت سر بگذارند .در کتاب  “اصول برند سازی” ۸ ابزار را به شرح زیر برای خلق یک برند قوی به مدیران بازار یابی ارائه میدهند.
  1. تبلیغات

  2. روابط عمومی

  3. پیشبرد فروش

  4. بازاریابی مستقیم

  5. فروش شخصی

  6. بسته بندی

  7. رویدادها و اسپانسرینگ

  8. خدمات مشتری

مراحل ساخت برند  :

همانطور که گفته شد ساخت برند و خلق آن توسط افراد متخصص در این زمینه انجام میشود. خلق برند مراحل و گام های ویژه ای دارد  و این مراحل باید با دقت پشت سر گذاشته شوند. نخستین گام در ساخت برند انجام تحقیقات بازاریابی است. تیم بازار یابی باید بازار و رقبا را به دقت رصد کند و جایگاه خود و رقبا را بررسی کنند.
همچنین جایگاه سازمان در بازار و بازاریابی سازمان  باید آنالیز شود.در مرحله بعد باید به دنبال ارشی ویژه در سازمان باشیم ارزشی که برای سازمان منحصر به فرد است.اکنون با توجه به تحقیقات بازاریابی انجام شده و ارزش ویژه سازمان باید نامی مناسب که به درستی انتقال دهنده پیام برند  و سازمان باشد انتخاب شود دراین مرحله سعی بر آن است که برند بتواند با مشتری یک رابطه ی احساسی ایجاد کند  رابطه ای احساسی و پایدار.



09177755652