هویت تجاری چیست و چطور آن را بسازیم؟ چطور یک برند باشیم؟

تاریخ : 1398/15/12 نویسنده :admin2 بازدیدها : 437 موضوع : مقالات برند


هویت تجاری چیست و چطور آن را بسازیم؟ چطور یک برند باشیم؟


با شنیدن نام محصولات مختلف به سرعت نامبرندهای مختلفینیز در ذهن مان نقش می بندند. مثلا وقتی صحبت از نوشابه می کنیم،کوکاکولانزدیک ترین نامی است که در کنار نوشابه می توانیم به خاطر آوریم. اتفاقی که در ذهن شما رخ می‌دهد، یکی از نتایج برندینگاست. شرکت‌های موفقِ فعال در حوزه های گوناگون، با ایجاد هویت تجاری ارتباط عمیقی با مخاطبان برقرار می کنند بطوری که مشتری شما را درست مثل یک دوست یا یکی از بستگان خود در یک جمع میشناسد و به سمت شما میل پیدا می‌کند.

در این مقاله، ما به شما یاد می‌دهیم چطور یکهویت تجاریایجاد کنید که تاثیر واقعی روی مخاطبین داشته باشد. هم چنین با ارائه‌ی راهکار هایی برای برند سازی در کنار فعالیت اصلی خودتان به تثبیت نام شما در ذهن مشتریان کمک خواهیم کرد.
 
 

هویت تجاری به چه معناست؟

هویت برند یکفاکتور اساسیدر راه رسیدن به موفقیت برای کسب وکارهابشمار می رود.

نوع لباس پوشیدن، طرز صحبت یا ارتباطات یک فرد با دوستانش، می تواند تا حدود زیادی تعیین کننده شخصیت آن فرد باشد، در میان کسب و کار ها نیز هر برند برای خودش رنگ،لحن و صدای مخصوص خودش را خواهد شد. در واقع برندها شخصیت خودشان را با رفتاری که از خود بروز می دهند، وجهی که توسط مخاطبان دیده می شوند یا نوع کاری که انجام می دهند بیان می کنند.

چطور یک هویت تجاری برای خود تعریف کنیم؟

چند گام عملی در فرآیند ساخت یک هویت نام تجاری وجود دارد، اما قبل از شروع باید یکسری مفاهیم را برای خودتان تفهیم کنید.هدف از این کارهااین است که بتوانید ظاهر و باطن برند خودتان را شناخته و آن را برای خود و مجموعه تان تبیین کنید.بدین ترتیب قادر به ساخت یک نام تجاری قوی با هویت روشن خواهید بود. چرا که هم به وضوح می دانید کسب و کار شما دقیقا چه کاری انجام می‌دهد، و هم تصویری که مشتری دوست دارد از شما ببیند را ترسیم کرده اید.

صدای برندتان را پیدا کنید:

وقتی می گوییم "صدا"، منظورمان دقیقا همان شخصیتی است که نام تجاری شما آن را ارائه می کند. پیدا کردن این صدا برای نام تجاری، یک ماموریت چالش برانگیز خواهد بود که نیاز به دقت و تحلیل دارد. برای درک آسان تر موضوع، پیشنهاد می کنیم این بازی را دنبال کنید.

یک گفتگوی ایده آل با مشتری را تصور کنید، گفت و گویی که در آن همه چیز درست کار می کند. همانطور که برنامه ریزی شده و انتظارش را می کشیدید،مشتری کاملا از برند شما ابراز رضایت می کند.

چه چیزی سبب می شود که مکالمه تان با مشتری اینقدر موفق پیش برود؟ چطور توانستید احساسات مثبت او را در جهت اهداف خاص تان تحریک کنید؟
 حالا یک گام جلو تر حرکت کنید؛ تصور کنید که مکالمه ای که مشتری شما با دوستان خود پس از خرید از شما داشته چطور پیش رفته است. به تعریف و تمجید ختم شده یا به تخریب و ناسزا؟
 تنها کافیست پاسخ این سوالات برای خودتان یادداشت کنید. فراموش نکنید شمایید که تعیین می کنید مردم درباره برند (و احیانا خدمت یا محصول تان) چه می گویند؟ چه نگرشی نسبت شما وجود دارد و چقدر مقبولیت و محبوبیت دارید؟

ارزش های اصلی تان را پیدا کنید:

اگر میخواهید تلاش هایتان در برند سازی به موفقیت ختم شود، به چیز های بیشتری علاوه بر سودهی فکر کنید.نه اینکه بگوییم مشکلی با درآمد زایی و رسیدن به سود بیشتر داریم. نه هرگز!
 اما ...

برند ها رابطه ای را پایه گذاری می کنند که مخاطبان، علاوه بر احساس رضایت، یک باور و اعتقاد نسبت به آنها پیدا کنند. این باور سبب می شود، در خریدهای بعدی نیز مشتریان تان را به سود خود بکشید.

منظور از این بخش این است که درآمدتان را محدود به اولین خرید مشتری نکنید. بلکه با رفتار ها و ارزش هایی که از خودتان نشان می دهید، ارتباط موثرتری با مشتری پیدا کرده و آنها را تبدیل به مشتریان وفاداری کنید. این گونه مشتریان نه تنها در خریدهای بعدی شان،برند شما را انتخاب خواهند کرد، بلکههر کدام رسانه های تبلیغاتی تاثیرگذاری روی دوستان و آشنایان خود خواهند بود!

داستان بگویید و تصویری از خودتان بسازید:

مردم به شنیدن داستان هاعلاقه بیشتریدارند. برای رساندن پیام خودتان سعی کنیدداستان سراییکنید. این کار علاوه بر آن که برای مخاطبان جذاب تر است، به شما کمک می کند تا ارتباط تان را در لایه های عمیق تری ایجاد کنید. از بین هزاران آگهی که روزانه می بینیم، برخی از آنها به طور ناخودآگاه، بارها در ذهن مان مرور می شوند. گاهی این ماندگاری به ماه ها و حتی سال ها نیز می رسد. وقتی هویت تجاری خود را در قالب داستانی ساده، کوتاه و جذاب بیان می کنید، باید انتظار همین را هم داشته باشید.

استفاده از خلاقیت می تواند در همه جا نقش راه‌گشایی داشته باشد. اما در نوشتن داستان تان، سعی نکنید شیوه های غیرمعمول (که احتمالا به زعم تان بسیار نوآورانه نیز هستند) را بکار ببرید. چیزی که باید انجام دهید این است که دیدگاه خاص خود را (به عنوان یک فرد یا یک شرکت) در یک قالب استاندارد و قابل درک نوشته و منتشر کنید. به عبارت دیگر روی اصل داستان و سناریو خود تمرکز کنید، نه انتخاب قالب و شیوه بیان آن.

به داستان تان از این دو زاویه نیز نگاه کنید.
 جنبه اولروی خودتان متمرکز است: چه چیزی الهام بخش و ترغیب کننده شما در ایجاد این کسب و کار است؟ و به دنبال دست یابی به چه هدفی هستید؟
 جنبه دومبه تاثیر شما روی مخاطب تان تمرکز دارد: برند شما کجای زندگی مخاطب تان قرار خواهد داشت؟ به عبارت دیگر چه چیزی به آنها ارائه می دهید و آن را به چه نحوی در اختیارشان می گذارید؟

چطور هویت تجاری برند خود را بسازیم؟

اکنون قرار است تمام نکته های بالا را در قالب کارهای عملی پیش ببریم. بطور کلی شما می توانید هویت سازی در سه دسته اساسی دنبال کنید. دیداری، متنی و بازاریابی.

هیچ آموزش هویت سازی بدون تأکید بر طراحی و دیزاین کامل نیست. نگاه و احساس وب سایت شما یک جزء کلیدی هویت تجاری است. با دنبال کردن این مراحل، تمام جنبه های بصری برند خود را بررسی و راهکارهای ضروری را اتخاذ کنید:

کدام سبک طراحی بیشتر به شما نزدیک است؟

با تصور کردن کسب و کار به عنوان یک فرد، توانستیم شخصیت کلی او را بر اساس رفتارها، ارتباطات و انتخاب هایش تا حدودی پیدا کنیم.
 حالا زمان آن است که درباره‌ی مد و فشن آن صحبت کنیم. آیا نام تجاری تان در تلاش برای ارائه تصویری حرفه ای و جذاب با یک استایل بروز است؟ یا سلیقه آن در یک استایل ورزشی و اسپرت تعیین می شود؟ رابطه آن با طراحی های ساده چطور است؟
 البته پاسخ این سوال ها مرتبط با کمد لباس شما یا آن چه که ترجیح می دهید بپوشید ندارد :) بلکه تعیین کننده ویژگی های دیداری هویت تجاری شما خواهدبود.

اهمیت لوگو در هویت تجاری

لوگو برای ساخت هویت تجاری اهمیت بسیار زیادی دارد. تمام آنچه از یک لوگو حرفه ای باید انتظار داشته باشید این است کهخلاصه وار ماهیت برندتان را در یک عبارت به یادماندنی بیان کند.
 هنرمندان خلاق زیادی وجود دارند که می توانند در این مسیر به شما کمک کنند. علاوه بر آن، ابزارهای آنلاینی نیز در سطح اینترنت هستند که در عرض چند دقیقه یک لوگو مفهومی و زیبا برایتان خواهند ساخت.

برنامه کلی برای رنگ ها و فونت ها داشته باشید.

فونت ها و رنگ ها مواد اولیه ای هستند که با آن مهم ترین بخش هویت بصری تان را شکل می دهید. آنها در برندهای زیادی با دیدن یک رنگ خاص به خاطر آورده می شوند. کافیست کمی به اطراف خود نگاه کنید. مثال های متعددی از آنها خواهید یافت.

بنابراین سعی کنید با بهره گیری از یک یا دو رنگ مناسب و تاکید بر آنها در طراحی سایت، کارت ویزیت، ست اداری و...رنگ سازمانیخودتان را ایجاد کنید.

نکته: توصیه های این بخش را در انجام فرآیند برندینگ تان فراموش نکنید. مجموعه ها و آژانس های گسترده ای وجود دارند که پکیج هایی از برندینگ را به شما ارائه می کنند که با مشاوره آنها در کنار ایده های خودتان می توانید به یک برنامه‌ی ارزشمند دست بیابید.

برقراری ارتباط با مخاطبین به معنی قرار دادن زمان در واژه ها و واژه آرایی شماست. برندینگ در نوشتن به اندازه جنبه‌های بصری هویت تجاری مهم است. حتی اگر یک تولید کننده محتوای حرفه ای نیستید، تمام سعی خود را نوشتن بهترین چیزی که می توانید، انجام دهید. ممکن است در این راه مهارت های نوشتاری پنهان تان را هم کشف کنید.

شعار بنویسید:

اگر مجبور بودید نام تجاری خود را تنها با چند کلمه توضیح دهید، چه کلماتی می نوشتید؟ شعار عبارت است از یک بیانیه مختصر از شرکت شما و کاری که دارید انجام میدهید، که علاوه بر کوتاه بودن باید جذاب و گیرا باشد. این به معنای جذب افراد برای ارتباط بیشتر با نام تجاری شما است.
 یک نمونه موفق و مورد علاقه ما شهربازی دیزنی لند در لندن است؛ با شعار "شاد ترین مکان روی زمین".

نوشتن داستان:

بخشی را که در آن داستان سرایی کردیم را به خاطر دارید؟ بیایید یک گام دیگر در این حوزه پیش برویم. حکایت کردن داستان شما را پالایش می کند. نوشتن قصه ای جذاب به تنهایی کافی نیست. چرا که باید بوسیله آن مخاطب راشیفتهخود کنید بطوری که نظر همگان را در بر بگیرد. توصیه می‌کنیم که یک نسخه کوتاه ( با یک پاراگراف) و یک نسخه کامل تر (سه‌تا پنج پاراگرافی) بنویسید. بدین ترتیب برای اهداف مختلف بازاریابی، هر دو را در اختیار خواهید داشت.

وبلاگ نویسی کنید:

نوشتن در یک وبلاگ می تواند نام تجاری و هویت آن راتقویتکند. وبلاگ ها به شما آزادی بیشتری نسبت به ابزارهای بازاریابی ارائه می دهند. شما می توانید از آن بعنوان ابزاری خلاق در رساندن صدای خود و بسیاری از فعالیت های "پشت صحنه" کسب و کارتان استفاده کنید. علاوه بر این یک روش قدرتمند برای برقراری ارتباط برند خود با طرفداران بشمار می رود.

بدانید چه چیزی برای شما مناسب است:

انجام همه‌ی تکنیک های بازاریابی برای همه نوع شرکت ها خوب نیست.برای تطبیق بازاریابی با برند خود، بدانید کدام کانال یا رسانه برای شما مناسب تر است.به عنوان مثال، بسیاری از برندها از فعالیت در Instagram سود می برند. اما شرکت هایی که هویت تجاری شان وابسطه به کار های بصری است و محتوایی متفاوت از تصاویر دارند، در این محیط کمتر موفق خواهند بود و شاید اگر تلاش های بازاریابی خود را در جای دیگر مانند LinkedIn متمرکز کنند، نتیجه بهتری خواهند یافت.
 در اینجا باید با شناخت کاربرد هر شبکه اجتماعی و نوع مخاطبینی که دارد، از تلاش های بیهوده و بی ثمر در کانال های اضافی دوری کرد.

از بازاریایی دیجیتال کمک بگیرید:

پلت فرم های آنلاین متعدد، راهکارهای هویت سازی را به شما و کسب و کارتان ارائه می کنند. هنگامی که یک وب سایت ایجاد می کنید، کانال‌های رسانه های اجتماعی خود را تنظیم می کنید یا به ایمیل ها خبرنامه ارسال می کنید، ارتباطی در سطح دیدار ایجاد می کنید که همه ویژگی های هویت تجاری تان را پوشش می دهد.بازاریابی آنلاین انعطاف پذیر و پویا است و شما انتخاب ها و امکانات گسترده ای ارائه می کند.مواردی که در مقایسه با بازاریابی حقیقیهزینه هایی به مراتب کمتر دارندو شایدتاثیر بهترینیز بسته به نوع فعالیت شما روی فروش تان بگذارند.

این نکته ها نیز را در ذهن داشته باشید:

پایدار باشید:ثبات در نام تجاری بسیار مهم است. اگر لوگو، نام یا شعار هایتان را بطور مستمر استفاده نکنید، نباید هم امیدی به ماندگاری در ذهن مخاطب به عنوان یک برند داشته باشید.

اصل سادگی را فراموش نکنید:هدف این است که مخاطبان به سادگی قادر به تشخیص نام تجاری شما باشند. از اضافه کردن عبارات ثانویه پرهیز کنید.

آیا برندینگواقعا کار می‌کند:اطمینان حاصل کنید که تلاش های شما دارند به فرآیند مثبتی ختم می شوند.هدف نهایی از هویت سازی کمک به تجارت و کسب و کار شماست.بنابراین همواره نتایج را به پلن و برنامه ی تدوین شده تان مقایسه کنید. هرگونه مغایرت را جدی بگیرید و در صورتی که احساس می کنید راهکار های اتخاذ شده، ثمر بخش نیستند، به فکر ایده های جدید و تغییرات باشید...




09177755652