پنج کسب‌وکار که از رکود اقتصادی نجات پیدا کردند و دلایل موفقیت آن‌ها

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 454 موضوع : مقالات برند





طی رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ مشخص نبود کدام کسب‌وکارها موفق می‌شوند از آن محیط اقتصادی نامساعد جان سالم به در ببرند. تنها چیزی که مشخص بود این بود که غول‌هایی چون گوگل و اپل خواهند بود با اسم‌ورسم و سودآوری خود همچنان در میدان باقی بمانند. لیکن برای بسیاری از شرکت‌های دیگر، این رکود به‌منزله پایان زندگی بود.

بااین‌حال تعداد زیادی از شرکت‌ها هم بودند که باوجود تمامی ناملایمات و شرایط دشوار توانستند در دوران رکود زنده بمانند و همچنان رونق داشته باشند. در برخی موارد، دلیل این موفقیت آن‌ها، کالاها و خدماتی بود که عرضه می‌کردند، در برخی مواقع نیز دلیلش ارایه خدمات اختصاصی به مشتری، اهمیت برند آن‌ها از دید مشتریان یا صرفا خوش‌شانسی آن‌ها بود. شرکت‌ها و افراد عادی به شیوه‌های مختلفی از این بحران مالی نجات پیدا کردند. در اینجا پنج کسب‌وکار را به شما معرفی می‌کنیم که توانستند از این رکود بزرگ سربلند بیرون بیایند و توضیح می‌دهیم شرکت آن‌ها در آینده اقتصادی نزدیک چه وضعیتی خواهد داشت.

گروپن (Groupon)

رکود باعث شده بود مصرف‌کنندگان نتوانند کالاهایی را که می‌خواهند بخرند، به رستوران بروند یا فعالیت‌های جدیدی را امتحان کنند. تا آنکه در بحبوحه رکود (یعنی نوامبر ۲۰۰۸) گروپن وارد میدان شد؛ وب‌سایتی برای معاملات روزانه که خدمات غیرضروری شرکت‌ها را با تخفیف عرضه می‌کرد.

این شرکت که هرروز تخفیف‌های مربوط به کسب‌وکارهای محلی را با ایمیل برای مردم می‌فرستد، به‌سرعت گسترش یافت و توانست ظرف دو سال اول در ۳۵ کشور و ۳۰۰ بازار فعالیت کند و به سودی معادل ۵۰۰ میلیون دلار در سال دست یابد.

گروپن امکان دسترسی به‌تمامی کالاهای غیرضروری اما موردعلاقه مشتریان را در شرایطی که از خرید آن ناامید شده بودند فراهم کرد و بدین ترتیب به سود دست پیدا کرد. لیکن بعد از پایان رکود، گوگل پیشنهاد خرید گروپن را مطرح کرد، اما گروپن موافقت نکرد و همچنان به‌عنوان یکی از بازماندگان رکود که روزهای خوشی را سپری کرده است به فعالیت ادامه می‌دهد.

ولز فارگو (Wells Fargo)

در زمان رکود، شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری عمدتا روی کسب‌وکارها و شرکت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کردند، درحالی‌که ولز فارگو کارها را ساده‌تر گرفت و نه‌تنها از رکود نجات پیدا کرد بلکه حتی توانست رشد کند.

مدل کسب‌وکار ولز فارگو، مبتنی بر فروش محصولات مالی در فضای شعبه و توسعه یک سیستم وام‌دهی متنوع بود که نه‌تنها به مالکان املاک بلکه به کسب‌وکارهای کوچک، فعالان بخش انرژی و کشاورزی، و آن‌هایی که متقاضی وام خودرو بودند، وام می‌داد. بانک‌های دیگر به دنبال آن بودند که به هر طریق ممکن تعداد شعب خود را افزایش دهند، درحالی‌که ولز فارگو حداقل‌ها را در نظر گرفته بود و فقط شرکت واکویا را خریداری کرد که با این کار تعداد شعبش در سواحل شرقی آمریکا دو برابر شد و توانست سرمایه جذب کند و درنتیجه تا امروز موفق باقی بماند و امید می‌رود در آینده نیز به پیشرفت‌هایش ادامه دهد.

ای ترید (Etrade)

ای ترید یک شرکت کارگزاری آنلاین است که به سبب تصمیم‌هایی که قبل از رکود در شرکت اتخاذشده بود و مسبب آن، شکستن حباب کسب‌وکارهای اینترنتی طی سال‌های گذشته بود، متحمل سه سال ضرر و زیان شد. سیتادل، که یک صندوق پوشش سرمایه (hedge fund) در شیکاگو بود، پورتفولیوی رهنی این شرکت را در سال ۲۰۰۷ خریداری کرد و به او کمک کرد تا قبل از رکود مالی سال ۲۰۰۸ به حیات خود ادامه دهد. سپس ای ترید در سیستم مدیریتی‌اش تغییراتی را پشت سر گذاشت و مدیرعامل جدید و تجزیه سهام معکوس ۱ به ۱۰ باعث شد بتواند از رکود اقتصادی جان سالم به درببرد.

اگرچه ای ترید هنوز نتوانسته است قدرتی را که قبل از رکود داشته بازیابد، ولی به گزارش MSN Money ، به نظر می‌رسد این شرکت، به دلیل فروش پورتفولیوها، کاهش هزینه‌ها و تغییر در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی «پتانسیل بازگشت به وضعیت سابق» را دارد. ای ترید از طریق برند قدرتمند خود، ارزش فرانشیزهایش، و رشد مطمئن قدرت مالی‌اش، توانست از رکود نجات پیدا کند.

نت فلیکس (Netflix)

نت فلیکس یکی از موفق‌ترین کسب‌وکارها در دوران رکود است که در واکنش به وضعیت یک فروشگاه اجاره فیلم‌های ویدیویی، که زمانی رونق داشت ولی در شرایط رکود روزهای پایانی‌اش را می‌گذراند، به وجود آمد. این شرکت خدمات ارسال ویدیو را از طریق اپل یا کامکست (Comcast) ارایه می‌کرد.

در سال ۲۰۰۹، یعنی در اوج رکود، نت فلیکس توانست ۳ میلیون عضو جذب کند. دلیل این موفقیت، طرح جدید این شرکت مبنی بر ارایه فیلم‌ها / مجموعه‌های تلویزیونی سیال بود، که به مشترکان اجازه می‌داد به میزان نامحدودی در طول ماه با این فیلم‌ها و برنامه‌ها سرگرم شوند و هم‌زمان، خدمات ارسال فیلم را نیز ارایه می‌داد. نت فلیکس با افزودن خدمات مختلف و قیمت‌گذاری‌های مختلف، و نیز به‌واسطه خدماتی که به مشتریان ارایه می‌داد و درنهایت به‌واسطه شناخته شدن برندش توانست موفق شود. امروزه نت فلیکس همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد و بیش از ۳۶ میلیون مشترک دارد.

سیتی گروپ (Citigroup)

اخیرا Feds آزمونی را برای اندازه‌گیری استرس طراحی کرده است که نشان می‌دهد بانک‌ها در شرایط مختلف ازجمله رکود چه وضعیتی دارند. این آزمون نشان داد که هیچ‌کدام از بانک‌ها در چنین شرایطی وضعیت خوبی ندارد، به‌غیراز سیتی گروپ. مطابق نتایج این آزمون، سیتی گروپ ازنظر دارایی‌ها ۸/۹ درصد رشد داشته است و درواقع در میان بانک‌های موجود در این فهرست تنها بانکی است که از زمان رکود رشد را تجربه کرده است.

این موفقیت تا حدی حاصل تلاش‌هایی است که از دوران رکود در این بانک شده است، به‌اضافه کیفیت خدمات بانک، و شناخته شدن برند آن توسط مردم.




09177755652