پرسش های متداول ثبت و تاسیس شرکت و برند

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 237 موضوع : مقالات برند



پرسش های ثبت و تاسیس شرکت و برند، شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که بخواهید یک شرکت تجاری تأسیس کنید یا به دنبال ثبت یک برند تجاری هستید تا بتوانید کسب و کار خود را رونق ببخشید ولی در این بین ابهامات زیادی را در ذهن خود پرورش می‌دهید و می‌خواهید با کسب اطلاعات لازم به ثبت و تأسیس شرکت و برند دست بزنید. باید بیان کرد که ابهامات ذهنی شما قابل احترام بوده و با توجه به پیچیدگی‌های زیادی که در ثبت شرکت و برند وجود دارد باید اطلاعات خود را تکمیل کنید.
اگر بتوانید قبل از هر کاری با کسب آگاهی‌های لازم اقدام کنید قطعاً می‌توانید به یک نتیجه مطلوب و رضایت بخش برسید. پرسش‌های متداول زیادی برای ثبت و تأسیس شرکت و برند وجود داشته که هر کدام دارای اهمیت زیادی برای متقاضیان است. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم تا پرسش‌های متداول ثبت و تأسیس شرکت و برند را به زبان ساده برای شما عزیزان همیشه همراه قرار دهیم. اگر قصد ثبت شرکت یا برند را دارید بهتر است تا پایان ما را همراهی کنید.

پرسش های ثبت و تاسیس شرکت و برند

1- چه کسانی مجاز به ثبت شرکت در ایران هستند؟

اولین سؤالی که در ذهن بسیاری از متقاضیان مطرح می‌شود این است که چه افرادی می‌توانند با توجه به قوانین در نظر گرفته شده، شرکت خود را در ایران به ثبت برسانند. باید بیان کرد که طبق قوانین مشخص، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که ایرانی و خارجی هستند می‌توانند شرکت خود را در ایران به ثبت برسانند. ذکر این نکته دارای اهمیت است که وجود سوء پیشینه برای ثبت یک شرکت به عنوان مانع محسوب نمی‌شود و این گونه افراد نمی‌توانند تنها در هیئت مدیره شرکت جایی داشته باشند.
همچنین قوانین و ضوابط در نظر گرفته شده در ایران اعلام می‌دارد که اشخاص خارجی می‌توانند بدون شریک نیز مالکیت یک شرکت را به صورت کامل در اختیار داشته باشند. در قانون تجارت ذکر شده است که اشخاص قادر خواهند بود تا بدون وجود شخص حقیقی یک شرکت مستقل را ثبت کنند.

2- آیا ثبت شرکت به تنهایی امکان پذیر است؟

به جرات می‌توان بیان کرد که ثبت شرکت به تنهایی امکان پذیر نبوده و برای این که بتوانید شرکت خود را به ثبت برسانید حداقل به 2 نفر برای شرکت‌های با مسئولیت محدود، 3 نفر برای شرکت‌های سهامی خاص، 5 نفر برای شرکت‌های سهامی عام و 7 نفر برای شرکت‌های تعاونی نیاز خواهید داشت. باید دقت کنید که شرایط و قوانین در نظر گرفته شده برای شرکت‌های بیان شده دارای تفاوت‌های مختلفی است که هر کدام می‌تواند تعیین کننده باشد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت

قطعاً می دانید که ثبت شرکت به مانند ثبت برند و سایر موارد قانونی نیاز به مدارک و اطلاعات مختلف دارد که برای ثبت شرکت باید مدارک و اطلاعات زیر را داشته باشید:
  • کپی شناسنامه و کارت ملی
  • ارائه عدم سوء پیشینه جهت پست مدیرعامل و هیئت مدیره
  • انتخاب نام و موضوع شرکت
  • انتخاب یک آدرس مناسب برای ثبت مکان شرکت
  • تعیین میزان سرمایه اولیه و تعداد سهامداران و سهم آن‌ها
  • تعیین مدیران شرکت و حق امضای آن
  • تعیین بازرسین شرکت که مختص به شرکت‌های سهامی خاص است

3- تفاوت بین شرکت سهامی خاص با شرکت مسئولیت محدود چیست؟

همان طور که در بالا به آن اشاره شد تفاوت‌های مختلفی بین قوانین شرکت‌های مختلف وجود داشته که هر کدام می‌تواند بسیار تعیین کننده باشد. شرکت سهامی خاص با شرکت‌های مسئولیت محدود دارای تفاوت‌های عمده بوده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:
  • در شرکت سهامی خاص برای ثبت شرکت حداقل به 2 نفر و در شرکت‌های با مسئولیت محدود حداقل به 3 نفر نیاز است.
  • در شرکت‌های سهامی خاص حداقل 35 درصد سرمایه ابتدا باید در یکی از شعبه‌های بانکی تودیع و 65 درصد دیگر باید در تعهد سرمایه داران باشد اما این موضوع در شرکت‌های با مسئولیت محدود این گونه نبوده و تمام سرمایه باید تحویل مدیرعامل شرکت داده شود.
  • انتخاب بازرس در شرکت‌های سهامی خاص اجباری بوده و مدت مدیریت این شرکت‌ها حداکثر دو سال است اما در شرکت مسئولیت محدود وجود بازرس اختیاری بوده و مدیر شرکت برای مدت نامحدود قابل انتخاب است.
  • برای ثبت شرکت و برند در شرکت‌های سهامی خاص باید به دنبال انتخاب روزنامه کثیرالانتشار بود اما این موضوع در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
  • در شرکت‌های سهامی خاص مدیران باید سهامدار شرکت باشند اما در شرکت‌های مسئولیت محدود مدیران می‌توانند از شرکا خارج نیز انتخاب شوند.
  • تقسیم سود در شرکت‌های سهامی خاص به نسبت تعداد سهام بوده اما این موضوع در شرکت‌های با مسئولیت محدود بر اساس قوانین نگارش شده در اساسنامه است.

4- هزینه ثبت شرکت چقدر بوده و مدت زمان ثبت آن چند روز است؟

ثبت شرکت طبق قوانین در نظر گرفته شده دارای مراحل مختلف بوده و این مراحل دارای هزینه‌های متعددی است که باید به آن اشاره شود. برای این که بتوانید یک شرکت را به ثبت برسانید باید ابتدا یک میلیون و پانصد هزار تومان هزینه اولیه پرداخت کنید که شامل هزینه‌های حق الثبت، حق التمبر و هزینه روزنامه رسمی است که این مبلغ طبق واریزی‌های اداره ثبت بوده و می‌تواند کمی متغیر باشد.
برای ثبت شرکت به صورت کلی می‌توان بیان کرد که بین 30 الی 45 روز زمان لازم است تا تمام مراحل آن به درستی ثبت شود. اگر بخواهید شرکت را طبق روال قانونی به ثبت برسانید باید این مدت زمان را در نظر داشته باشید.

5- پس از ثبت شرکت چه مدارکی دریافت می‌شود؟

قطعاً پس از ثبت شرکت مدارک ثبت شده و یک سری اطلاعات لازم جهت ادامه فعالیت قانونی شرکت به شما داده می‌شود که این موضوع در شرکت‌های سهامی خاص و با مسئولیت محدود دارای تفاوت است. در شرکت‌های با مسئولیت محدود: شرکت نامه مهر شده، آگهی تأسیس، پلمپ دفاتر، مهر و روزنامه رسمی کشور است به شما داده می‌شود.
مدارک تحویل داده شده در ثبت شرکت سهامی خاص شامل: آگهی تأسیس، پلمپ دفاتر، روزنامه رسمی، مهر و اظهار‌نامه و اساسنامه شرکت است. هر کدام از مدارک دریافت شده باید برای ادامه فعالیت قانونی یک شرکت نزد افراد معتمد حفظ شود.

6- پس از ثبت شرکت چه کاری باید انجام داد؟

یکی از موضوعات مهم پس از ثبت شرکت این است که شما حداکثر ظرف یک هفته کاری به دنبال پلمپ دفاتر تجاری خود باشید تا بتوانید از این طریق بحث پرداخت مالیات و اخذ کد مالیاتی را پیگیری کنید. مالیات یک مبحث مهم در شرکت‌های مختلف است که باید به آن رسیدگی شود و اگر کوتاهی در این زمینه انجام شود شامل جرائم قانونی می‌شود. مدیران شرکت باید توجه کنند که حداکثر ظرف 2 ماه از تاریخ ثبت نسبت به پرداخت 2 در هزار سرمایه خود به اداره امور مالیاتی اقدام کنند.

7- چه تغییراتی پس از ثبت شرکت قابل انجام است؟

قطعاً ممکن است بنا به دلایل مختلف بخواهید تغییرات لازم را در شرکت ثبت شده انجام دهید که این موضوع نیز تابع قوانین مشخص بوده و شما می‌توانید در نام شرکت، موضوع آن، شعبه‌های قانونی، تغییر آدرس، افزایش یا کاهش سرمایه، تعیین مدیران، تصویب ترازنامه، تغییر مدیران و حق امضاء شرکت و در اساسنامه تغییرات مختلفی را ایجاد کنید. هر کدام از تغییرات بیان شده برای شرکت ثبت شده قابل انجام بوده و می‌تواند در یک دوره مشخص انجام شود.

8- آیا تبدیل شرکت‌ها به یک دیگر قابل انجام است؟

باید بیان کرد که طبق قوانین جدید که برای تمام شرکت‌ها لازم الاجراست دیگر نمی‌توان شرکت‌های را به نوع دیگری تبدیل کرد. بخشنامه 90536/92 که در تاریخ 26 مرداد سال 92 صادر شده است بیان می‌دارد که دیگر نمی‌توان شرکت‌های مختلف را به یکدیگر تبدیل کرد و این موضوع در مورد تبدیل شرکت سهامی خاص به شرکت سهامی عام قابل مستثنی است.

9- چه افرادی قادر به ثبت برند تجاری هستند؟

ثبت برند تجاری دارای اهمیت است و افراد پس از ثبت شرکت باید برند تجاری خود را به ثبت برسانند. طبق قوانین در نظر گرفته شده هر شخص حقیقی یا حقوقی که دارای فعالیت تجاری و قانونی است می‌تواند تقاضای ثبت نام و لوگوی تجاری داشته باشد.

10- مدت زمان اعتبار برند تجاری چقدر است؟

طبق قوانین تجارت، مدت اعتبار اولیه برند تجاری ثبت شده ده سال بوده که پس از آن قابل تمدید است. برند تجاری حداکثر دارای 6 ماه زمان برای تمدید مجدد بوده و صاحب برند باید در مدت زمان مشخص شده اقدام به تمدید آن نماید.


09177755652