چگونگی ثبت برند پوشاک

تاریخ : 1399/21/08 نویسنده :admin3 بازدیدها : 391 موضوع : مقالات برند



امروزه در بازارهای تولید پوشاک و مد، خیلی از تولیدکنندگان داخلی از برند های معروف خارجی برای پوشاک و لباس هایی که تولید می کنند استفاده می کنند، چرا که این برند ها شناخته شده اند و مشتریان هم به دنبال این نوع برند ها می روند. اما اگر شما از آن دست تولیدکنندگانی هستید که میخواهید برند خودتان را در حوزه ی تولید پوشاک معروف و مشهور کنید و به دنبال چگونگی ثبت برند پوشاک هستید با ما در ادامه همراه باشید.
 

برند چیست؟ 

ثبت برند پوشاک یا نشان تجاری عبارت است از یک نام، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری که مشخص کننده ی خدمات یا فروشنده ی محصولی خاص باشد که به وسیله ی آن از دیگر محصولات و خدمات مشابه متمایز می گردد.
 
ابتدایی ترین مرحله قبل از بیان تعرفه ثبت برند، استعلام ثبت برند است؛ استعلام ثبت برند برای این باید انجام گیرد که برندها همگی منجحصر به فرد میباشند؛ برندی که شما ثبت میکنید تحت پوشش حقوق برند قرار گرفته و کسی حق ثبت برند در حوالی برند شما را نخواهد داشت.
 

مزایای ثبت برند پوشاک

۱.با ثبت برند اختصاصی میتوانید از کپی کردن محصول خود توسط رقیبان جلوگیری کنید.
۲.ارتقای ارزش نام و علامت انحصاری تولیدی خود که این موضوع برای مشتریان اهمیت ویژه ای دارد.
۳.امکان بازاریابی بهتر و بازدهی بیشتر در بازاریابی در سطح کشور، منطقه و تمام دنیا.
۴.جلوگیری از دزدیده شدن ایده ها و طرح هایی که طراحان شما برای آن زحمت فراوان کشیده اند.
 

مدارک و مراحل مورد نیاز برای ثبت برند پوشاک

ثبت برند پوشاک برخلاف باور عمومی هزینه ی هنگفتی را شامل نمی شود،شما می توانید هم در غالب یک شخص و هم در غالب یک شرکت برای تولید پوشاک خود ثبت برند را انجام دهید.
مدارک مورد نیاز:
۱.تکمیل دو نسخه اظهارنامه علامت
۲.مدارک هویت متقاضی:
الف)اشخاص حقیقی:کپی شناسنامه و کارت ملی
ب)اشخاص حقوقی:آخرین روزنامه ی رسمی،تصویر شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضا
۳. مدارک نماینده قانونی: در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی ( وکیل، دارنده یا دارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی و …) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.
۴.ده نمونه گرافیکی با تصویر از علامت درخواست حداکثر در ابعاد 10×10 سانتی متر
۵.در صورت سه بعدی بودن علامت، ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.

۶.ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط به عنوان مثال: جواز اعلامیه تاسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت . وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا پروانه کسب.
۷.استفاده از حق تقدم: در صورتی که متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم (حداکثر تا6 ماه) استفاده نمایند می بایست مدارک مربوطه به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف مدت 15روز از آن تاریخ تسلیم نمایند.
۸.نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تأییدیه مقام صلاحیت دار.
۹. رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی
الف) هزینه اظهارنامه اشخاص حقیقی
 ب) معادل ارزی کلیه هزینه ها و تعرفه های ثبتی علامت بر مبنای فرانک سوئیس میبایست به شماره حساب ارزی به نام خدمات ثبتی اداره کل مالکیت صنعتی واریز گردد.

مراحل ثبت نمودن برند

۱.تکمیل مدارکی که در بالا اشاره شد.
۲.استعلام نام برند درخواستی.
۳.تکمیل اظهارنامه ثبت جهت این امر می توانید به وبسایت سامانه اداره مالکیت معنوی 
۴.دریافت رمز اظهارنامه و ارائه مدارک لازم به اداره مالکیت معنوی.
۵.صدور آگهی نوبت اول.
۶.پرداخت هزینه روزنامه رسمی اول و پرداخت حق الثبت.
 
آمار نشان داده که به دلیل دشوار بودن و پیچیده بودن مراحل اداری ثبت برند ارزان، 84% پس از طی کردن مراحل اولیه به صورت ناقص به سراغ مشاورین حقوقی و ثبتی برای انجام ادامه و تکمیل کارشان می روند. پیشنهاد ما به شما این است که اگر اصرار به این امر توسط شخص خودتان دارید، حداقل مقاله ثبت برند فوری را مطالعه کنید تا از تمام پیچ و خم های این مسیر مطلع باشید. همکاران ما در موسسه حقوقی آگاه ثبت همواره شما را با مشاوره رایگان تلفنی راهنمایی می کنند.
 

ضوابط و مقررات ایجاد برند

برای ایجاد برند پوشاک در همه ی کشورهای دنیا یک سری قوانین و مقررات خاصی وجود دارد که این باید و نباید ها نسبت به فرهنگ و اقتصاد و تاریخ و مذهب و اعتقادات قومی آن کشور وضع شده است.
این قوانین هم نسبت به ذائقه ی اکثر مردم یک کشور وضع می شود که به این معنی است که تخطی از این قوانین موجب از دست دادن مشتریان با تعداد بسیار بالا ست.

۱.نام برندی که شما انتخاب می کنید از لحاظ قانون باید قابل ثبت باشد.برند و علامتی قابل ثبت است که منحصر به فرد باشد و گمراه کننده نباشد، به این معنی که از نام برندی که برای پوشاک استفاده می شود مشتری اقلام و محصولات دیگر مانند خوراکی ها یا وسایل خانگی در ذهنش تداعی نشود، یاهمچنین متضاد با نوع جنسی که در تولید پوشاک خود استفاده میکنید نباید باشد،برای مثال نام برند شما ایران کتان است ولی محصولات تولیدی تان از جنس جین باشد.
۲.استفاده از علائم رسمی، دولتی، نظامی در طراحی برند ممنوع است.
۳.استفاده از علائم منافی عفت عمومی و نظم و انضباط اجتماعی ممنوع است.
۴.استفاده ازعلائمی که دارای اسم و عبارت عمومی باشد و دولت استعمال آن را تحت علامت تجاری منع کرده باشد،ممنوع است.
۵.نام استفاده شده در برند باید ریشه ای فارسی داشته باشد و در صورت استفاده از نام های خارجی باید حتما بین المللی بودن محصولاتتان را در مراجع ذی صلاح تایید کنید.
 
برند ها و علائم تجاری در ۴۵طبقه ی مختلف دسته بندی می شوند که ۴ طبقه از این تعداد به پوشاک مربوط می شوند:
طبقه ۱۸:چرم و چرم مصنوعی و كالاهای ساخته شده از آنها كه در طبقات ديگر ذكر نشده اند؛ پوست حيوانات ؛ چمدان ؛ كيسه و كيف های مسافرتی؛ چتر، چترآفتابگير و عصا ؛ شلاق ؛ يراق و زين و برگ.
طبقه ۲۳:انواع نخ ورشته برای مصارف پارچه بافی و نساجی.
طبقه ۲۴:محصولات نساجی و پارچه ای که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، انواع رو تختی و رومیزی
طبقه ۲۵:انواع لباس و پوشاک، پاپوش و پوشش سر.



09177755652