واگذاری برند

تاریخ : 1398/19/12 نویسنده :admin3 بازدیدها : 224 موضوع : مقالات برند




واگذاری برند

بسیاری از افراد برای ثبت برند محصولات خود ترجیح می دهند که برند را به صورت آماده تهیه کنند زیرا برند هایی که ناشناس هستند زمان زیادی باید بگذرد که مانند برند های معروف و قدیمی بین عموم شناخته شوند


با خرید برند در واقع نیازی به طی کردن مراحل اداری و ثبت برند نخواهد بود. بسیاری از افراد حقیقی و حقوقی هستند که قصد واگذاری برند خود را دارند. می توان برند این اشخاص را با طی کردن یک سری از مراحل قانونی به نام خود به ثبت برسانید.

واگذاری برند به چند روش انجام می شود؟

به طور کلی، زمانی نقل و انتقال برند صورت می گیرد که دو طرف معامله، به خصوص صاحب برند به توافق برسند. واگذاری یا نقل و انتقال برند به دو صورت انجام می شود.
واگذاری علامت تجاری به صورت جبری
واگذاری جبری در واقع به صورت غیر ارادی اتفاق می افتد. واگذاری جبری یا قهری در واقع با فوت صاحب برند صورت می گیرد. در این شرایط وراث می توانند با ارائه مدارکی مانند گواهی ثبت برند و گواهی انحصار علامت تجاری، نقل و انتقال برند را به مالک جدید انجام دهند.
واگذاری علامت تجاری به صورت قراردادی
واگذاری علامت تجاری به صورت قراردادی در واقع اختیاری بوده و صاحب برند می تواند نقل و انتقال علامت تجاری را به مالکین یا مالک جدید به ثبت برساند. مالک برند می تواند علامت تجاری خود را در مدتی محدود یا برای همیشه به فردی که درخواست ثبت برند به نام خود را دارد، واگذار کند.
این گونه قراردادها زمانی اعتبار قانونی دارد که تمامی مراحل و اجازه نامه در مراکز رسمی به ثبت رسیده باشد.

نکاتی که باید در واگذاری برند به آن توجه کنید

هنگام نقل و انتقال برند باید به نکاتی توجه داشته باشید که واگذاری علامت تجاری به درستی انجام شده و کاملا صحیح به ثبت برسد. در زمان واگذاری قانونی برند تجاری باید نکاتی در اظهار نامه بیان شود. این نکات مهم را در ادامه برای شما شرح می دهیم:
  • کد یا شماره ثبت برند تجاری که در ایران به ثبت رسیده است.
  • مشخصات کامل مالک جدید مانند: نام و نام خانوادگی، نشانی و تابعیت مالک.
  • ذکر نام و نام خانوادگی و آدرس نماینده مالک جدید در اظهارنامه.
علاوه براین موارد ذکر شده باید مواردی مانند: اسناد نقل و انتقال و صلح نامه نیز باید همراه اظهارنامه باشد. در صورتی که وکیل یا نماینده مالک نقل و انتقالات را انجام می دهد باید وکالت نامه قانونی و تصدیق ثبت را نیز ضمیمه کنند.

مدارک لازم جهت واگذاری برند

همانطور که گفته شد برای خریداری برند نیاز به طی کردن مراحل ثبت برند نمی باشد اما برای به ثبت رساندن قانونی برند مدارکی را باید ارائه دهند که به طور قانونی به ثبت برسانند. مدارک لازم جهت ثبت برند به شرح زیر است:
اسناد مرتبط با ثبت علامت تجاری مانند آگهی اول، روزنامه اگهی نهایی، گواهی ثبت برند تجاری که نشان دهنده قانونی بودن برند است، باید ارائه شود.
  • مدارک شناسایی صاحب قدیمی برند تجاری مانند شناسنامه و کارت ملی.(فروشنده)
  • مدارک شناسایی و کارت ملی مالک جدید مانند شناسنامه همراه با کارت ملی.( خریدار)
  • سند صلحی که در دفتر مرکزی بعد از دریافت نامه جهت واگذاری برند به ثبت رسیده است.
  • مجوز های لازم جهت اجازه فعالیت مالک جدید با برند تجاری که خریداری کرده است نیز باید ارائه شود.
  • تمامی کدها یا شماره های مربوط به اظهارنامه، رمز پذیرش اینترنتی و ثبت برند تجاری باید ارائه شود.
  • در صورتی که مالک برند فوت کرده است باید مدارکی جهت گواهی انحصار وراثت به مراکز مربوط تحویل داده شود.
تمامی مدارک ذکر شده در زمان واگذاری علامت تجاری باید ضمیمه پرونده شود که نقل و انتقال به صورت کاملا قانونی صورت گیرد.

شرایط واگذاری علامت تجاری

هنگام خرید یا واگذاری برند باید به نکات و شرایط واگذاری صحیح علامت تجاری توجه داشته باشید که به طور قانونی و بدون هیچ مشکلی نقل و انتقال صورت گیرد.
  • ابتدا باید اطمینان حاصل کنید برندی که قصد واگذاری یا قصد خریداری آن را دارید به طور قانونی به ثبت رسیده باشد.
  • در زمان نقل و انتقال برند باید مطمئن باشید که علامت تجاری معتبر بوده و اعتبار آن نگذشته باشد.
  • در صورتی که دو طرف نقل و انتقال در واقع همان خریدار یا فروشنده برند حقوقی باشند، باید مدارکی را ارائه دهند که هویت و حوزه فعالیت آنها به طور کامل بررسی شود.

واگذاری برند به صورت جزئی

در زمان نقل و انتقال برند تجاری ممکن است صاحب برند تمایل به فروش یا واگذاری علامت تجاری خود نداشته باشد، در این صورت فروشنده یا صاحب برند می تواند به صورت جزئی علامت خود را واگذار کند. فروش جزئی در واقع به صورتی است که خریدار فقط برای طبقات خاصی از محصولات خود برند را خریداری می کند.
به طور کلی می توان گفت در واگذاری علامت تجاری به صورت جزئی صاحب برند مشخص می کند که خریدار در چه حوزه ای برند مالک را به کار ببرد یا مشخص می کند که برند او در خارج یا داخل کشور استفاده شود. زیرا ممکن است برخی با برند خریداری شده، قصد صادر کردن محصول خود را داشته باشند.
در این صورت صاحب برند باید محدودیت ها را در قرارداد ذکر کند که دچار مشکلی در این خصوص نشود. جهت تقاضای چنین برندی می توانید به قسمت الکترونیکی واگذاری علامت تجاری مراجعه کرده و درخواست خود را به صورت اینترنتی انجام دهید.
در نتیجه واگذاری برند تجاری می تواند برای دو طرف معامله سود خوبی به همراه داشته باشد زیرا معمولا افرادی که قصد خریداری برند به صورت آماده را دارند در بیشتر مواقع وقت زیادی برای طی کردن مراحل ثبت برند خود ندارند.
همچنین به دنبال برندهایی هستند که در بین عموم شناخته شده، به سرعت و با اعتماد مردم خریداری شود. فروشنده برند نیز با فروش برند تجاری خود سود زیادی می تواند کسب کند. هرچه برند معروف تر بوده و محبوبیت بیشتری داشته باشد، سود آن بیشتر خواهد بود.




09177755652