فروش برند و شرایط نقل وانتقال برند

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 135 موضوع : مقالات برند



شرایط نقل و انتقال برند برای اشخاص حقیقی و حقوقی چیست؟

نقل و انتقال برند همان خرید و فروش علامت تجاری ثبت شده توسط مالک است که می تواند به روش‌هایی مانند قهری یا غیر ارادی مانند فوت مالک و یا انتقال آزادانه و ارادی منتقل شود.
هر فردی که صاحب یک برند و علامت تجاری باشد می‌تواند که آن را به فرد دیگری واگذار کند و یا اینکه اجازه‌ی استفاده از اسم و یا مزایای آن برند و علامت تجاری را به فرد دیگری بدهد، از این رو نقل و انتقال برند یک محور و اصول خاصی پیدا کرده است که در ادامه با شرایط نقل و انتقال برند و علامت تجاری در خدمت شما خواهیم بود.

صاحب یک علامت تجاری می‌تواند به صورت قانونی برند را منتقل کند و یا اینکه این اجازه را به او بدهد که از مزایا و اسم آن استفاده کند اما این اجازه‌نامه و یا نقل و انتقال برند حتما باید در مرجع ثبت نقل و انتقال برند ثبت شود و اجازه نامه و یا سند آن به طور رسمی صادر گردد. بنابراین فرد صاحب علامت تجاری تنها در صورتی می‌تواند انواع نقل و انتقال برند را انجام دهد که به صورت قانونی عمل کند و همه چیز را در مرجع خودش به ثبت رسمی و دولتی برساند.
مرجع قانونی ثبت وظیفه دارد تا مشخص کند که این اجازه نامه به فرد اجاره گیرنده انحصاری است و یا خیر و همچنین مرجع ثبت باید مرغوبیت و کیفیت تمامی کالا های این برند را که در معرض انتقال قرار دارد بررسی کند و سپس اجازه ی نقل و انتقال برند را صادر کند زیرا بر اساس ماده ۱۴۰ امور ثبتی مرجع ثبت باید تمامی و یا قسمتی از کالا های برند را مورد بررسی قرار دهد و سپس اجازه ی نقل و انتقال برند را صادر کند.

تبصره اول در ماده ۱۴۰ قانون ثبتی اختراعات

هر گاه نقل و انتقال برند یک شرکت انجام می شود باید در دفتر متمم به شماره ثبت اصلی برند ثبت شود و صفحه و دفتر مربوط به آن در عقد قرارداد ذکر گردد.
تبصره دوم: اگر در هنگام نقل و انتقال برند بخشی از کالا ها در یک انتقال جزئی واگذار شوند نباید تاریخ اعتبار این کالاهای جزئی از تاریخ اعتبار اصلی برند و علامت تجاری بیشتر باشد.
تبصره سوم: فرد خریدار و یا همان منتقل الیه می تواند تا پایان اعتبار اصلی برند برای انتقال بخشی از کالاها درخواست صدور گواهی نامه برند برای مدتی که باقی مانده است کند و اعتبارنامه برای کالاهای جزئی منتقل شده دریافت نماید.
تبصره چهارم: اگر مالک اولی برند خود را در زمان اتمام قرارداد و اعتبار آن برند تمدید نکند هیچگونه مانعی برای تمدید اعتبار برند آن بخشی که به صورت جزئی منتقل شده است وجود ندارد.
تبصره پنجم: در نقل و انتقال جزئی کالاها و همچنین خدمات موضوع برند باید تمامی مدارک و گواهی نامه‌ها در آخرین گواهی نامه‌ی اصلی و معتبر برند ثبت گردند.

شرایط نقل و انتقال برند

_ برند مربوطه حتما به ثبت شرکتی رسیده باشد
_ برند مربوطه همچنان دارای گواهی اعتبار از لحاظ زمانی باشد، یعنی اینکه باید از زمان اعتبار ثبت برند مدتی باقی مانده باشد پس به شما اعلام می کنیم که همیشه حواستان به انقضا اعتبار برند باشد.
_ اگر یکی یا هر دو از خریدار و فروشنده اشخاص حقوقی بودند باید حتما به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند و مشخصات فردی و مالک آن شخص حقوقی را به طور واضح و شفاف در این دفتر مشخص کنند و یک برگه از این شفاف سازی بر روی مدارک ثبت قرارداد، قرار داده شود.

مدارک مورد نیاز جهت نقل و انتقال و ثبت برند

1.تمامی مدارک ثبت برند شامل روزنامه و آگهی تقاضا، گواهینامه ثبت برند، آگهی رسمی و ... باید در هنگام عقد قرارداد در یک زمینه حاضر باشند.
2.کارت ملی و شناسنامه مالک قدیم یا همان فروشنده
3.کارت ملی و شناسنامه مالک جدید یا همان خریدار 
4.مدارکی که دلالت کنند بر رشته فعالیت های این برند برای مالکیت جدید برند 
5.صلح نامه تنظیم شده در دفتر خانه اسناد رسمی بعد از توافق نامه‌های مربوط به استعلام نقل و انتقال برند با ذکر تاریخ رسمی ایران در بالای قرارداد
6.شماره اظهارنامه، شماره ی توافق نامه، شماره ی صلح نامه، شماره‌ی ثبت برند و رمز ورود به سامانه
7. اگر انتقال علامت و برند غیر ارادی و قهری باشد باید با رعایت تمامی مقررات توسط ورثه صورت گیرد و تمامی مدارک ارائه رونوشت مصدق گواهی انحصار وراثت با تعیین سهم الارث به ثبت رسیده باشد.
8.مدارک نمایندگان قانونی، ( در صورت وجود یک نماینده و یا وکیل قانونی )
9.رسید و فاکتور مربوط به پرداخت تمامی هزینه ها 

نکات مهم درخواست کتبی

1.شماره و تاریخ ثبت برند و علامت در ایران
2.اسم و نشانی و تابعیت  مالک جدید و  یا همان خریدار یا نماینده قانونی وی ، در صورت وجود وکیل یا نماینده.
3.در صورت انتقال جزئی برند و کالاها  ، بیان کالاها و خدماتی که برند نسبت به آن ها منتقل شده است.



09177755652