فروش و ثبت انواع برند

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 227 موضوع : مقالات برند



ثبت برند تجاری می تواند، کالاهای تولید شده یا خدمات ارائه شده توسط یک شخص یا شرکت را از کالاها یا خدمات سایر شرکت ها با اشخاص متمایز می نماید.
 انواع برندهایی که میتوانید ثبت کنید :


۱- ثبت برند جمعی:

این نوع برند، برند هایی هستند که به یک جماعت قانونی تعلق دارند و دسته و گروه خاصی را که به تولید آن کالا یا خدمت می پردازند معرفی می کنند. مانند: اتحادیه شالیکاران شمال.
۲- ثبت برند های تضمینی:

این نوع برند، برند هایی هستند که ممکن است توسط هر کس که بتواند کالا وخدمات خود را با استاندارد های تعیین شده وفق دهد، مورد استفاده قرار می گیرند، همچنین مالک این نوع برند به دلیل ضرورت بی طرفی، خودش حق استفاده از آن را ندارد. مانند ایزو ها.
۳- ثبت برند های مشهور:

این نوع برند، برند هایی که در یک کشور مشهور شده است. (چه ثبت شده باشد و چه ثبت نشده باشد).

مزایای ثبت برند:

ثبت برند مزایا های خودش را نیز دارد که میتوان ب این موارد ذکر کرد که:

۱- تضمین می‌کند که مشتریان می‌توانند محصولات را از یکدیگر تشخیص دهند.
۲- شرکت‌ها را قادر می‌سازد محصولات‌شان را از یکدیگر متمایز سازند.
۳- ابزار بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکت‌ها هستند.
۴- اجازه استفاده از آنها به اشخاص ثالث داده می‌شود و منبع مستقیم درآمد از محل حق امتیازها می‌باشند.
۵- جزء ضروری موافقت‌نامه‌های اعطای نمایندگی هستند.
۶- ممکن است دارائی ازرشمند کسب و کار باشند
۷- شرکت‌ها را تشویق می‌کنند در حفظ یا بهبود کیفیت محصولات سرمایه‌گذاری کنند.
ممکن است برای دریافت وام مفید باشند.
انواع ثبت برند:

به طور کلی ثبت برند های تجاری را به ثبت برند در ایران و ثبت برند بین المللی (مادرید) تقسیم میکنند.

ثبت برند در ایران:

ثبت برند در ایران شامل ثبت برند فارسی و ثبت برند لاتین میشود.
لازم ب ذکر است برند فارسی برندیست که الزاما در یکی از فرهنگ ها معتبر فارسی (نظیر فرهنگ دهخدا) موجود باشد. در غیر این صورت برندی که معنای لاتین داشته باشد ولی به صورت فارسی به نگارش درآید هم جز برند لاتین محسوب می شود. لذا ثبت برند لاتین در ابتدا نیازمند اخذ کارت بازرگانی می باشد.

ثبت برند بین المللی:

با نگرشی بر تاریخچه کنوانسیون پاریس درخصوص حمایت از مالکیت صنعتی در می یابیم که به منظورحمایت از علائم تجارتی درسطح بین المللی به موجب کنوانسیون مربوطه، صاحب علامت (شخص حقیقی یا حقوقی) می بایست بطور جداگانه تعدادی تقاضانامه را در ادارات کشورهای مختلف عضو به زبانهای گوناگون با پرداخت هزینه های متفاوت و صرف زمان طولانی، تودیع نماید.
به همین منظور جهت سهولت روند ثبت بین المللی و تحصیل حقوق ناشی از آن تعدادی از کشورهای عضو کنوانسیون پاریس اتحادیه بین المللی را جهت حمایت از مالکیت صنعتی در راستای کنوانسیون مربوطه تشکیل داده و درآن سیستم مادرید را بعنوان دستورالعمل ثبت بین المللی علائم تجارتی تصویب نمودند.
لازم به توضیح است که درخواست ثبت بین المللی صرفا از طریق دفاتر مالکیت صنعتی کشورهای عضو سیستم مادرید امکان پذیر بوده و نیاز به ثبت در کشور مبداء می باشد.

مزایای ثبت برند بین المللی:

بموجب مقررات ثبت بین المللی علائم تجاری (سیستم مادرید)، علامت با توجه به قوانین داخلی هرکشور مورد بررسی قرارمیگیرد و سپس وارد طریق بین المللی خود میشود یعنی ثبت بین المللی علائم تجاری درمرحله اول با ثبت ملی دراداره کشور مبداء صورت می گیرد وسپس بصورت اتوماتیک با تعیین کشورهای مورد نظر در سطح بین المللی انجام میشود امتیازاین سیستم این است که متقاضی با تسلیم یک اظهارنامه بین المللی از طریق اداره مالکیت صنعتی به وایپو میتواند درصورت تمایل در ۸۵ کشور عضو موافقتنامه و پروتکل مادرید یا تعدادی ازآنها بسته به انتخاب خود حمایت ازعلامت تجاری خود را درخواست وکسب نماید.
بنابراین مزیت استفاده از آن در ساده، ارزان و موثربودن آن میباشد یعنی تنها بوسیله یک تقاضانامه بین المللی واحد به یک زبان (فرانسه، انگلیسی یا اسپانیایی) و پرداخت یک تعرفه به فرانک سوئیس، تحصیل و تامین حمایت ازعلائم تجارتی یا خدماتی درکشورهای تعیین شده در فرم درخواست میسرمیگردد. همچنین درصورتیکه هرگونه تغییری درعلامت ثبت مبداء ازطرف دارنده آن صورت گیرد ازقبیل تغییرنام، آدرس، مالکیت، تمدید وغیره میتوان با تکمیل فرمهای مربوطه و پرداخت هزینه ای اندک تغییرات مزبور را درسطح بین المللی اعمال نمود.
دیگراینکه اداره مبدا نیز از انجام طبقه بندی کالاها وخدمات و انتشار علائم درروزنامه رسمی کشور متبوع خویش بی نیازاست. درواقع ثبت بین المللی مجموعه ای از ثبتهای ملی طبق مقررات داخلی هرکشورتعیین شده، میباشد.



09177755652