نحوه ثبت برند تجاری برای دست یابی به موفقیت

تاریخ : 1399/21/09 نویسنده :admin3 بازدیدها : 314 موضوع : مقالات برند



شاید دردنیای امروز، برندها موفق‌تر از سایر کسب وکارها عمل کنند، زیرا اگر برند تجاری شما به ثبت رسمی رسیده باشد، اعتبار بسیار زیادی در بین مخاطبان شما خواهد یافت. نحوه ثبت برند تجاری را باید اینطور بیان نمود که لازمه ثبت برند تجاری این است که علامت تجاری شما نباید توسط شخصیت حقوقی یا حقیقی دیگری به ثبت رسیده باشد؛ یعنی در حقیقت ثبت علامت تجاری کاملا انحصاری بوده و حق آن تنها به یک شخصیت تعلق می‌گیرد.

استعلام ثبت برند اولین مرحله تاسیس برند می‌باشد که این خدمت در پلتفرم آگاه به صورت اینترنتی و کاملا رایگان صورت می‌گیرد. برای استعلام از برند، تنها کافیست به صفحه مربوطه رجوع کرده و فرم انتهای صفحه را با اطلاعات دقیق و کامل پرکنید. لازم به ذکر است که این مرحله کاملا اجباری بوده و باید استعلام را قبل از انجام مراحل بعدی صورت دهید تا در حین انجام ثبت برند دچار مشکلات حقوقی نشوید.
در ادامه نحوه ثبت برند تجاری را به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد و به بیان ضروری های شرایط ثبت برند فوری می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این شرایط، مقاله مجزایی را برای شما ترتیب داده ایم تا به مطالعه آن بپردازید.
 

نحوه ثبت برند تجاری

پس از طی نمودن نحوه ثبت شرکت، قطعا به فکر ثبت برند یا علامت تجاری خود به صورت فوری میوفتید؛ تا هم از اسم شما سو استفاده نشود و هم با یک نشان بهتر شناخته شوید. حال نگاه خود را کمی عمیق تر و دقیق‌تر می‌کنیم تا ببینیم برند چیست و چه تاثیری در نحوه موفقیت شرکت خواهد داشت.
تعریف برند، از نظر انجمن بازاریابی آمریکا:
برند یعنی یک نام، عبارت، نشانه یا علامت یا ترکیبی از اینها که با هدف متمایز کردن یک کالا یا خدمت از سایر کالاها و خدمات یک فروشنده یا برای ایجاد تمایز میان کالا و خدمت یک فروشنده با کالا و خدمات سایر فروشندگان به کار گرفته شود.
 

هدف اصلی ثبت برند چیست؟

هر برند برای ایجاد حس اطمینان از حقوق انحصاری کالا یا خدمات مجموعه شما ایجاد می شود تا افراد سودجو از اسم و اعتبار شما، برای منافع خود استفاده نکنند.
از نگاه دیگر، برند و علامت تجاری با رسمیت بخشیدن و دادن سود اقتصادی به صاحبان آن علائم، در سطح جهانی سرمایه گذاری کرده و کالا یا خدمات خود را ترویج می دهند.
اگر به دنبال ثبت برند تجاری خود هستید، باید عرض کنم که بهترین روش آن، مطالعه نمودن مراحل ثبت برند است که با مطالعه آن میتوانید به صورت تخصصی به مراحل ثبت علامت تجاری مسلط گردید و مرحله به مرحله با مقاله مربوطه پیش روید تا در کمترین زمان، ثبت لوگوی شما صورت گیرد.
 
در این بخش از مقاله، ساده‌ترین روش ثبت نمودن برند تجاری در سامانه مالکیت صنعتی را برای شما شرح خواهیم داد؛ بهتر است این قسمت از مقاله را با دقت بیشتری مطالعه نمایید و در صورت برخورد با هرگونه سوال، آن‌را از متخصصین ما بپرسید.
  • تهیه نمودن اظهارنامه ثبت علامت تجاری در وب سایت مالکیت معنوی
  • ثبت نام اولیه ثبت برند تجاری
  • ارزیابی و بررسی مدارک ثبت برند تجاری توسط کارشناسان اداره ثبت، بخش ثبت علائم تجاری
  • تأییدیه مدارک ثبت برند، متقاضی لازم است دو نسخه از قرارداد را تهیه کرده، یک نسخه را بایگانی نموده، و نسخه دیگر را همراه با مدارک دیگر مجددأ از طریق پست به آدرس مرکز اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.
در پایان بعد از گذراندن روند اداری ۳۰ روز کاری، ثبت نهایی برند تجاری انجام می گردد. در بخش بعدی این مقاله، احتمالات پس از تشکیل پرونده را برای شما بیان نموده‌ایم.
 
هزینه های مربوط به ثبت علامت تجاری در سامانه ثبت آن مشخص شده است که شما موظف به پرداخت و حفظ رسید آن هستید. این هزینه هارا میتوانید در مقاله تعرفه ثبت برند مطالعه نمایید که یکی از مسائل مهم ثبت برندی است

 

احتمالات پس از تشکیل پرونده چگونه است؟

پس ازتشکیل پرونده وارجاع به کارشناسان مربوطه و دارای صلاحیت در اداره مالکیت صنعتی، وضعیت پرونده پس ازحداقل 45 روز و حداکثر ۱۲۰ روز مشخص می‌گردد و ممکن است یکی از حالات زیر برای شما رخ دهد:
 

الف. تایید شود:

پرونده و اطلاعات هیچ نقصی ندارد؛ مقایرت و مشابهت ندارد و برای صدور آگهی تقاضای ثبت علامت تجاری اقدامات بعدی انجام می شود.
توجه داشته باشید ثبت برند تجاری نیاز به ۳ آگهی دارد که این مرحله اولین آگهی خواهد بود.
در این مرحله باید روزنامه رسمی انجام شود، یعنی درخواست تایید شده پرونده شما در روزنامه های کثیرالانشار چاپ می شود. توجه داشته باشید صدور روزنامه رسمی حدود ۱۰ الی ۱۵ روز کاری زمان خواهد برد.
پس از صدور روزنامه رسمی اول ۳۱ روز زمان برای اعتراضات وجود خواهد داشت تا اگر کسی ادعایی در خصوص علامت تجاری مورد درخواستی شما داشته باشد اعتراض خود را اعلام کند.
اگر ۳۰ روز گذشت و هیچ اعتراضی وجودنداشت، در این زمان همه چیز آرومه و خیلی سریع درخواست آگهی دوم را می دهیم. آگهی دوم به معنی داشتن شماره ثبت علامت تجاری است، و تقریبا %۹۰ کار انجام شده است.
آگهی دوم که گرفته شد و مشکلی هم نداشت سریعا برای چاپ در روزنامه رسمی کثیر الانشار اقدام می شود. (تا این مرحله روزنامه رسمی دوم انجام شده است)
10 الی 15 روز کاری زمان خواهد برد تا روزنامه رسمی داخل سایت قابل پیگیری و بصورت کامل چاپ شده باشد.
با ارسال روزنامه رسمی دوم از طریق وکیل درخواست آگهی انحصاری ۱۰ ساله ثبت علامت تجاری را به اداره مالکیت صنعتی می دهیم.
 

ب. رد کامل شود:

پرونده کاملا دچار نقص است و قابلیت پیگیری ندارد. اگر این حالت برای شما رخ دهد، باید نحوه ثبت برند را از ابتدا و با برند تجاری دیگری آزمایش نمایید.

ج. نقص پرونده یا مشابهت:

احتمال این وجود دارد که مجوز یا مدارک دچار مشکل شده باشد و یا تکمیل نباشد، در این مرحله نیاز است تا پیگیری شود و برای رفع نقص اقدام شود. و دیگر احتمالات که بصورت جزئی در این مرحله به شما اعلام می شود. پس از رفع نقض و مشکل مانند مرحله نوع ۱ که تایید بود عمل می شود. با این تفاوت که اطلاعات و مدارک تکمیل خواهد شد.
 
ثبت لوگوی شرکت هزینه هایی دارد که در مقاله هزینه ثبت لوگوی شرکت تمامی این موارد را به صورت موردی برای بررسی شما متقاضیان گرامی قرار داده ایم تا با مطالعه آنها به ثبت لوگوی شرکت خود و پرداخت هزینه های آن بپردازید.
 

انتخاب برند ممنوع! (علائم تجاری ممنوع)

به موجب ماده ۵ قانون، انتخاب برند، ثبت علائم و اختراعات زیر ممنوع می‌باشند، این موارد در مقاله شرایط ثبت علامت تجاری فوری جای می‌گیرند تا در کنار شرایط انتخاب، از شروط انتخاب نکردن برند نیز مطلع باشید.
  1. علامت هلال احمر؛ نشانها و آرم های دولت ایران
  2. پرچم رسمی ایران با علامت مخصوص جمهوری اسلامی
  3. پرچم های منتسب به دولت و کشور ایران و هر پرچم منع شده توسط دولت ایران
  4. علامت تجاری موسسات رسمی مانندهلال احمرو صلیب سرخ ، رجاء ، همراه اول و …
  5. کلمات و یا عباراتی که موهم انتساب به مقامات رسمی ایران باشد از قبیل دولتی و ایران و امثال آن
  6. علائمی که مخل انتظامات عمومی یا منافی عفت باشد.
  7. واژه های عام: به عنوان مثال کلمه رایانه و یا کتاب به تنهایی قابل ثبت نیستند زیرا این کلمات واژه هایی عام برای کلیه محصولات با این نام هستند.
  8. واژه های توصیف کننده: این کلمات به منظور توصیف محصولات و اجناس به کار م روند. مثلا ثبت برند خوشمزه و شیرین برای انواع خوراکی به تنهایی و بدون پسوند، قابل ثبت نخواهد بود.
  9. علائم گمراه کننده: به عنوان مثال ثبت علامت تجاری جهت عرضه انواع شیره خرما و انگور با تصویر زنبور عسل مردود خواهد شد. چرا که موجب تصور اشتباه و گمراهی مصرف کنندگان شده و خریداران ممکن است چنین محصولی را با تصور عسل خریداری نمایند.
  10. علائم خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه: به طور کلی کلمات و تصاویر نقض کننده موازین ، هنجارهای اخلاقی ، عرفی و مذهبی جامعه غیر قابل ثبت است.
  11. پرچم، نشان های سلطنتی، علائم رسمی دولتی و نشان کشور و سازمان های بین المللی که نمونه آنها به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی اعلام شده به طور معمول قابل ثبت نیستند مگر اینکه مجوز مراجع صلاحیت دار بین المللی داشته باشند.



09177755652