تغییرات در علامت تجاری و طبقه بندی برند
روند تغییرات در علامت تجاری و طبقه بندی برند
در بعضی موارد شرایطی برای صاحبین برند ایجاد میشود که لازم است تغییراتی در برند خود ایجاد کنند، از این رو اداره مرکزی مالکیت معنوی شرایطی را ایجاد کرده تا در یک بستر مناسب بتوان تغییرات لازم را ایجاد کرد. در ادامه مطلب با روند مرحله به مرحله تغییرات برند در اداره مرکزی مالکیت معنوی آشنا خواهیم شد، پس در ادامه با ما همراه باشید.
همانطور که گفته شد یکی از اتفاقاتی که ممکن است برای هر کسب و کاری که صاحب یک نشان تجاری است ایجاد شود، تغییرات در نشان یا علامت تجاری شرکت است ما در این مقاله سعی بر این داشتیم شرایطی که برای تغییرات ایجاد میشود را بررسی و راه حل مناسب را با هم مرور کنیم
تغییرات برند در چندین بخش مختلف تقسیم میشود،ولی ما در این مطلب به دو تغییر مهم و پرکاربرد در برند میپردازیم
تغییر برند در طبقه بندی
به این منظور نیاز است که در ابتدا متقاضی مدارکی آماده و همچنین یک اظهارنامه اضافه کالا تقدیم به اداره مرکزی مالکیت معنوی کند
مدارک مورد نیاز برای تغییر در طبقه بندی برند
مدارک مورد نیاز برای تغییر طبقه و اضافه کردن طبقه بندی برند با مالکیت حقوقی
- کپی روزنامه رسمی تاسیس و تغییرات برای اشخاص حقوقی
- یک عدد از شکل علامت تجاری(برند) در سایز ۶*۶ سانتیمتر
- مدارک تمامی مالکان برند و دارندگان حق امضاء در شرکت طبق آخریت تغییرات روزنامه رسمی
- کپی گواهینامه ثبت علامت تجاری
مدارک مورد نیاز برای تغییر طبقه و اضافه کردن طبقه بندی برند با مالکیت حقوقی
- کپی شناسنامه و کارت ملی صاحب برند
- یک عدد کپی شکل علامت تجاری(برند) در سایز ۶*۶ سانتیمتر
- کپی گواهینامه ثبت علامت تجاری
در ضمن اگر پرونده ثبت برند خود را به شکل غیر حضوری و از طریق سامانه اداره مرکزی مالکیت معنوی انجام داده باشید میتوانید با ارائه شماره اضهارنامه به همراه رمز عبور خود مدارک ذکر شده بالا را در سامانه مذکور ثبت فرمایید.
شرایط اظهارنامه اضافه کالا و طبقه بندی
هرچند برای ثبت اظهارنامه به همان روش ثبت برند میتوان با حضور در سامانه اداره ثبت مالکیت معنوی اقدام به ایجاد یک اظهارنامه نمود. بعد از ورود به سامانه و ایجاد یک فرم اظهارنامه اضافه کالا/خدمات شروع به پر کردن فیلدهای آن کرد. و به همراه مدارکی که بالاتر گفته شد تحویل سامانه داده، سپس کارشناس مربوطه پرونده را بررسی کرده و حق الثبت را معین میکند در این مرحله بعد از رجوع به بانک ملی و پرداخت فیش آن را تحویل حسابداری اداره داده و وی بعد از بررسیهای لازم اظهارنامه را مهر و تحویل میدهد. سپس باید اظهارنامه مهر شده را به اداره مالکیت برده تا پس از ثبت اظهارنامه و کارشناسی مسئول مربوطه برای تغییرات،اظهارنامه برای بایگانی ارسال تا ضمیمه پرونده شود.
در نهایت نسخه سوم اظهارنامه به شما تحویل داده میشود. تا بررسیهای لازم اعم از شباهت نداشتن برند به برندی دیگر و از قبیل مسائل انجام شود. سپس ظرف نهایت ۱۵ روز اقدام به تهیه پیش نویس آگهی میشود تا به مراحل بعدی ارسال تا در نهایت این تغییرات در روزنامه رسمی کشور ثبت گردد.
تغییر علامت تجاری برند
برای تغییر در علامت تجاری (لوگو) یک نکته حائز اهمیت است، اگر صاحب برند در زمان ثبت برند از روش حضوری برای برای برند استفاده کرده باشد ابتدا باید مدارک موجود در پرونده خود را تکمیل کند و سپس اقدام به تغییرات لوگو کند.
برای تغییرات اگر تصویر انتخاب شده شامل نوشته باشد. باید قبل از ارسال مدارک به روزنامه رسمی کشور آگهی مبنی بر ثبت علامت تجاری به دفتر روزنامه رسمی تحویل دهید. سپس بعد از تغییرات در روزنامه رسمی نهایت تا ۳۵ روز این مهلت وجود دارد که با ارائه همان روزنامه رسمی و یک برگ تقاضای ثبت برند علامت تجاری و اصل تصدیق ثبت به اداره ثبت مالکیت معنوی مراجعه کرده و مدارک مور نیاز را ارائه دهید.
مسئول اداره پس از بررسی مدارک آن را به کارشناسان میدهد ، کارشناس مربوطه بعد از بررسی و اطمینان پیدا کردن از عدم وصل اعتراض، مبلغ مورد نظر برای حق الثبت را مشخص میکند و باید آن فیش را با مراجعه به بانک ملی پرداخت کردتا اضهارنامه مهر شود.
پس از مهر، اظهارنامه به واحد ماشین نویسی ارجاع داده میشود و امضا میگردد و به مسئول ثبت دفاتر اظهارنامه تحویل داده میشود تا وی به روزنامه رسمی کشور اطلاع دهد.پس از آنکه تغییرات در روزنامه رسمی درج شد،یک نسخه از آن را به اداره مالکیت تحویل دهید تا مسئول پرونده دستور ضبط آن را در پرونده دهد.
در نهایت بعد از گذرندان این روند مسئول پرونده دستور تصدیق ثبت را اعلام و بعد از احراز هویت رسید تحویل به صاحب علامت میگردد.
در نهایت باید اضافه کرد که روند درخواست تغییرات از آنچه به نظر میآید ساده تر است، فقط کافی است که این روند به خوبی دانسته و اجرا کرد. امیدواریم این مقاله مورد استفاده شما قرار گرفته شده باشد.