فروش برند،چگونه یک برند فوق العاده داشته باشیم ؟
برند سازی یا برندینگ چیست ؟
فرقی نمی کند شما صاحب کسب و کاری باشید که جدیدا راه اندازی شده، یا سال ها است که کسب و کار خود را اداره می کنید، در هر صوت برندسازی از لزوم اولیه و اساسی بازاریابی و موفقیت شرکت شما محسوب می شود که نمی توانید و نباید، از آن چشم پوشی کنید. اما برند سازی واقعا چه معنایی دارد و چگونه بر کسبوکار شما اثر میگذارد؟به زبان ساده، برندِ شما، اعتبار شما در نزد مشتری است. برند به مشتریان شما میگوید که چه انتظاری از محصولات و خدمات شما داشته باشند . تفاوت آنچه شما ارائه میدهید با آنچه رقبایتان عرضه میکنند، چیست. برندِ شما، برآیندی از شخصیت فعلی شما، شخصیتی که میخواهید باشید و برداشت دیگران از شخصیت شما است.
فلسفه برند سازی امروزه گسترش فراوانی یافته است؛ به طوری که برای آن کمپین برند سازی ایجاد شده است، که این کمپین برای ایجاد یک برند به نکات زیادی توجه می نماید، از جمله جنبه های تصویری و حتی جنبه های شنیداری یک برند. حتی قسمت هایی بر روی تلفظ یک برند در زبان های مختلف مطالعه می نمایند تا برندی را انتخاب نمایند که در تمام زبان ها تلفظی یکسان داشته باشد.
به این پرسش ها فکر کنید :
در برندسازی لازم است به این پرسش ها فکر کنید و برای آن پاسخ قابل قبولی داشته باشید :مأموریت کسبوکار شما چیست؟
محصول یا خدمت شما چه ویژگیها و مزیتهایی دارد؟
در حال حاضر، مشتریان شما چه نظری دربارهی کسبوکار شما دارند؟
تمایل دارید از طریق چه ویژگیهایی مشتریان و کسبوکارتان را به هم پیوند دهید؟
هدف از برندسازی و برندینگ چیست ؟
هدف برندسازی آن است که به ساده ترین روش و خیلی راحت به مشتریان شما کمک کند تا متوجه شوند برند شما چه چیزی پیشنهاد می دهد و چه چیزی آن را از سایرین متمایز می کند. اما برندینگ فقط یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد نیست، بلکه ترکیبی از تمام روش هایی است که از طریق آنها با آنچه برندتان بر پایه ی آن استوار است، ارتباط برقرار می کنید.در واقع برندسازی به شما کمک می کند که تجربه ای مثبت را برای مصرف کنندگان تان خلق کنید تا آنها هیچ گاه نام برند شما را از خاطر نبرند. اما اگر به اصول برندسازی بی توجه باشید ممکن است ناخواسته منجر به ایجاد تجربه ای منفی و ناخوشایند شوید و مشتریان بالقوه خود را از دست بدهید ، یا حداقل نتوانید مشتریانی وفادار داشته باشید.
تفاوت بین اسب و تک شاخ در چیست؟
فکر میکنم با شنیدن این دو نام در ابتدا لبخند زدید البته لبخندی همراه با کمی تعجب ! بیاید کمی بیشتر متعجب شویم .اگر از جنبه ی تکنیکی به این دو اسم نگاه کنیم، تفاوت را در شاخ میبینیم، شاخی که تک شاخ روی سرش دارد اما اسب معمولی آن را ندارد. با این حال، وقتی صحبت از تک شاخ می کنیم موجودی افسانه ای و جادویی در ذهن ما نقش می بندد، در مقابل اسب که صرفا آن را حیوانی اهلی یا وحشی می دانیم، وقتی نام تک شاخ را می شنویم حالت های اسطوره ای و رویایی در تصور جمعی ما شکل می گیرد و باعث می شود تک شاخ از اسب متفاوت شود. با وجود اینکه ممکن است تک شاخ وجود خارجی نداشته باشد و ما به خوبی از آن آگاهی داریم و حتی تک شاخ را بیشتر از اسب دوست می داریم.به نظر شما چرا اینگونه است؟ داستان بر سر برندسازی بهتر است. داستان تک شاخ ها سالیان متمادی و از زمان بچگی برایمان گفته شده، آنقدر در وصف تک شاخ شنیده ایم که تصور رویایی از آن داریم و آن را به اسب ترجیح می دهیم. این موضوع را بیان کردم که ببینید برندسازی خوب، اصولی و درست چگونه می تواند برندی را از سایر رقبایش متمایز کند.
چگونه برند خود را به دیگران معرفی کنیم ؟
از آنجا که برند سازی و توسعهی استراتژی برند ممکن است پیچیده باشد، حتما از تخصص و دانش مؤسسات ارائهدهندهی مشاوره در زمینه برند سازی بهره ببرید. پس از اینکه برندتان را تعریف کردید، به توصیههای سادهی زیر که آزمون خود را پس دادهاند، توجه کنید.یک لوگوی مناسب انتخاب کنید.
لوگوی خود را در معرض دید همگان قرار دهید.پیام برند خود را مشخص کنید.
پیامهای کلیدی که میخواهید به دیگران منتقل کنید، کدامند؟ همهی کارکنان باید از ویژگیهای برند شما آگاه باشند.برند باید یکپارچه باشد.
مفهوم برند شما باید در همهی ابعاد کسبوکارتان جاری باشد، در طرز پاسخ دادن به تلفنها، در طرز لباس پوشیدن شما و کارکنانتان و امضای نامهها و در همه چیز.برای کسبوکارتان «لحنی» در نظر بگیرید که بازتابی از برندتان باشد.
این لحن باید در تمامی ارتباطات نوشتاری و تصویرسازیها، آنلاین یا غیر آنلاین، به کار گرفته شود. اگر برند شما حسی دوستانه القا میکند، لحن شما باید محاورهای باشد. اگر برندتان شیک و مجلسی است، کمی رسمیتر باشید.سعی کنید شعار تبلیغاتی داشته باشید.
یک شعار بهیادماندنی، پرمعنا و کوتاه تهیه کنید که نشاندهندهی ماهیت برند شما باشد.برای ابزارهای بازاریابی خود، قالب و استانداردهایی مطابق با برندتان طراحی کنید.
در همهی ابزار و روشها باید طرح، رنگ، لوگو، شکل و احساس یکسانی وجود داشته باشد. لزومی ندارد تجملاتی باشید، فقط ثابتقدم باشید و این رویه را حفظ کنید.صادق باشید.
اگر آنچه برندتان وعده میدهد را ارائه ندهید، مشتریان نه تنها شما را به دیگران توصیه نمیکنند بلکه خودشان هم دیگر به شما رجوع نخواهند کرد.می توانید پیام برند خود را از طرق زیر به مخاطبان تان نشان دهید :
محیط مغازه ی شماچگونگی رفتار کارکنان شما با مشتریان
نوع لباس پوشیدن کارکنان تان
محصولاتی که عرضه می کنید
قیمتی که برای محصولات تان مشخص می کنید
بسته بندی محصولات
روابط عمومی
گفت و شنودهای اجتماعی
پست مستقیم
اسپانسرشیپ یا حامی مالی شدن
تبلیغات
همکاری بدون سود
۱۲ اشتباه که باعث میشود اعتبار برند شما از بین برود :
همانطور که بررسی کردیم برای داشتن یک برند موفق در دنیای کسب و کار امروز باید مواردی را با دقت و تمام توان رعایت کرد . ولی در کنار آن توجه به موارد زیر هم اهمیت بالایی دارد . چون توجه نکردن و کم کاری در این موارد میتواند برند شما را از موفقیت به فراموشی و حتی نابودی برساند .۱. کودکانه ننویسید!
تعجب کردید ! ولی این موضوع واقعا مهم است . باید قبول کنیم که مهارتهای نوشتاری آنطور که باید باشند، نیستند. به نوشتن ، چگونه نوشتن و اهمیت آن بسیار توجه کنید۲. اطلاعات بیش از حد ندهید!
همه میدانند که باید ساده باشند اما کسی این کار را انجام نمیدهد. اطلاعات بیش از حد، مخاطب را گیج میکند و خیلی از آنها را هم به یاد نخواهد آورد.مثلا به یکی از محصولات اپل نگاه کنید. روی آن چه میبینید؟ دو برند: نماد اپل و نام محصول. میدانید چرا؟ چون اپل میداند که ما با اطلاعات فراوانی محاصره شدهایم و تنها بخش کوچکی از آنچه میبینیم را میتوانیم به خاطر بیاوریم. آن چیزی را انتخاب کنید که میخواهید مردم به خاطر بیاورند. بعد هم اطمینان حاصل کنید که آن را میبینند و باقی چیزها را هم به حداقل برسانید.
۳. به محتوایی که ارائه میدهید اهمیت دهید!
در دنیای امروز همه موشکافانه به مطالب نگاه میکنند و تا حدود زیادی میتوان گفت بازخورد نوشته هایمان را زود خواهیم دید . چرا که اگر نتوانیم آنگونه که انتظار میرود بنویسیم به سرعت به ما گوشزد خواهند کرد و این میتواند ناتوانی ما به حساب آید ..۴. از نقل قول بپرهیزید!
خوب توجه کنید! این برند، متعلق به شماست، نه استیو جابز و نه گاندی، هیچکدام صاحب این برند نیستند خودتان باشید ولی بزرگ گویی هم نکنید .
۵. به تصویری که از خود میگذارید اهمیت دهید!
مطمئنا تصویر درست و حسابی از خودتان دارید که تنها خودتان در آن باشید، لباس کاملی تنتان باشد، بدون عشق زندگی و بچه و سگ و گربه .باور کنید که اسم این برند، شخصی است، نه برند عشقی یا برند خانوادگی یا برند کارتونی.
۶. زیادی هم متفاوت نباشید!
متفاوت بودن به معنای متمایز بودن نیست. تفاوت بزرگی بین این دو مفهوم است. از دیدگاه مشتری بالقوهتان یا هر کس دیگری که هست، متمایز بودن یعنی اینکه سعی دارید تاثیر بگذارید. به جای متفاوت بودن، روی داشتههای ارزشمندتان تمرکز کنید، روی چیزهایی که دیگران حاضرند برایشان هزینه کنند، چون شما در آن زمینه بهتر از دیگران هستید.۷. هشتک های بیهوده را فراموش کنید !
برخی از پروفایلهای توییتر به طور کامل از هشتگهای بیش از حد استفاده شده یا مبهم انباشته شدهاند. برخی دیوانهی نمادها هستند. این هشتگها نه شخصی هستند و نه معنی دارند. کمی زحمت بکشید و از کلمههای خودتان استفاده کنید. یک چیز ارزشمند و به واقع متمایز پیدا کنید، نه هشتگهایی همگانی یا هشتگهای محرمانهای که هیچکس از آنها سر در نمیآورد.۸. به اهمیت دکمه فراخوان باور داشته باشید!
قانون اول بازاریابی: اگر دکمهی فراخوان (call to action) وجود نداشته باشد، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. کاربرها میتوانند شما را لایک کنند، فالو کنند یا به شما لینک بدهند، اما اگر کسی به طرز معجزهآسایی نگاهی به پروفایل شما بیاندازد، چرا نباید لینک مستقیمی به کسبوکار شما وجود داشته باشد؟ این طوری مشتریهایتان فقط دور خواهند زد.۹. وقت طلا است آن را هدر ندهید !
اگر اصرار دارید که در پروفایلتان بگویید ازدواج کردهاید، یا مادر هستید، یا از همسر خود نام ببرید و یا بگویید که دیدگاههایتان مال خودتان هستند، یا به همه بگویید که طرفدار فلان تیم فوتبال هستید ، در واقع وقت دیگران را به هدر داده و از این فرصت که میتواند صرف برقراری ارتباطی معنیدار شود، استفاده نکردهاید. یادتان باشد برقراری ارتباط موثر، همان چیزی است که برندینگ شخصی قرار است انجام دهد.۱۰. به پیام ها پاسخ دهید .
قرار نیست به تک تک پیامها پاسخهای مفصل داده بدهید که چرا مشتریها باید با شما وارد معامله شوند. اما حداقل یک پیام در حد چند کلمه بفرستید . این نشانه اهمیت و توجه شما است .۱۱. حواستان باشد هر کاری میکنید قسمتی از برند شماست!
برند شخصی شما قسمت بزرگی از همهی قسمتهای زندگی شماست. این موضوع حتی باید در لباس پوشیدن و همهی فعالیتهای مشترک با دوستان و همکارانتان خودش را نشان بدهد.۱۲. گستردگی فضای مجازی را فراموش نکنید .
محتوای فضای مجازی یکی از چیزهای دیگری است که باید آینهی تمام و کمال برندتان باشد، مثلا اگر برند شخصی من حاکی از همراهی با کارآفرینها است، در رویدادهای مختلف فضای مجازی هم حرفها و رفتارهای من باید همان کسی را به نمایش بگذارد که ادعا میکنم. خلاصه اینکه اگر تلاش کنید کسی باشید که واقعا نیستید، ماه پشت ابر نمیماند و بالاخره معلوم میشود.*مشاور برند*
مشاور بزرگترین سایت در خصوص خرید و فروش برند،واگذاری برند،برند آماده خشکبار و حبوبات، برند آماده برای فروش برند مواد غذایی،فروش برند مواد شستشو، فروش برند مواد ضد عفونی ، فروش برند خوراکی و .... جهت ارتباط با مجموعه مشاور برند با مشاوران مجموعه مشاور برند در 24 ساعت از شبانه روز میتوانید در ارتباط باشید.