برندینگ و توسعه برند در کسب و کار
برندینگ و توسعه برند و نقش آن در توسعه کسبوکار
اهمیت داشتن برندی قوی در کسب و کار را همه میدانند اما چیزی که بسیاری آن را نمیدانند این است که چطور برند قوی را ایجاد کنند؟چه عوامل و کار هایی باعث شناخت بیشتر، تقویت، رشد و توسعه برند میشود؟کسب و کار شما در هر مرحله ای که باشد نیازمند برندینگ و توسعه برند است که باید ان را جدی بگیرید.
برند چیست؟
همانطور که ما هر فرد را با خصوصیات منحصر به فردش از جمله، رفتار، نوع صحبت، تن صدا، جنس صدا، چهره، اخلاق و… میشناسیم و از سایرین متمایز میکنیم، در دنیای تجارت هم اشخاص و شرکتها را با خصوصیات خاصی که دارند و تمایزشان از سایرین میشناسیم و از هم تفکیک میکنیم. به این خصوصیات و ویژگیها برند میگوییم.
در حقیقت میتوان گفت برند چهره هر کسبوکار است. چرا که هر چیزی که از کسبوکار شما دیده میشود و در ذهن مخاطب و مشتری شما مینشیند اثری است که برند بر ذهن آن مخاطب گذاشته است.
برندینگ یا برند سازی چیست؟
برندسازی به فرایند ایجاد هویت منحصر به فرد و متمایز برای یک محصول، خدمات، شرکت یا سازمان اشاره دارد. این شامل شکلدهی و مدیریت استراتژیک عناصر مختلف مانند نام، لوگو، طراحی بصری، پیامرسانی و درک کلی از تعریف و ماهیت کسب و کار است تا حضوری قوی و بهیادماندنی در ذهن مشتریان و ذینفعان ایجاد کند.
برندینگ فراتر از زیباییشناسی بصری و طراحی یک لوگو با ترکیب رنگسازمانی خاص است. اساس برندینگ در تداعی احساس و عاطفهای است که افراد با یک برند ایجاد میکنند. هدف آن برانگیختن احساسات، ارزشها و ادراکات خاصی است که برند را از رقبا متمایز میکند و با مخاطب هدف عجین میشود.
اهمیت برندسازی برای کسب و کار
۱- ایجاد تمایز:
در یک بازار رقابتی، برند به کسب و کارها کمک میکند تا از رقبا متمایز شوند. این مسئله به آنها اجازه میدهد تا ارزش، موقعیت و شخصیت منحصر به فرد خود را به مشتریان منتقل کنند. یک برند قوی یک کسب و کار را متمایز میکند و آن را بهیادماندنی و قابلتشخیص میکند.
۲- اعتماد و اعتبار:
یک برند معتبر اعتماد و اعتبار را در ذهن مشتریان القا میکند. یک تجربه ثابت و مثبت از برند، اعتماد و وفاداری را ایجاد میکند و روابط بلندمدت را میان کسب و کار و مخاطبین تقویت میکند. این اعتماد و اعتبار بهدستآمده بهویژه هنگام معرفی محصولات جدید یا ورود به بازارهای جدید بسیار مهم است.
۳- شناخت مشتری:
برندها بهعنوان نشانههای بصری و احساسی هستند که مشتریان از آنها برای شناسایی و بهخاطر سپردن یک کسبوکار استفاده میکنند. یک نام تجاری قوی با لوگو، رنگها و هویت بصری متمایز به مشتریان کمک میکند تا کسب و کار را بهراحتی تشخیص دهند و به یاد بیاورند. همچنین این شناخت منجر به افزایش یادآوری برند و وفاداری مشتری میشود.
۴- ارتباط عاطفی با مشتریان:
یک برند قوی با مشتریان ارتباط عاطفی ایجاد میکند و وفاداری را میان مشتری و کسبوکار تقویت میکند. مشتریان وفادار بهاحتمال زیاد یک برند آشنا را بهجای رقبا انتخاب میکنند و به طرفداران آن تبدیل میشوند. این مسئله باعث ایجاد بازاریابی دهانبهدهان با بازخوردی مثبت میشود که مشتریان جدید را جذب برند میکند.
۵- قیمتگذاری ممتاز:
برندسازی قوی به کسب و کارها این امکان را میدهد که قیمتهای بالاتری را برای محصولات یا خدمات خود نسبت به سایر رقبا پیشنهاد دهند. برندی که بهدرستی با مخاطبش ارتباط گرفته است، اغلب دارای ادراک کیفیت، ارزش و تمایز بالاتر است که به کسبوکار این امکان را میدهد قیمتهای بالاتری داشته باشد و به سودآوری بهتری دست یابد.
۶- تقویت جایگاه و ارزش کارکنان:
یک برند قوی باعث ایجاد حس غرور و هویت در بین کارکنان میشود. این به کارمندان سازمان کمک میکند تا با مأموریت، ارزشها و فرهنگ شرکت هماهنگ شوند و محیط کاری مثبت و مشارکت بین اعضاء را تقویت کنند.
۷- گسترش و رشد:
برندهایی که شهرت قوی و وفاداری مشتری دارند، گسترش به بازارهای جدید یا معرفی محصولات جدید را آسانتر میکنند. تصویر مثبت برند میتواند ورود به بازار را تسهیل کند، پذیرش مشتری را به دست آورد و فرصتهای رشد را سرعت بخشد.
۸- مزیت رقابتی:
یک برند توسعهیافته بهعنوان یک مزیت رقابتی پایدار عمل میکند. تبدیل به یک دارایی باارزش میشود که تکرار آن برای رقبا دشوار است. برندهای قوی موانعی را برای ورود ایجاد میکنند و کسب سهم بازار را برای تازهواردها سختتر میکنند.
۹- ارزش تجاری بلندمدت:
ارزش ویژه برند، ارزش مرتبط با یک نام تجاری، میتواند به طور قابلتوجهی به ارزش کلی یک تجارت کمک کند. یک برند قوی با پایگاه مشتری وفادار و شهرت مثبت میتواند سرمایهگذاران، مشارکتها و فرصتهایی را برای توسعه کسب و کار جذب کند.