اهمیت هویت برند در چیست؟

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 92 موضوع : مقالات برند





هویت برند چیست؟

هویت برند عبارت از ارزش‌ ها، نحوه ارتباط با محصول، ارتباط با مخاطب و در اصل همان احساسی است که تمایل دارید افراد در تعامل با برند شما آن را تجربه کنند. در واقع، هویت برند را می‌ توان به عنوان شخصیت کسب و کار و وعده‌ ای دانست که برای محقق کردن آن تلاش می‌ کنید تا بتوانید میزان وفاداری مشتری و نرخ حفظ مشتری را افزایش دهید. به قول Jeff Bezos، «برندینگ یعنی همان چیزی که مردم پشت سر شما می‌ گویند.»
به خاطر داشته باشید که نام تجاری شما، تا مدت‌ ها پس از اتمام فرآیند فروش بر مشتریان شما تأثیر می‌ گذارد. هویت برند در اصل، شکل دادن و روح بخشیدن به این تأثیرات و تصورات است. 

مثال هویت برند

به احتمال قوی، با شنیدن نام Coca-Cola تصویر لوگوی معروف آن هم در ذهن شما نقش می‌ بندد. با این حال، برندینگ کوکاکولا به اندازه‌ ای قوی است که با شنیدن نام آن، ممکن است رنگ قرمز، شعارهای تبلیغاتی کوکاکولا که تا به حال شنیده‌ اید و یا فونت روبان مانند آن هم در ذهن شما تداعی شود. هویت برند کوکاکولا از دو مولفه تشکیل شده است:
رنگ سرخ، نماد اعتماد به نفس بوده و این احساس را به مخاطبان و خریداران این نوشیدنی هم منتقل می‌ کند. این در حالی است که نوع فونت به لذت و سرخوشی حاصل از نوشیدن آن اشاره می‌ کند. شاید بتوان این موضوع را چنین بیان کرد. قهوه یک از نوشیدنی‌ هایی است که قبل از رفتن به محل کار می‌ نوشید تا هوشیار شوید. ولی کوکاکولا یکی از نوشیدنی‌ هایی است که بعد از کار از آن استفاده می‌ کنید تا لذت ببرید. این، همان چهره برند است که خود از برندینگ قوی نشأت گرفته است.
از طرف دیگر، این شرکت نوشیدنی‌ های خود را در بطری‌ های منحصر به فردی عرضه کرده و به مخاطب این پیام را منتقل می‌ کند که اهل تقلید نیستند. این روش برندینگ کمک می‌ کند تا مخاطب به شکل روزافزونی به برند اعتماد کند. بنابراین، همانطور که مشاهده می‌ کنید این‌ها عناصری هستند که دست به دست هم در کنار لوگو، برند کوکاکولا را تشکیل می‌ دهند و یک تجربه مشتری منحصر به فرد را ارائه می دهند.  

اهمیت هویت برند در چیست؟

هویت برند تجسم کلیه عناصر و فعالیت‌ های برند شما است. به گفته شرکت طراحی Purely Branded، «برندینگ قوی موجب می‌ شود که هویت برند تجسم یافته و در ذهن و قلب مصرف کنندگان به تکامل برسد.» بنابراین، برندینگ و هویت برند را می‌ توان از مهم‌ ترین عوامل موثر در آینده تجاری یک برند دانست.
بنابراین، اگر برند شما حرفی برای گفتن دارد باید از خود سوال کنید که چگونه می‌ توانید مانند برندهای قدرتمندی نظیر کوکاکولا رفتار کنید؟ چگونه می‌ توانید همان عناصر را در برندینگ نام تجاری خود هم به کار ببرید؟ در این جا، با پنج مولفه‌ ای آشنا خواهید شد که به توسعه نام تجاری و برندینگ آن کمک می‌ کنند. در نهایت، متوجه خواهید شد که این عناصر از چه جهت برای کسب و کار شما حائز اهمیت هستند.

1- چهره کسب و کار

لوگو در اصل، همان چهره برند است که کلیه مقاصد و اهداف آن را متجلی می‌ کند. به این ترتیب، لازم است که لوگوی یک نام تجاری چیزی بیش‌ تر از یک تصویر جالب باشد. لوگو در معرفی هویت برند سهم به سزایی را برعهده داشته و یکی از مهم‌ ترین عناصر برندینگ به شمار می‌ رود.

2- اعتماد و اعتبار برند

یک برندینگ قوی نه تنها هویت برند شما را به یاد ماندنی می‌ کند، بلکه اعتبار نام تجاری را در بازار افزایش می‌ دهد. برندینگ، چهره برند را به تدریج تثبیت کرده و به مرور آن را حفظ می‌ کند. به این ترتیب، با گذشت زمان اعتبار برند در بین رقیبان افزایش یافته و مصرف کنندگان به شکل روز افزونی به آن اعتماد می‌ کنند.

3- تاثیر تبلیغات

تا این جا با مفهوم هویت برند و نقش برندینگ در ایجاد آن آشنا شدیم. لازم است بدانید که تبلیغات نام تجاری شما در اصل با الگو برداری از هویت برند شما انجام می‌ گیرد. هر نوع تبلیغاتی، اعم از چاپی، آنلاین یا آگهی‌ های یوتیوب، همگی منعکس کننده چهره و هویت برند شما بوده و از آن الهام می‌ گیرند. بنابراین، می‌ توان گفت که یک برندینگ قوی با ارائه بهترین چهره و هویت ممکن به ارتقاء اعتبار و افزایش اعتماد به برند کمک کرده و در نهایت، تأثیر آن را بر مخاطبان و مشتریان بالقوه دو چندان می‌ کند و موجب جذب مشتری جدید می شود. 

4- ماموریت سازمان

بدون ایجاد هویت برند هرگز نمی‌ توانید بیانیه مأموریت سازمان خود را تهیه کنید. یعنی، شما با ایجاد چهره‌ ای شاخص به برند خود هویت می‌ بخشید. هویت برند هم به نوبه خود، اهداف و مأموریت سازمان شما را تعیین می‌ کند. بنابراین، به جرات می‌ توان گفت که برندینگ در بیان ماموریت سازمان و تعیین آن نیز نقش به سزایی ایفا می‌ کند.

5- جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان موجود

برندینگ قوی، هویت، چهره و اعتبار خوبی برای برند ایجاد کرده و شرایطی را ایجاد می‌ کند که نام تجاری بتواند بیانیه ماموریت خود را تهیه کرده و اعتماد عمومی را به خود جلب کند. به این ترتیب، نام تجاری مذکور می‌ تواند افراد گوناگونی که با محصولات و خدمات ارائه شده ارتباط برقرار می‌ کنند را به خود جذب کند. با این حال، این افراد تنها در صورتی به مشتری تبدیل خواهند شد که قادر باشند با هویت برند ارتباط برقرار کرده و به آن احساس تعلق خاطر داشته باشند. یک محصول خوب مشتری ایجاد می‌ کند؛ این در حالی است که یک برند خوب افراد را به طرفداران خود تبدیل می‌ کند.
اگر شما هم تمایل دارید که کسب و کاری شناخته شده و برندی محبوب داشته باشید باید از الگوی یاد شده تبعیت کنید. بنابراین، لازم است فرآیند برندینگ را جدی گرفته و کلیه مراحل آن را به اجرا درآورید.

روش ایجاد هویت برند

  1. درباره مخاطبان، ارزش پیشنهادی و رقابت پیش روی خود تحقیق کنید.
  2. برای برند یک لوگو و یک ساختار تهیه کنید.
  3. لحن و صدای محتوای به کار رفته در تبلیغات و رسانه‌ های اجتماعی را یکپارچه کرده و از آن برای تجسم و برقراری ارتباط برند با مخاطبان بهره جویید.
  4. نبایدها را به خوبی بشناسید و از آن‌ها اجتناب کنید.
  5. به طور دائم بر برند خویش نظارت داشته باشید تا هویت برند خدشه‌ دار نشود.




09177755652