دیجیتال مارکتینگ تیر خلاصی بر رکود کسب و کار شما

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 192 موضوع : مقالات برند




امروزه فضای بازاریابی فیزیکی و آفلاین به تنهایی پاسخگوی نیاز شما در کسب و کارتان نیست چون دسترسی به اینترنت و فضای آنلاین جزئی از زندگی افراد شده است. مشتریان شما بخش قابل توجهی از زمان خود را در شبکه های اجتماعی و اینترنت می گذرانند و رفتار خرید مشتری ها تغییر کرده بدین صورت که مشتریان خیلی از فعالیت ها و خریدهای خود را از طریق فضای آنلاین انجام می دهند. دیجیتال مارکتینگ بیش از آنکه فکرش را بکنیم، خودش را در دل زندگی ما جا کرده است و رفتارهای ما را تحت تأثیر قرار داده است.
شبکه های اجتماعی دیجیتال یک منبع در حال رشد از سرگرمی، اخبار، خرید و … است که نه تنها مصرف کنندگان و مخاطبان در معرض برند ، اطلاعات محصولات و خدمات شما قرار می گیرند، بلکه از دوستان، رسانه ها و دیگران نیز در مورد کسب و کار شما خواهند شنید.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ مجموعه ای از تلاش ها و فرایندها در زمینه بازاریابی است که با استفاده از اینترنت و فضای آنلاین انجام می شود. در واقع تمام فعالیت های تبلیغ محصولات، خدمات، برندها و بررسی رفتار مشتری در بستر اینترنت، دیجیتال مارکتینگ محسوب می شود.

مزیت های دیجیتال مارکتینگ

در حال حاضر شبکه های اجتماعی و حرف دیگران روی تصمیم گیری افراد تأثیر دارد نه صحبت های شما به عنوان یک صاحب کسب و کار. در واقع شیوه تصمیم گیری مخاطبان تغییر کرده است. به همین دلیل شما نیز باید وارد حیطه بازاریابی دیجیتال شوید و از رسانه های دیجیتال استفاده کنید تا شانس باقی ماندن در فضای رقابتی تجارتی امروز را از دست ندهید تا بین رقبای تجاری خود حرفی برای گفتن داشته باشید.
در مقایسه با روش های سنتی، بازاریابی دیجیتال هزینه های کمتری برای شما دارد و بازگشت سرمایه آن نیز بیشتر است. کارهایی که در حوزه بازاریابی سنتی صورت می‌گیرند مانند بیلبوردها و تبلیغات رادیو و تلویزیونی، در حال حاضر بسیار پرهزینه هستند ولی محصولات دیجیتال مارکتینگ در سایزهایی مقیاس‌ پذیر عرضه می‌شوند؛ بدین ترتیب، تمامی کسب ‌و کارهای کوچک، متوسط و بزرگ می‌ توانند از این محصولات برای دستیابی به مخاطبان با مناسب ‌ترین قیمت ‌ها استفاده کنند.
تنوع امکانات تبلیغاتی ابزارهای بازاریابی دیجیتال بسیار زیاد است و برای هر دسته از مخاطبان می‌توان پیام را به شیوه اثرگذار ارائه کرد.
بهبود و ارتقای ابزارهای دیجیتال مارکتینگ بسیار ساده است، به همین دلیل به محض تغییر استراتژی می‌توان آن را بهبود و ارتقا داد بهترین مورد دیجیتال مارکتینگ قابلیت شخصی سازی آن است.

چرا کسب و کار ما به دیجیتال مارکتینگ نیاز دارد؟

  • انعطاف پذیر است.
  • سریع نتیجه می دهد.
  • عملکرد نامحدود دارد.
  • قابل اندازه گیری است: در بازاریابی سنتی هیچ راهی برای سنجش تعداد افرادی که بیلبورد شما را دیده‌اند یا به جای دیدن آگهی کاغذی، آن را در سطل زباله‌های بازیافتی انداخته‌اند، وجود ندارد امادیجیتال مارکتینگ، گزارش هایی منسجم و قابل اعتماد به شما ارائه می دهد تا برای مثال تعداد دقیق افرادی که ایمیل شما را باز کرده یا روی لینک خاصی کلیک کرده‌اند را بدانید.
  • جذاب است.
  • و برای تمامی مخاطبان قابلیت ارائه پیام و آگاهی برند شما را دارد.

جعبه ابزار بازاریابی دیجیتال

  • بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو)
  • بازاریابی شبکه های اجتماعی
  • موبایل مارکتینگ
  • ایمیل مارکتینگ
  • بازاریابی ویدئویی
  • بازاریابی محتوا و وبلاگ نویسی
  • تبلیغات اینترنتی
  • و بسیار ابزار قدرتمند دیگر

 تاکتیک های دیجیتال مارکتینگ

  • بازاریابی اجازه ای
  • بازاریابی دهان به دهان
  • بازاریابی درون گرا
  • بازاریابی برون گرا
  • بازاریابی چریکی
  • بازاریابی ویروسی
  • بازاریابی تأثیرگذار

کمپین های تبلیغاتی

کمپین تبلیغاتی مجموعه ای از فعالیت های تبلیغاتی چند جانبه است که ابتدا باید هدف کمپین مشخص شود، مخاطب هدف تعیین شود و با برنامه ریزی سعی شود که پیام مناسب با بودجه مناسب در زمان مناسب به دست مخاطب مناسب برسد.
شما باید برحسب نوع کسب و کار خود، کمپین تبلیغاتی مرتبط با آن را طراحی و اجرا کنید.
مثلاً برای معرفی محصول جدید کسب و کارتان، می توانید کمپین خاصی طراحی کنید و آن را در معرض دید مشتریانتان قرار دهید. در این سفر شما با مشتری همراه شده، رفتار او را دنبال کنید و نتیجه نهایی این کمپین را در جهت فروش و خدمات خود بررسی کنید.
 

ارکان دیجیتال مارکتینگ

ارکان بازاریابی دیجیتال شامل موارد زیر است:
  • راه اندازی وبسایت و بهینه کردن آن
  • تدوین یک استراتژی برای تولید محتوای دیجیتال
  • حضور برند در رسانه های اجتماعی
  • تبدیل بازدیدکننده وبسایت به lead
  • استفاده از تبلیغات موثر
  • تبدیل lead به مشتری
  • سنجش عملیات بازاریابی و بهبود دادن آن
 

وبسایت، اولین گام ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ

یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ موفق با یک وبسایت خوشگل و بهینه شروع می‌شود. پس اولین گام ورود به دنیای بازاریابی دیجیتال، داشتن یک وب سایت خوب است چون اصلی ترین راه ارتباطی شما با مخاطب در فضای آنلاین، وب سایت است. وب سایت پایه و بنیاد بازاریابی دیجیتال شماست که می توانید برند، خدمات و محصولات خود را به طور کامل معرفی کنید. باید بتوانید مشتری را مجذوب وبسایت خود کنید. باید ظاهر و چیدمان سایتتان، ساده، جذاب و مفید باشد.
بعد از طراحی یک وبسایت، باید آن را بهینه کنید تا مشتریانتان وب سایت شما را پیدا کنند. باید بتوانید مخاطبان خود را به مشتریان دائمی برندتان تبدیل کنید. اگر شما وب سایت ما را از طریق موتورهای جستجو پیدا کرده اید، به این معنی است که ما توانسته ایم در زمینه دیجیتال مارکتینگ به رتبه خوبی بین وب سایت های دیگر برسیم و جایگاه مناسبی در گوگل به دست آورده ایم. شما نیز در زمینه کسب و کار خود باید بتوانید به جایگاه مناسبی دست پیدا کنید تا جلوی چشم مخاطبان و مشتریان خود باشید.

شبکه های اجتماعی، بستر تعاملی شما با مخاطبان

شبکه های اجتماعی یک بستر مناسب برای برقراری ارتباط بین مشتریان، مشتریان بالقوه و کارکنان شما فراهم می کند. به عبارت دیگر شبکه اجتماعی یک بستر برای پخش محتوا و نام تجاری شما به صورت آنلاین است. شبکه‌ های اجتماعی زیادی وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید.
شبکه ‌های اجتماعی را نه تنها همه استفاده می‌کنند بلکه بخشی از زندگی روزمره بیشتر افراد شده است. به این دلیل شما هم از این فرصت بهترین استفاده را کرده چون بازاری در اختیار دارید که تا دلتان بخواهد کاربر دارد و حتی در اکثر مواقع، شما برای ورود و استفاده از این بازار، نیاز به هزینه خاصی ندارید. مثلاً درست کردن یک پیج در اینستاگرام یا یک کانال در تلگرام چه هزینه‌ای برای شما دارد؟
بله خیلی‌ها از شبکه ‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و این شانس خوبی برای شماست ولی از طرف دیگر تهدید بزرگی هم است.
البته این موضوع را خاطر نشان کنیم، درست است که هزینه های بازاریابی دیجیتال از بازاریابی فیزیکی بسیار پایین تر میباشد ولی این را بدانید که بدون برنامه ریزی و مشاوره صحیح نمیتوانید نتیجه ی درستی از این نوع بازاریابی بدست آورید.

محتوا، رکن اصلی بازاریابی دیجیتال

محتوا رکن اصلی دیجیتال مارکتینگ است. در هر روش تبلیغاتی باید محتوای خوب و واقعی تولید کنید که برای مخاطب قابل درک باشد. محتوا در واقع در نقش سوخت است تا استراتژی بازاریابی شما را به هدف مطلوبتان برساند.

یک بازاریاب دیجیتال چه می کند؟

بازاریاب دیجیتال مسئول دستیابی به آگاهی از برند و ایجاد مشتری از طریق کلیه کانال های دیجیتالی رایگان و پرداختی در دسترس شرکت است. این کانال ها شامل شبکه های اجتماعی، وبسایت خود شرکت، رتبه بندی موتور جستجو، ایمیل، تبلیغات نمایشی و وبلاگ شرکت است.
بازاریابان دیجیتال برای هر کانالی معمولا بر روی شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) مختص آن کانال تمرکز می کنند تا عملکرد شرکت را در هر یک از آنها بسنجند.
امروزه دیجیتال مارکتینگ توسط سمت ها و نقش های گوناگونی در شرکت ها انجام می شود. در شرکت های کوچک ممکن است یک نفر کلیه تاکتیک های دیجیتال مارکتینگ را به شکل همزمان انجام دهد. در صورتی که در شرکت های بزرگ، متخصص های گوناگون بر روی یک یا دو کانال دیجیتالی تمرکز می کنند.


چالش های پیش روی بازاریابان دیجیتالی چیست؟

  • افزایش تصاعدی کانال های دیجیتالی:مصرف کنندگان از کانال ها و ابزارهای گوناگونی برای مصارف و اهداف متعددی استفاده می کنند.
  • افزایش رقابت:کانال های دیجیتالی نسبت به رسانه های سنتی ارزان قیمت تر هستند. این امر سبب دسترسی انواع کسب و کار ها از هر اندازه ای به این کانال ها می شود که نهایتاً جلب توجه مصرف کنندگان را سخت تر و رقابتی تر می نماید.
  • حجم بالای داده ها:مصرف کنندگان حجم عظیمی از اطلاعات را در کانال های دیجیتال باقی می‌گذارند. بررسی و تنظیم همه آن ها کار سختی است و قدرت تصمیم گیری شما را مشکل می‌کند.

آیا بودجه زیادی برای دیجیتال مارکتینگ نیاز است؟!

این موضوع کاملاً بستگی به استراتژی شما دارد. اگر شما بر روی تاکتیک هایی مثل سئو، شبکه های اجتماعی و تولید محتوای سایت تمرکز کنید، نیاز به بودجه زیادی ندارید. در این مدل بازاریابی ها تمرکز اصلی بر روی ایجاد محتوای با کیفیت بالا هست که برای مخاطبان تولید می شود (مگر اینکه تصمیم به برون سپاری داشته باشید) و سرمایه ای که باید بذارید وقت شما هست اما برای انجام تاکتیک های outbound marketing مانند تبلیغات آنلاین، خرید لیست های ایمیل و غیره، بدون شک هزینه هایی وجود دارد.

۳ مرحله اصلی استراتژی دیجیتال مارکتینگ

  1. مشخص کردن اهداف:

قبل از شروع دیجیتال مارکتینگ باید بدانید چرا می‌خواهید وارد این حوزه بشوید؟ درست است که دنیای آنلاین مزایای زیادی دارد، اما نقش کسب ‌و کار شما در این داستان چیست؟ قرار است دیجیتال ‌مارکتینگ به تحقق کدام اهداف شما کمک کند؟ آیا شما یک کسب‌ و کار محلی هستید که تنها حضور شما در نتایج جست‌وجوی مردم برای یک محصول یا خدمت محلی اهدافتان را برآورده می‌کند؟ یا علاوه بر این، می‌خواهید روند استفاده از محصول یا خدمت شما برای مشتری تسهیل شود؟ آیا دنیای دیجیتال سهمی از فروش شما خواهد داشت یا وظیفه‌ دیجیتال مارکتینگ برای شما فقط افزایش فروش حضوری خواهد بود؟
تنها پس از پاسخ به این سوال‌های کلیدی است که می‌ توان گام‌ های بعدی استراتژی را مشخص کرد و برای تحقق این اهداف اقدام کرد.
  1. اطلاع رسانی حضور در دنیای دیجیتال:

پس از مشخص شدن اهداف و مدل حضور در دنیای دیجیتال، نوبت به اطلاع ‌رسانی در مورد این حضور می ‌رسد و شاید آنچه به عنوان دیجیتال ‌مارکتینگ و تبلیغات آنلاین در ذهن عموم مردم جای گرفته است، همین مرحله باشد. در این مرحله با استفاده از ابزارهای رایگان و شبکه ‌های تبلیغاتی، به راهکارهای افزایش فروش محصول یا خدمات و جلب نظر مشتریان بالقوه پرداخته می‌شود. حضور در رتبه‌ های اول موتورهای جستجو، تبلیغات نمایشی بنری و ویدئویی، تبلیغات شبکه‌ های اجتماعی، تبلیغات غیر مستقیم (مثل اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی افراد موثر، ایمیل‌مارکتینگ و …) از راهکارهای در دسترس برای این مرحله است.
  1. تحلیل و بررسی رفتارهای مخاطبان:

مهم ‌ترین مزیت استفاده از دیجیتال‌ مارکتینگ امکان بررسی دقیق رفتارهای مخاطبان، عملکرد کمپین ‌های مختلف و آنالیز چالش‌های سفر مشتری است، اما متاسفانه این گام از نگاه بسیاری از کسانی که دیجیتال‌ مارکتینگ انجام می ‌دهند، مغفول می‌ ماند. ابزارهای تحلیلی و دنبال کردن فعالیت ‌های بازاریابی آنلاین کسب‌ و کار شما، حلقه‌ای در زنجیره فعالیت ‌های دیجیتال مارکیتنگ است که اگر مفقود شود، جهت‌ یابی برای هر حرکت صحیحی در استراتژی بسیار مشکل خواهد بود. بهینه ‌سازی تنها از طریق مشاهده و آنالیز رفتار کاربران ممکن است.


09177755652