موانع موفقیت یک استارت‌آپ چیست؟

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 295 موضوع : مقالات برند




موانع موفقیت یک استارت‌آپ چیست؟ در پاسخ باید گفت کارآفرینان زیرک و هوشیار، خیلی زود مشکلات و چالش‌های استارت‌آپ‌شان را به رسمیت می‌شناسند و از آسیب‌های رو به گسترش این موانع، جلوگیری می‌کنند.

رت پاور، مدیر مؤسسه‌ی مربیگری کارآفرینان Power Coaching and Consulting که تاکنون با صدها استارتاپ وکارآفرین در سراسر جهان کار کرده، معتقد است که کارآفرینان در سراسر جهان با چالش‌های مشابهی مواجه‌اند. به عقیده‌ی او، تبدیل هر ایده‌ی عالی به یک کسب‌وکار موفق، مستلزم کار سخت، تمرکز بالا، پشتکار و شاید کمی شانس است.
کارآفرینان بسیار موفق و برتر، از ابتدای کارشان سعی کرده‌اند از موانع متعددی که سد راه پیشرفتشان می‌شود، عبور کنند. پاور می‌گوید اگر کارآفرینان می‌خواهند روی موفقیت کسب‌وکارشان متمرکز شوند، باید این 9چالش را پشت سر بگذارند:


1- فضای کسب‌وکار

دانش، عنصر قدرت‌بخش کارآفرینان است. اولین قدم برای موفقیت هر کارآفرین، دانش عمیق و دقیق در مورد رقابت، الزامات قانونی و پیش‌آگاهی‌ها، اقتصاد فعلی و پیش‌بینی آینده‌ی آن و چگونگی تأثیر این عوامل بر صنعتی است که در آن کار می‌کنند. سرمایه‌گذاران بالقوه به دنبال مدیران عامل هوشمند و آگاه هستند.هویت ضعیف برند
نقش بازاریابی در تمامی صنایع غیر قابل‌ انکار است. بازاریابی است که ویژگی‌ها و مزایای یک محصول را به مشتریان معرفی می‌کند. یک برند قوی، این وظیفه‌ی مهم را برای شما انجام می‌دهد. همان‌طور که وب‌سایت Business2Community خاطرنشان می‌کند؛ هویت منسجم و سامان‌مند برند و همچنین لوگوی تأثیرگذار، ثابت می‌کند که شما درک خوبی از بازار و مشتریانتان دارید و می‌دانید چگونه باید سرمایه‌ی جذب‌شده را به کار بگیرید.

2- کمبود سرمایه

راه تأمین سرمایه‌ی شما هرچه باشد (چه سرمایه‌گذاران فرشته، وی‌سی‌ها یا پس‌انداز شخصیتان) باید برنامه‌ریزی کنید که به مدت دو سال، سرمایه‌ی مطمئنی در دسترس داشته باشید. این سرمایه باید به کمک یک طرح کسب‌وکار عالی، احتمالاتی نظیر هزینه‌ی تست مجدد محصول، شکست‌های فروشندگان یا معوقات غیر قابل‌ پیش‌بینی دیگر را پوشش دهد.

۳- عدم یادگیری درس‌های ضروری

شما باید به خودتان، محصولات و خدمات جدیدتان اعتقاد داشته باشید؛ با این حال بهتر است از کمک چند مشاور باتجربه نیز بهره بگیرید و به درس‌هایی که آن‌ها در دوران حرفه‌ای خود آموخته‌اند، توجه کنید. سپس توصیه‌های آنان را در تصمیم‌گیری‌هایتان مد نظر داشته باشید.

۴- دارایی‌های محافظت‌نشده

ممکن است ایده‌ی کسب‌وکار شما، ویژگی‌ها خاص یا پتنت‌های ارزشمندی را شامل شود. متأسفانه دور از ذهن نیست که شیادان، تلاش کنند این ایده‌ها را به سرقت ببرند. با همکاری یک حقوقدان کسب‌وکار، یک طرح جامع حفاظت از دارایی را توسعه دهید و اطمینان حاصل کنید که همه‌ی ایده‌ها، محصولات و دارایی‌هایتان را پوشش داده‌اید

۵- مشکلات کارکنان

گرچه این موضوع غالباً دست کم گرفته می‌شود، ولی اشتباهات کارکنان می‌تواند صدمات و هزینه‌ی زیادی به کسب‌وکارتان وارد کند. به این هشدارها توجه کنید: استخدام پرسنل را به زمانی موکول کنید که درک کاملی از ساختار کسب‌وکارتان به دست آورده باشید، محدودیت‌های خودتان را به‌خوبی بشناسید و مسئولیت‌های لازم را به دیگر متخصصان محول کنید، انگیزه‌ها و مشوق‌های متقاعدکننده‌ای برای جذب و حفظ کارمندان برتر بیابید.

۶- رکود و ایستایی

برخی از کارآفرینان هنگامی‌که با چالش‌های سخت مواجه می‌شوند، از هرگونه اقدامی سر باز می‌زنند. همیشه به یاد داشته باشید که ایستایی و اقدام نکردن به سقوط کسب‌وکارتان منجر می‌شود. عمل و اقدام است که شما را به جلو سوق می‌دهد. اگر احساس کردید شرایط فعلی شما را می‌ترساند یا به رکود وامی‌دارد، گروهی از مشاوران را جمع کنید، به حرف آن‌ها گوش دهید و مسیری که شما را از بحران رهایی می‌دهد، انتخاب کنید.

۷- نادیده گرفتن فرهنگ استارت‌آپ

چه چیزی به کارمندان جدیدتان به‌عنوان یک تیم انگیزه می‌دهد تا مسیر رسیدن به اهداف را طی کنند؟ وقت کافی صرف کنید و فرهنگ‌ سازمانی مناسبی برای شرکتتان توسعه دهید؛ فرهنگی که به خودتان و کارمندانتان انرژی و انگیزه می‌دهد تا کنار هم با اشتیاق و علاقه کار کنید.

۸- رویکرد غیر متمرکز برای جذب مشتریان

مشتریان پایه را به‌طور خاص تعریف کنید و یاد بگیرید به درخواست‌های حاشیه‌ای و خارج از برنامه‌ که کسب‌وکارتان را از مسیر رشد منحرف می‌کنند، پاسخ منفی بدهید. روی اهداف اصلی کسب‌وکارتان متمرکز شوید و انگیزه‌های شروع به کارتان را به خودتان  یادآوری کنید.

۹- نادیده گرفتن علائم تغییر

فکر می‌کنید همه‌ی پروسه‌ها را درست اجرا کرده‌اید اما به نتیجه‌ی دلخواه نرسیده‌اید؟ راه‌ حل مشکل شما این است که یک گام به عقب بردارید، همه‌چیز را دوباره ارزیابی کنید و در صورت لزوم، برندسازی جدیدی داشته باشید.


09177755652