بازاریابی برند چیست
در مقالهی «بازاریابی برند – بخش اول» در مورد مفهوم برند و برندسازی صحبت کردیم. برند نگرشی است که با دیدن نام یا لوگوی شرکت در ذهن مخاطب تداعی میشود و کلیهی تجربیات قبلی او از آن شرکت را جلوی چشمش میآورد. در این مقاله قصد داریم به روش هایی که یک کمپین تبلیغاتی برند میتواند تولید و توسعه داده شود، بپردازیم.
یک کمپین بازاریابی برند موفق چگونه تهیه و توسعه داده میشود؟
شرکت ها با انجام کمپین های برند به دنبال آن هستند که آگاهی مشتریان را نسبت به اعتبار و آوازۀ خود بالا ببرند. این امر مستلزم ارتباط و انتقال کاری است که شرکت انجام می دهد و اینکه چقدر شرکت در کارش خوب است؛ شرکت باید راهی بیاید که به مدد آن، بتواند در یک لحظه اطلاعات را در ذهن مشتری فراخواند. این بُعد فوری و لحظه ای را شاید بتوان از طریق یک لوگو انتقال داد؛ لوگویی که روی تمام بستهبندی های محصولات شرکت، وبسایت شرکت، کارت ها و نوشتافزارهای شرکت، آدرس ایمیلها و در سیستم پاسخگویی تلفنی شرکت حَک می شود. این نام برند / لوگو باید در همه جا حاضر باشد به نحوی که مشتریان، شرکت و اعتبارش را با هر محصول و خدماتی که (شرکت مذکور) فراهم می کند، همراه و همبسته بدانند.بازاریابی برند، علاوه بر ارتباطات، به همان اندازه به کیفیت محصول نیز مربوط می شود؛ کیفیت پایین محصول اثری بیشتر و فراتر از کیفیت خوب محصول بر ادراکِ مشتریان از یک برند می گذارد. این توجه به کیفیت باید به تمام ابعاد تعامل شرکت با مشتریان بسط یابد، از جمله وبسایت شرکت و فعالیت در رسانه های اجتماعی. بازاریابی اینترنتیِ یک برند را نباید با سرمایۀ کم و به حیث طرح بعدی انجام داد؛ هر نقص و عیبی بر اعتبار شرکت و تمام محصولات و خدماتش خدشه وارد خواهد کرد.
تعیین اهداف برای بازاریابی برند مستلزم تعیین و تشخیص این نکته است که شرکت می خواهد به خاطر چه چیزی مشهور شود و سپس پیامی ثابت در سرتاسر کانال های متعدد تبلیغاتی ایجاد شود. آیا شرکت نوآور و ابتکاری است؟ پرتکاپو و کاری است؟ تنومند و زمخت؟ خلاق؟ پیچیده؟ شخصیت یا کاراکترِ برند شرکت باید یادآورِ ارزش های اصلیِ مشتری هدف باشد.
کمپاین های برند باید اهداف مشخص و قابل سنجش داشته باشند.مثلاً شاید یک شرکت مایل باشد که برندش معرفِ رهبری / نوآوری صنعت باشد. برای برآوردن این هدف، بازاریابان می توانند آگهی های تبلیغاتی و مقاله منتشر کنند و از رسانه های اجتماعی استفاده نمایند تا تلاش های تحقیقاتی و توسعه ای شرکت را برجسته نمایند.
از سوی دیگر، شرکتی که تجهیزات ورزشی می فروشد ممکن است بخواهد برندش معرفِ «پیروزی و ظفرمندی» باشد. آنها می توانند از رسانه های اجتماعی مثل توییتر و فیس بوک استفاده کنند و جوایز به دست آمدۀ خود را اعلام کنند یا پیشرفت ها و قهرمانی های ورزشکارانی که از محصولات شان استفاده می کنند را دنبال نمایند. طرفدارانی که خبرهای این ورزشکاران را دنبال می کنند، موفقیت های آنها را با نام همان برند به خاطر می سپارند