چند مزیت پرسونال برندینگ
ده مزیت اصلی پرسونال برندینگ
پرسونال برندینگ فرآیند ایجاد آگاهانه شخصی است که شما باید باشید. برندسازی شخصی به شما این فرصت رو میدهد که خودتون رو برای خودتون تعریف کنید. این یک تلاش مستمر و آگاهانه برای نشان دادن بهترین و معتبرترین خود به جهان است. در مسیر برندسازی شخصی این شما هستین که نقش فعالی در تعیین مسیر زندگیتون بر عهده میگیرید، جوهر وجودی خودتون رو کشف میکنید و توانایی مدیریت مسائل مهم در زندگی شخصی و حرفهای رو بدست میآورید. پرسونال برندینگ به شما کمک میکنه آن چیزهایی که برای عرضه دارید رو به بهترین شکل ممکن به نمایش بگذارید.خودتون رو کشف کنید:
در مسیر پرسونال برندینگ شما این توانایی رو بدست میآورید که خودتون باشید. علایق، استعدادها، عادتها، تواناییها و مهارتهای خودتون رو عمیقتر درک کنید و با نقاط قوت و ضعفتون آشنا بشین. پرسونال برندینگ به شما این امکان رو میدهد که کسی باشید که باید باشید و در نتیجه خودِ اصیل و واقعیتون رو نشون بدهید.بهترین برندهای شخصی بر اساس علایق افراد، چیزهایی که آنها رو هیجانزده میکند و مواردی که بیشتر به آن اهمیت میدهند، درواقع Passion آنها ساخته شده است. این به این دلیل هست که مردم اصالت رو تشخیص میدهند، همونطوری که در مقاله تفاوت شغل و حرفه در پرسونال برندینگ هم مطرح شده، چه سرگرمی شما باشد، چه حرفه فعلی که واقعاً به آن علاقه دارید، کار بر روی توسعه برند شخصی شما فرصتی در اختیارتون میگذاره که بتونین مسیر حرفهایتون رو براساس علاقهمندیها بچینین و با افراد دیگری که با شما همنظر هستند، ارتباط بگیرین.
اعتماد بهنفس پیدا میکنید:
وقتی برند شخصی شما رشد کنه، اعتماد بهنفستون هم رشد میکنه. این اعتماد بهنفس از کشف نقاط قوت و آگاهیای بدست میاد که شما ویژگیهای مثبت و منحصربفرد زیادی دارین که با جهان به اشتراک بگذارید. وقتی بدونید که چیزهای ارزشمندی برای عرضه دارین، عزت نفستون هم بیشتر میشه. پرسونال برندینگ به شما کمک میکنه در عین اینکه از نقاط ضعف خودتون آگاه هستین، ولی با تمرکز بیشتر روی نقاط قوتتون در مسیر درست از آنها استفاده کنید. شاید اغراق نباشه اگه بگیم پرسونال برندینگ نقاط ضعفتون رو هم به حداقل میرسونه. طبیعت انسان جوری هست که تمایل داره نقاط ضعفاش رو جبران کنه ولی با ساخت برند شخصی میتونین بفهمین که آیا به ضعیفترین مهارتهاتون نیاز دارین یا نه. شاید اصلاً این مهارتها نقش مهمی در برنامه زندگیتون نداشته باشن.سندروم قلابی بودن را کاهش میدهید:
پرسونال برندینگ به معنای کشف خودِ منحصربهفرد و اصیل خودمون و زندگی با افتخار با آن است. برند شخصی در مورد اصالت و خود بودن است، بهترین خودِ شما. در این روند وقتی میخواهید خودتون باشید و برندتون رو به طور کامل زندگی کنید، از اینکه احساس کنید که قلابی هستید یا دارید چیزی رو جعل میکنین، فاصله میگیرید و در نتیجه با ارائه بهترین کار خودتون رضایت واقعی هم پیدا میکنین.«احساس میکنم مثل یه آدم فیک و قلابی هستم، حتی وقتی بهترینِ خودم هستم» این جمله ممکنه برای شما هم آشنا باشه. سندروم قلابی بودن The Imposter Syndrome همون صداهای مزاحم درون سر ماست که به ما یادآوری میکنن نباید قد علم کنیم، نباید دل به دریا بزنیم و نباید به روی صحنه بیاییم و خودنمایی کنیم. براساس تحقیقات اخیر، 40 درصد از نیروی کار، شغلی دارن که به نوآوری، تعامل انسانی و تصمیمگیری نیاز داره و انجام ندادن این کارها هر روز آنها رو در معرض این سندروم قرار میدهد
مشهور میشوید، البته شهرت انتخابی:
«در آینده، همه به مدت 15 دقیقه در جهان مشهور خواهند شد.» این جمله معروف از اندی وارهول Andy Warhol است که در سال 1968 یعنی مدتها پیش از حضور اینترنت و رسانههای اجتماعی گفته. اندی وارهول به راستی یک اَبَر پرسونال برند هست؛ هنرمند، نویسنده، عکاس و فیلمساز پیشروآمریکایی، از بنیانگذاران هنر پاپ دهه ۱۹۵۰ در ایالات متحده بود. او شناختهشدهترین چهره هنر پاپ (پارپ آرت) و دارای اندیشههای بسیار آوانگارد بود که با همین ایدهها در صنعت تبلیغات جز افراد شناخته شده و الهامبخش هست. ویلیام آرودا یکی از معروفترين مربیان برندسازی شخصی جهان در مقالهای که در Forbes منتشر کرده؛ اشاره کرده که: «من با او (اندی وارهول) موافقم که همه مشهور خواهند شد، اما در مورد بخش "جهانی" و "مدت زمان" با او مخالفم. نگاه برندسازی شخصی در مورد شهرت این است که شما در میان افرادی که باید شما را بشناسند، مشهور خواهید شد، اما برای بقیه جهان در گمنامی کامل زندگی خواهید کرد. هدف شما باید ایجاد یک باشگاه هواداران از افرادی باشد که از شما حمایت میکنند و اهداف و ارزشهای شما را به اشتراک می گذارند. قویترین برندهای شخصی این طرفداران Fans را به تبلیغکنندگان Promoters خود تبدیل میکنند که ارزشهایشان را به دیگران نشان میدهند.»برای موفقیت در پرسونال برندینگ باید بتونین پیامتون رو به افرادِ درست برسونید نه لزوماً همه جهان و این یعنی بتونین جوری پیام تون رو برسونين که با مخاطب هدف پيوند عاطفی ايجاد کنه. بدون ايجاد روابط درست و محکم، نميتونين برند درست و محکمی بسازيد و روابط محکم بر پايه برند عاطفی ايجاد ميشن. حتی شرکتها هم برندشون رو با ايجاد ارتباط عاطفی با مشتری میسازند. به فروشگاههايی که ازشون خريد میکنيد، محصولاتی که میخرين، رستورانهايی که در آنها غذا میخوريد، گوشیای که دستتون داريد، ماشينی که سوار میشويد و... فکر کنين، همهشون جوری برند شدهاند که احساسات شما رو با خودشون درگير کردهاند.
اعتبار پیدا میکنید:
برای مخاطب هدف شما مهم هست که بدونه آیا شما میتونین آنچه که میگویید (وعده برند) رو انجام بدهید. اعتبار شما تنها از طریق گفتههاتون بدست نمیاد، بلکه کارها و عملکرد شما هم در ساخته شدن اعتبار شما تاثیر داره. اگه به برند شخصیتون پایبند باشید و وعده ویژه خود رو برای مخاطب عملی کنین، خود به خود اعتبار کسب میکنین. کارهای شما اگه با برند تون هماهنگ باشه، ثابت میکنه که میشه به شما اعتماد کرد و آدم قابل اطمینانی هستید که در این صورت شما میتونین سابقه خوبی پیش مخاطب هدف تون بسازید، به حرفهای شما میتونن ارجاع کنند و این ابزاری برای اعتبارسازی برند شخصی محسوب میشه. مسالهای که ممکنه جالب باشه بدونین این هست که شاید گفتههای خود شما ارزشمندیتون رو برای همه اثبات نکنه، ولی حرف دیگران این کار رو میکنه.
تخصص تان را به نمایش میگذارید:
بارها اشاره کردیم که مهمترین رکن پرسونال برندینگ تخصص شماست؛ یعنی اولین حوزهای که در روند برندسازی شخصی باید در آن سرمایهگذاری کنین، حوزه انسانی و خود شما هستید. شما باید متخصص باشید و حوزه تخصصی خودتون رو مشخص کنین. وقتی کسی از شما میپرسه «چهکارهاید؟» نمیتونین در جواب بگین «همه کار». هیچ کس معنی این حرف رو نمیدونه. برای متخصص شدن اول از مواردی شروع کنین که میدونین و بلد هستین. چه کاری میتونین انجام بدین که دیگران نمیتونن؟ چه گروهی از مردم رو درک میکنین که بیشتر افراد در رشته شما نمیتونن اونها رو درک کنند؟شما با روند پرسونال برندینگ به ترکیبی درست از سوابق کاری، تجربههای زندگی و ویژگیهای شخصی خودتون میرسید که زیربنای تشخیص گوشه امن شما رو خلق میکنه و میتونین به راحتی حوزه تخصص ویژه خودتون رو پیدا کنین و در بازار مناسب برای برند شخصی تون تمایز ایجاد کنین. برای اینکه به نیچ Niche یا گوشه دنج معروف بشین، یک حوزه تخصصی ویژه یا بخشی از بازار رو انتخاب کنین که به خوبی آن رو میشناسید و ازش لذت هم میبرید.