فروش و ثبت برند مواد غذایی

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 113 موضوع : مقالات برند



برند مواد غذایی

کسانی که در عرصه تولید و بسته بندی فعالیت دارند، واقف هستند که در سالهای اخیر گرایش به ثبت برند مواد غذایی بسیار بالا رفته است. دلیل مهم آن منافعی است که اکثر کارهای خدماتی در حوزه غذا و بسته بندی برای صاحبان خود ایجاد می کنند.
با توجه به این که در دنیای امروز، نهادهای مختلفی فعال هستند و بزرگترین آنها مربوط به فعالیتهای خدماتی می شود و از سوی دیگر برندهای بزرگ جهان به واسطه بسته بندی مفید اجناس خود، به یک اسطوره تبدیل شده اند، اهمیت ثبت برند و بسته بندی آنها به وضوح آشکار می شود.
مواد غذایی از اهم کالاهایی هستند که هرگز مردم از آن چشم پوشی نمی کنند. افراد شاید به دلیلهای مختلف از خرید و سفارش لباس چشم بپوشند اما حداقل خوراک روزانه خود را ترک نخواهند کرد.
حوزه مواد غذایی تنوع بسیاری دارد. بخش اعظم آن تولید است. اما در کنار تولید، بسته بندی محصولات، انبار و دپو کردن آنها، ارسال مرسولات برای مشتری، تبلیغات و مهمتر از همه برندسازی محصول، خود را نمایان می سازد.
یعنی در کنار یک اقدام در حوزه مواد غذایی، گستره عظیمی از خدمات و مشاغل شکل می گیرند و یک کمپانی ایجاد می شود. حال این کمپانی باید خود را به صورت یکتا معرفی کند. این یکتایی همان برندسازی است.

طبقات ثبت برند مواد غذایی

برای ثبت، طبقه بندی هایی برای انواع محصول و خدمت در نظر گرفته شده است که لازم استعلام برند مربوطه و پیگیری ها برای ثبت برند در طبقه خاص خود صورت پذیرد.
حوزه مواد غذایی و بسته بندی در طبقات زیر تعریف شده اند که با آنها آشنا می شویم. در مجموع باید گفت که برای کالا، محصولات و خدمات، 45 طبقه در نظر گرفته شده است که جهت ثبت باید لوگوی مربوط در یک طبقه معرفی گردد.
  • طبقه 29- در این طبقه برندهای انواع گوشت قرمز، سفید، دریایی و ملحقات آنها، انواع محصولات مرتبط با میوه ها، سبزیجات و کنسروها، انواع ژله، مربا، کمپوت، محصولات لبنی و روغنی جهت ثبت و استعلام قرار می گیرند.
  • طبقه 30 – این طبقه مختص برند محصولات چای، قهوه، برنج، انواع فرآورده های تولیدی از غلات و ملحقات مرتبط به آنها، انواع مواد مرتبط با شیرینی جات و ادویه ها می باشد.
  • طبقه 31 – برند انواع غلات و محصولات کشاورزی، باغی و جنگلی، حیوانات، بذرها، گیاهان و گلها در این طبقه قرار می گیرند.
  • طبقه 32 – برند انواع نوشیدنی، آبهای گازدار، آب میوه و شربتها در این طبقه بررسی می شوند.
دو طبقه دیگر نیز که به برندهای خدمات حوزه غذایی و عمومی اشاره دارند، طبقه 39 و 43 می باشند که در زمینه برندهای حمل و نقل و انبارداری و بسته بندی و عرضه مواد غذایی اشاره دارد.

مراحل ثبت برند مواد غذایی

طبقات فوق به این جهت معرفی شد تا برندها بتوانند به راحتی لوگوی خود را در یک طبقه خاص که بیشترین تطابق با فعالیت آنها دارد، معرفی نمایند. این موضوع به این دلیل صورت می پذیرد که با معرفی لوگو در طبقه ای خاص، استعلامی انجام می شود که به دنبال آن مشخص می گردد که آیا لوگوی معرفی شده، مشابهی داشته است یاخیر؟
در صورت عدم تشابه لوگوی معرفی شده، می توان گام های بعدی ثبت برند مواد غذایی را دنبال کرد. لذا پس از استعلام و دریافت عدم تشابه، باید مدارکی آماده ساخت و این مدارک جهت ثبت برند مواد غذایی مورد نظر اهمیت می یابد. این مدارک عبارتند از:
  • تصویر شناسنامه و کارت ملی
  • گواهی امضا از دفتر اسناد رسمی جهت تایید حساب کاربری
  • مجوز فعالیت در حوزه مورد نظر ( پروانه بهره برداری یا جواز کسب یا جواز تاسیس و یا ارائه اساسنامه شرکت برای برند های شرکتی )
  • کپی برابر اصل کارت بازرگانی یا کارت عضویت اتاق بازرگانی در صورتی که برند شما لاتین باشد.
  • 10 نمونه از برند و لوگوی مربوطه در ابعاد 6×6 سانتی متر
  • در صورتی که مدارک مربوط به شخص حقوقی باشد، کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت و آخرین تغییرات شرکت نیز به همراه تمام موارد فوق باید ضمیمه شود.
زمانی که مرحله استعلام و جمع آوری و ارائه مدارک تکمیل شد، باید به صورت آنلاین به ثبت اظهارنامه برند خود مبادرت ورزید. البته برخی اوقات جهت تکمیل هر نوع اظهارنامه ای بهتر است تا متخصص آن حوزه در کنارمان باشد. همواره کاری که برای دفعه اول به آن اقدام می کنیم، کمی دشوار است و باید از تجربه افراد در این خصوص بهره برد.
پس از تکمیل و ارسال الکترونیکی اظهارنامه، پرونده برای بررسی بیشتر به 3 کارشناس خبره این حوزه ارجاع می شود. تایید این سه کارشناس باعث خواهد شد تا پرونده به رئیس اداره علائم تجاری ارجاع شده و با تایید این مقام مسئول، تایید نهایی از طریق پیامک به شما اعلام خواهد شد.
بعد از این مرحله تمامی اقدامات حضوری است. با رجوع به اداره مالکیت معنوی ثبت اسناد و تشکیل پرونده، برند را معرفی و با پرداخت هزینه، برند خود را در دو نوبت به فاصله زمانی یکماه از یکدیگر به نشر عمومی می رسانید تا به لحاظ قانونی، لوگو و برند شما به عنوان یک برند یکتا شناخته شده و از هر نوع کلاهبرداری و تقلب از طریق برند شما، در مجامع قانونی قابل دفاع باشد.

مدارک لازم برای ثبت برند مواد غذایی

شرکت های ثبت شده مواد غذایی باید برای ثبت برند مواد غذایی خود ابتدا پروانه تاسیس را دریافت نموده باشند. پروانه تاسیس سندی است که پس از ثبت شرکت مواد غذایی و صدور پروانه بهره برداری شرکت  توسط  معاونت غذا و دارو دانشگاه صادر شده باشد. همچنین دارای مسئول فنی با شرایط فوق الذکر باشند . در غیر اینصورت نمی توانند برای ثبت برند اقدام کنند.

اما مدارک لازم برای ثبت برند مواد غذایی به تفکیک اشخاص حقیقی و حقوقی متناسب با زیر می باشد:

 
  • یک نسخه کپی از آگهی تاسیس، هر نوع تغییرات مانند تغییر نام، آدرس و تغییر مدیر عامل و همچنین آگهی روزنامه رسمی درباره تاسیس به همراه درج تغییرات
  • یک نسخه کپی از مجوز های شرکت شامل پروانه بهره برداری و جواز تاسیس
  • کپی کارت بازرگانی به نام شرکت یا مدیر عامل شرکت
  • کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت
  • ارائه یک نمونه از علامت تجاری مورد تقاضاد در ابعاد ۱۰*۱۰
  • مهر شرکت
  • وکالتنامه وکیل در صورتیکه وکیل فرایند ثبت برند را دنبال کند
برای اشخاص حقیقی
  • کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی
  • کپی جواز کسب و یا هرگونه مجوز فعالیت
  • کپی کارت بازرگانی به نام متقاضی
  • یک نمونه از علامت تجاری مورد درخواست در ابعاد ۱۰*۱۰
  • وکالتنامه وکیل در صورتیکه وکیل فرایند ثبت برند را دنبال کند.



09177755652