روش ثبت برند کاشی و سرامیک

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 325 موضوع : مقالات برند


ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان سفال و سرامیک و کاشی در منطقه است و افراد زیادی در کشور در این حوزه‌ها مشغول به فعالیت هستند. تولید انواع سرامیک و طراحی و ساخت انواع کاشی و سفال در بیشتر مناطق کشور رایج است و فروش آنها به شکل‌های مختلف و تحت نام‌های تجاری گوناگون در تمام نقاط کشور جریان دارد. یکی از اقدامات مهمی که اشخاص به خصوص در سال‌های اخیر برای عرضه محصول خود به بازار مصرف انجام می‌دهند، ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال ایرانی است. در این مقاله، به طور کامل به ثبت قانونی برند کاشی و سرامیک و سفال می‌پردازیم که یکی از دغدغه‌های مهم فعالان این حوزه است.

تفاوت کاشی و سرامیک و سفال

کاشی و سفال و سرامیک بخشی جدایی‌ناپذیر از ساختمان‌سازی و معماری ایرانی هستند. کاشی‌ها در ابعاد گوناگون و با ضخامت‌های مختلف ساخته می‌شوند. سطح آنها معمولاً صاف و صیقلی است و عمدتاً از جنس سرامیک ساخته می‌شوند. کاربرد آنها نیز در قسمت‌های مختلف ساختمان به ویژه برای پوشش کف و دیوارها است. این واژه از نام شهر کاشان اقتباس شده که در گذشته مرکز این صنعت در ایران بوده است. سرامیک نیز ماده‌ای جامد است که از ترکیبات غیر فلزی و غیر آلی تشکیل می‌شود. برخی سرامیک‌ها بر پایه خاک رس هستند که از سفال‌ها به عنوان مشهورترین آنها می‌توان نام برد. برخی دیگر نیز از مواد دیرگداز و ساینده تهیه می‌شوند که گسترش رشته دانشگاهی مهندسی سرامیک نقش بسیار پررنگی در تولید آنها داشته است. به طور کلی، این ماده با گرم شدن در دمای بالا تهیه می‌شود و در برابر خوردگی بسیار مقاوم است. سفال نیز قطعه‌ای سرامیک است که حدود هزار درجه گرما دیده. برخی مواقع به اشیاء سرامیکی بدون لعاب نیز سفال گفته می‌شود. ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال در تمام این حوزه‌ها امکان‌پذیر است.

ضرورت ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال ایرانی

استفاده از کاشی و سرامیک به عنوان عایق رطوبت و برای رعایت بهداشت در تمامی بناها کاربرد دارد. سفال نیز از دیرباز در معماری داخلی به کار می‌رفته است. با این حال، تعداد کمی از تولیدکنندگان داخلی به صورت قانونی برند خود را به ثبت رسانده‌اند. در حال حاضر، ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال ایرانی و تبلیغات برای آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. ثبت قانونی برند به شما امکان می‌دهد بتوانید تبلیغات موثرتری انجام دهید و نام تجاری خود را از خطر سوءاستفاده احتمالی دیگران در امان نگه دارید. گفتنی است که اعتماد خریداران به کیفیت برندهای ثبت‌شده بسیار بیشتر از تولیدات بی‌نام‌ونشان است. فرقی نمی‌کند که شما صاحب کارخانه‌ای بزرگ هستید یا کارگاهی محلی را اداره می‌کنید، ثبت قانونی برند کاشی و سرامیک و سفال برای حفاظت از منافع مادی و معنوی شما ضروری است و به شما کمک می‌کند در رقابتی سالم با دیگران به فروش موفق محصول خود بپردازید.

مدارک لازم جهت ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال برای اشخاص حقیقی

  • تصویر شناسنامه و کارت ملی
  • کپی مجوز فعالیت (که می‌تواند جواز تاسیس، پروانه بهره‌برداری، پروانه ساخت، جواز کسب و یا هر گونه گواهی فعالیت از نهادهای قانونی باشد.)
  • ارائه کارت بازرگانی (برای ثبت برند لاتین کاشی و سرامیک و سفال)
 

مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال برای اشخاص حقوقی

  • کپی شناسنامه و کارت ملی
  • کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
  • ارائه کارت بازرگانی و کپی آن (برای ثبت برندهای لاتین سرامیک و کاشی و سفال)
  • کپی مجوز فعالیت (که می‌تواند جواز تاسیس، پروانه بهره‌برداری، پروانه ساخت، جواز کسب و یا هر نوع گواهی فعالیت از نهادهای قانونی باشد.)

مدت زمان ثبت برند سرامیک و کاشی و سفال

اولین اقدام برای ثبت قانونی علائم تجاری در حوزه سرامیک و کاشی و سفال، استعلام نام برند است. با انجام این کار، از ثبت نشدن نام تجاری مشابه اطمینان پیدا می‌کنید. این اقدام باعث می‌شود که پروسه ثبت قانونی برند کاشی و سرامیک و سفال زمان کمتری ببرد. زیرا اگر نام و نشان تجاری پیشنهادی تکراری باشد، اداره مالکیت معنوی آن را عودت خواهد داد. از زمانی که اظهارنامه به این مرکز ارسال می‌شود، ۳۰ تا ۴۵ روز کاری برای صدور آگهی تقاضا زمان لازم است. سپس آگهی اول در روزنامه رسمی کشور منتشر می‌شود و از عموم تقاضا می‌شود که در مهلتی یک‌ماهه اگر با برند مورد نظر ارتباط یا تعارضی دارند، آن را اعلام نمایند. پس از این بازه زمانی، حدود چهار هفته دیگر زمان می‌برد تا گواهی ثبت برند صادر شود و با آگهی دوم در روزنامه رسمی این پروسه به پایان برسد. بنابراین به طور کلی مدت زمان لازم برای ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال نزدیک به ۳ ماه است.
 

هزینه ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال

هزینه ثبت برند کاشی و سرامیک و سفال در سال ۱۴۰۰ از دو میلیون و پانصد هزار تومان شروع می‌شود. این مبلغ با احتساب کلیه هزینه‌ها و واریزی‌های دولتی و قانونی در نظر گرفته می‌شود. هزینه ثبت قانونی برند سرامیک و کاشی و سفال به تعداد محصولات، مجوز‌های لازم و طبقات درخواستی بستگی دارد. منظور از طبقه، نوع خدمات یا کالاهایی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی برای برند خود در نظر می‌گیرد. با افزایش طبقات برند، به ازای هر طبقه مبلغ دویست هزار تومان به هزینه‌ها اضافه می‌شود. گفتنی است که هزینه ثبت لوگو و علامت تجاری لاتین با هزینه ثبت برند فارسی سفال و سرامیک و کاشی تفاوتی ندارد.





09177755652