فروش برند/بازاریابی محتوای کسب و کار B2B و ۷ نکته طلایی تولید محتوا برای جذب لیدها

تاریخ : 1400/15/05 نویسنده :admin3 بازدیدها : 892 موضوع : مقالات برند




بازاریابی محتوای کسب‌وکار سازمانی چقدر برای شما مهم است؟ آیا تولید محتوا برای کسب‌وکارهای B2B واقعاً برای ایجاد «سرنخ یا لید» مناسب است؟ اگر مانند بسیاری از بازاریابان در پی بازاریابی محتوای کسب‌وکار B2B هستید، جواب این است: «نه به‌اندازۀ کافی». احتمالاً مشغولیت‌های مهم دیگری نیز دارید و به همین دلیل گاهی از آن محتوای بازاریابی موردنظر، دور می‌شوید؛ یا خود را چنان درگیر دغدغه‌های روزمره می‌کنید که راه‌های بهینه‌سازی محتوا و استفاده از فرصت‌ها را فراموش می‌کنید.

غنیمت شمردن فرصت‌های بهینه‌سازی محتوا بسیار مهم است؛ به‌ویژه این‌که ۶۳٪ شرکت‌ها معتقدند ایجاد مشتری بالقوه، چالش شمارۀ یک آن‌ها برای شروع است. فرقی ندارد که یک پست وبلاگ، یک صفحه هدف از کتاب الکترونیکی‌، یک صفحه اصلی جدید در وب‌سایت، یا نوع دیگری از بازاریابی محتوای کسب‌وکار B2B باشد. در اینجا فهرستی از هفت کاری که باید برای نوشتن محتوایی جذاب انجام دهید تا نرخ جذب لیدها و تبدیل آن‌ها به مشتریان واجد شرایط را افزایش دهید، بیان می‌کنیم.

۱٫ با «بیانیه تز» شروع کنید

درست است! هنگامی‌که نام «تز» را می‌شنوید، ساعت‌های شکنجه آور کلاس انگلیسی به ذهن شما خطور می‌کند، اما یک «تز» برای سازمان‌دهی مطالب شما و اصلاح آن ضروری است و کمک می‌کند خوانندگان به‌سرعت بفهمند متن شما دربارۀ چه موضوعی است. بیانیه تز در واقع خلاصه‌ای کوتاه از مطالبی است که می‌خواهید در تولید محتوای خود به کارگیرد. شما زمان محدودی برای جلب‌توجه (و نگه‌داشتن) خواننده دارید؛ بنابراین محتوای شما باید موضوع موردنظر را به‌طور واضح تعریف کند و اهمیت آن را نشان دهد.
شما شخصیت‌های هدف را به‌عنوان بخشی از استراتژی جذب خواننده ایجاد کرده‌اید و بهتر از هرکسی از چالش‌ها، نقاط‌ ضعف، کمیت‌ها، نیازها، موانع و… برای رسیدن به چشم‌انداز موردنظر خود اطلاع دارید. محتوای شما باید به‌طور واضح و مختصر منعکس‌کننده همۀ این شرایط باشد تا بازاریابی محتوای مؤثر‌ی داشته باشید.
بیانیه تز خود را تاحدممکن ساده و بسیار واضح بنویسید. اگر نمی‌دانید به چه نکاتی باید اشاره‌کنید، فقط درباره خدماتی که می‌توانید ارائه دهید، ویژگی‌هایی که در محصول وجود دارد، روش‌های ممکن برای پرداخت هزینه و تجهیزات مورداستفاده در محصول و موارد دیگر ازاین‌دست، ایده بگیرید. تمرکز روی تغییرات لازم را فراموش نکنید و توجه به فرصت‌ها را از دست ندهید. در وبلاگ‌ها، بیانیه تز حتی ممکن است به شما کمک کند تا با داشتن پاسخ‌های مختصر به سؤالات جست‌وجوگران اینترنت، به نتایج بهتری در موتورهای جست‌و‌جو دست‌یابید.

۲٫ محتوای با‌کیفیت ایجاد کنید

اگر محتوای شما به مشتری مرتبط باشد، به این معناست که دربارۀ نیازها و دغدغه‌های افراد موردنظر شما صحبت می‌کند و این بسیار عالی است. شما مطمئناً در مسیر تبدیل‌شدن به منبع اطلاعاتی معتبری هستید و با بازاریابی محتوای مناسب بازدیدکنندگان خود را به بازدید مجدد از سایت ترغیب می‌کنید.
اما اگر پست اخیر وبلاگتان به‌سرعت نوشته‌شده تا فقط محتوا را به زمان ارسال رسانده باشید و محتوای صفحۀ هدف وبلاگتان تنها ۱۵ دقیقه قبل از پست شدن نوشته‌شده، یا شخصی آن را نوشته که نویسنده نیست، بهتر است نگاهی دوباره به محتوای خود بیندازید و این سؤالات را بپرسید:
  •  آیا این متن به یک مشکل اساسی مشتری می‌پردازد؟ یا فقط ویژگی‌ها و مزایای محصول را لیست کرده‌اید و دارید تبلیغ می‌کنید؟
  •  آیا این محتوا واقعاً ارزش‌افزوده‌ دارد و مردم می‌توانند به شما به‌عنوان یک کارشناس اعتماد کنند؟ یا یک محتوای بی‌ارزش و به‌دوراز کارشناسی است؟
  •  آیا محتوا بدون پیچیدگی معنایی و آشکار است، آیا آن‌قدر که باید، روان هست، آیا عاری از خطاهای املایی و دستوری است؟
به مخاطبان موردنظر خود چیزی باارزش دهید که با کمک آن به مسیر خود ادامه دهند: روشی برای بهبود بهره‌وری، روشی ساده‌‌تر برای بازپرداخت هزینۀ سفر، راه کاهش زمان موردنیاز برای آزمایش محصولات غذایی در خط تولید و غیره. موتورهای جست‌وجو، محتوای قوی و باکیفیت را با یک وب‌سایت قوی و با‌کیفیت، مقایسه و شبیه‌سازی می‌کنند؛ بنابراین مطمئن شوید که مطالب شما به‌اندازۀ کافی باارزش باشند.

۳٫  در بازاریابی محتوای کسب‌وکارتان از عنوان‌ها و زیرعنوان‌های قانع‌کننده استفاده کنید

ما در عصری زندگی می‌کنیم که مرور سریع و توجه کوتاه‌مدت، جایگزین خواندن شده است. این بدان معناست که باید توجه شخص را به‌سرعت جلب کنید (ظرف ۵ تا ۱۰ ثانیه) تا او را متقاعد کنید که مطالب بیشتری بخواند. اگر مدت زمان درگیر شدن مخاطب با محتوای شما بیشتر از این زمان طول بکشد، ممکن است مردم با اعتماد به هریک از محتواهای شما، سرنخ‌های جدیدی برای مطالبتان ایجاد کنند (مثلا از طریق بازاریابی شفاهی). به یاد داشته باشید که عناوین و زیرعنوان‌های شما باید قانع‌کننده، بدون ابهام و مرتبط باشند.
به‌طور خلاصه به افراد بگویید که چه چیزی را در محتوا خواهند یافت و با مطالعۀ بیشتر به چه چیزهایی دست‌خواهندیافت. کلمات کلیدی را برای افزایش ارتباط با مشتری‌های بالقوه در نظر داشته باشید. هم‌چنین، مطمئن شوید که عنوان با متن متناسب است. با رعایت نکردن این نکته‌ها، افراد از شما بیشتر از سایت‌های تبلیغاتی عصبانی می‌شوند.

۴٫ پیش‌نویس قابل‌اعتنایی برای توضیحات متا تهیه کنید

اگر فراموش کرده‌اید یا تصمیمی برای نوشتن توضیحات متای صفحات سایت خود ندارید، بدانید که تعداد زیادی از بازدیدهای مفید سایت را ازدست‌داده‌اید. توضیحات متا، سطرهای مختصری از متن هستند (۱ یا ۲ جمله) که صفحۀ محتوای شما را برای کاربرانی که اینترنت را جست‌وجو می‌کنند، توصیف می‌کند.
توضیحات متا جست‌وجوگران را متقاعد می‌کند که روی لینک سایت شما کلیک‌ ‌کنند؛ بنابراین مطمئن شوید برای محتوای خود توضیحات متا را نوشته‌اید (حداکثر ۱۶۰ کاراکتر باشد). هنگام نگارش این بخش، از جملاتی قوی استفاده کنید؛ طوری که فرد جست‌وجوگر بفهمد چه چیزی در سایت شما دریافت خواهد کرد.
برای ارتباط بیشتر با کاربران، از کلمات کلیدی استفاده کنید، اما کلمات کلیدی را فقط برای پر کردن محتوا وارد متن نکنید. موتورهای جست‌وجو روزانه نتایج خود را بر اساس توضیحات متای وب‌سایت‌ها رده‌بندی می‌کنند. این توضیحات می‎تواند به سؤالات کاربران پاسخ دهد، بدون این‌که مجبور شوند روی لینک سایت‌ها کلیک کنند. این یک چالش بزرگ است، بنابراین ضروری است طوری اطلاعات کافی را ارائه دهید که افراد، علاقه‌مند به دیدن کل داستان شوند و برای مشاهدۀ مطالب شما روی آن کلیک کنند.

۵٫ درباره کلمات کلیدی تحقیق کرده و از آن‌ها استفاده کنید

احتمالاً قبلاً شنیده‎اید که ابتدا مطالب خود را برای کاربران و سپس برای موتورهای جستجو بنویسید. بله لحاظ کردن کلمات کلیدی و عباراتی که مشتریان بالقوه در جست‌وجوی آن هستند، قطعاً برای یافتن محتوای شما مهم است. این بخشی از اطلاعاتی است که شما باید درباره محتوا نویسی داشته باشید.
تاحدممکن، با کلمات کلیدی کارکنید. کلمات کلیدی بلند را در عنوان‌ها، زیرعنوان‌ها، آدرس‌های اینترنتی صفحه‌ها یا همان URL، توضیحات متا، رسانه‌ های اجتماعی و رونوشت متن اصلی قرار دهید.
البته حواستان باشد که از آن‌ها زیاد استفاده نکنید. اگر می‌خواهید احتمال بازدید محتوای شما و نرخ کلیک آن در اینترنت بیشتر شود، نسخه طبیعی نوشته خود را حفظ کنید و هیچ‌گاه به‌زور از کلمات کلیدی استفاده نکنید. مطمئن نیستید از کجا شروع کنید؟ برای کمک، از یک ابزار کاوش کلمات کلیدی و سئو استفاده کنید.
هم‌چنین می‌توانید از کلمات کلیدی به‌عنوان بخشی از یک استراتژی محتوای گسترده‌تر در صفحات اصلی سایت و خوشه‌های موضوعی بهره‌بگیرید. موتورهای جست‌وجو به دنبال وب‌سایت‌هایی هستند که معتبرند و اطلاعات کاملی را دربارۀ یک موضوع ارائه می‌دهند. با طبقه‌بندی مطالب خود و افزودن به دسته‌بندی‌ها و تهیۀ لینک‌های داخلی با‌کیفیتی که می‎توانند به‌عنوان یک فروشگاه یک‌طرفه برای بازدیدکنندگان باشند، به موتورهای جست‌وجو (و مشتریان خود) آنچه می‌خواهند بدهید. با انجام این کار می‌توانید رتبۀ مطالب خود را ارتقا دهید و به بالاآمدن محتوای خود کمک کنید.

۶٫ لینک‌ به اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی

در بازاریابی محتوای کسب‌وکارتان راه را برای به اشتراک گذاشتن مطالب باارزشی که منتشر کرده‌اید، هموار کنید. دکمه‌های اشتراک‌گذاری محتوا در رسانه‌ اجتماعی یا لینک‌هایی برای خواننده برای به اشتراک گذاشتن مطالب در کانال انتخابی، در سایت و محتوای خود قرار دهید.
قراردادن پیوندهای اشتراک‌گذاری در وبلاگ‌، می‌تواند به خوانندگان برای دسترسی‌ بیشتر به محتواهای شما کمک کند. اگر آنچه در وبلاگ یا صفحه الکترونیکی خود نوشته‌اید، به سؤالات و مشکلات مربوط به مشتری اختصاص دارد، خوانندگان تمایل بیشتری به اشتراک‌گذاری آن خواهند داشت.
البته، این لزوماً در همان ابتدا نرخ کلیک سایت را افزایش نمی‌دهد، ولی به‌تدریج این اتفاق می‌افتد. با افزایش فالوورها در شبکه‌های اجتماعی و معتبرترشدن شرکت شما که نتیجۀ محتوای قابل‌اعتماد است، نرخ کلیک محتوا نیز افزایش می‌یابد و در نهایت بازاریابی محتوای کسب‌و‌کارتان موفق خواهد‌شد.

۷٫ دعوت به بازخورد

محتوای وبلاگ شما ممکن است  یک شخص را مجذوب کند، اما تا زمانی‌که محتواها خودشان را نشان ندهند، نمی‌توانند یک لید یا سرنخ باشند. این بدان معناست که شما باید در بازاریابی محتوای کسب‌و‌کار خود از نوعی دعوت به بازخورد (CTA=Call To Action) متناسب با موضوع استفاده کنید.
به‌عنوان‌مثال، اگر محتوایی درباره «نحوۀ ادارۀ فضاهای محدود هنگام ارتقای سیستم‌های پمپ» در بلاگ‌تان پست کرده‌اید، بخش دعوت به بازخورد یا CTA را چیزی شبیه به این تنظیم کنید: «برنامه‌ریزی پروژه را ازاینجا دانلود کنید!». نه این‌که بنویسید: «بیایید کتاب الکترونیکی ما درباره چرخ‌های‌بخار را دریافت کنید!». هم‌چنین اطمینان حاصل کنید که طرح‌های CTA شما واضح و قانع‌کننده‌اند.
یکی دیگر از جنبه‌های مهم CTA های مؤثر، طراحی فرم آن‌ها است؛ تا انجام آن‌ها آسان باشد و آزاردهنده نباشد. این به‌معنای متقاعدکردن مشتری برای تکمیل فرم موردنظر شماست. شما می‌خواهید کاربران را به مشتریان خود تبدیل کنید، برای این کار، آن‎ها را از طریق فهرست‎های کشویی با ۲۵ گزینه پیمایش نکنید و سخت‌گیری‌های بی‌مورد را کنار بگذارید.
به‌جای آن، به نکات مهم دیگر توجه کنید؛ مثل مکان قرارگیری فرم موردنظر در صفحه و این‌که آیا مقدار اطلاعاتی که ارائه می‌دهید با اطلاعاتی که درخواست می‌کنید، تناسب دارد یا خیر. سعی کنید فرم دعوت به بازخورد را ساده نگه‌دارید: نام، نام خانوادگی، ایمیل و شاید چند زمینه مرتبط دیگر که به شما برای جذب لیدهای باکیفیت‌تر کمک می‌کند.
فراموش نکنید که انواع دیگری از CTA وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. ازجمله: چت زنده، ربات‌های چت، CTA ویدئویی و غیره. همیشه خوانندگان را تشویق کنید که یک‌قدم دیگر برای کشف راه‌حل‌هایی که ارائه می‌کنید بردارند.
دغدغه‌های روزمره یک بازاریاب محتوایی، به‎راحتی می‌توانند تمرکز او را برای جذب لیدهای باکیفیت از بین ببرند. وقتی این اصول را در ذهن خود نگه‌دارید، راحت‌تر می‌توانید روی هدف متمرکز بمانید.



09177755652