فروش برند و اصول مهم در برندینگ

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 184 موضوع : مقالات برند




۴ اصل مهم در برندسازی برای حفظ ارزش های برند و ۵ سوال مهم برای پی بردن به ارزش واقعی برند

برند سازی فقط این نیست که بازار هدفتان را قانع کنید تا از بین رقبایتان شما را انتخاب کند، برای حفظ یک برند شما باید کاری کنید که مشتری شما را به عنوان حل کننده ای برای مشکلات و نیازهایش ببیند. برند شما منبع قول هایی است که به مشتریان خود داده اید. وقت گذاشتن برای تحقیق، تعریف و ساخت یک برند کار بسیار حائز اهمیتی است.


به طورکلی یک برند خوب باید بتواند:

۱- به طور واضح پیام خود را به مشتری منتقل کند

بررسی کنید و ببینید پیام های کلیدی که می خواهید به مخاطبان خود منتقل کنید، کدام یک هستند؟ پیام برند شما باید در همه ی ابعاد کسب وکارتان وجود داشته باشد، برای مثال در نحوه پاسخ دادن به تلفن ، پوشش و تم سازمانی و …

۲- در خریداران انگیزه برای خرید ایجاد کند

برای داشتن یک برند موفق و حفظ یک برند، شما باید قادر به تشخیص نیازهای مشتریان خود باشید و استراتژی برند خود و محصولاتتان را مرتبط با نیاز مشتری خلق کنید. شما باید تصویر مناسبی از برندتان به مشتری ارائه داده و در آن ها احساس نیاز ایجاد کنید تا انگیزه آن ها برای خرید افزایش یابد. برند ومحصول شما باید بتواند در قلب و ذهن مشتری شروع به زندگی کرده و آن ها را ازلحاظ حسی درگیر کند.

۳- اعتبار خود را در بازار ثابت کند

اعتبار برند، شامل ارتباط متقابل بین برند و مشتری در طی زمان است. برندهای معتبر، جایگاه محصولشان را در بین مشتریان ثبت می کنند و باکیفیت و خدمات ارائه شده مناسب، مشتری را برای خود حفظ می کنند.

۴- مشتریان خود را وفادار کند

برند شما باید بتواند مشتریانتان را وفادار کند تا به طور دائم از شما خرید کنند. برای این کار باید سؤالات زیر را از خود بپرسید:
آیا محصول یا خدمت ارائه شده انتظار مشتری را برآورده خواهد کرد؟
کیفیت محصول شما به خوبی آن چیزی است که به مشتری قول داده اید؟
آیا تجربه کلی مشتری از برند شما مثبت بوده؟
اگر شما بتوانید به این سه سؤال پاسخ مثبت دهید موفق شدید مشتریان خود را وفادار کنید تا فقط از شما خرید کنندو توانسته اید در راستای حفظ یک برند قدم بردارید.
برند سازی نه تنها مشتریان وفادار، بلکه کارمندان وفاداری هم برای شما به ارمغان خواهد آورد. یک برند باکیفیت به کارمندان شما این امکان را می دهد تا به صورت دائم پشت برند شما ایستاده و از آن تعریف کنند و حس کنند بخشی از کسب وکار شما هستند.

اما چگونه به ارزش برند خود پی ببریم؟

برای بررسی اینکه برند شما چقدر ارزشمند است باید به پرسش های زیر پاسخ دهید:
  • آیا برندتان با مخاطبان هدفتان همخوانی دارد؟
  • آیا برندتان خاص بودن چیزی که دارید ارائه می دهید را نشان می دهد؟
  • آیا بردنتان قولی که به مشتریان داده اید را برآورده می کند؟
  • آیا مخاطبان به راحتی برندتان را درک می کنند؟
  • آیا برندتان ارزش هایتان را به مشتری نشان می دهد؟

شیوه متداول در برندینگ

تقریبا هر کارآفرینی که در مسیر موفقیت و رشد قرار دارد، در هنگام شروع کسب و کارش به ناچار از گوگل کمک خواسته است و پاسخ های گوگل نشان می دهد که بخش بسیار مهمی از توسعه هر شرکت، برندسازی و برندینگ است و این کار یک سرمایه گذاری پرمنفعت به حساب می آید.

اما شما چه چیزی را برند می کنید؟ آیا شما یک شرکت سازنده املاک با پروژه های در حال انجام در ۱۸ شهر مختلف هستید؟ آیا یک محصول عام مانند دستمال سفره می فروشید یا محصول واقعا متمایز و ویژه ای دارید؟
به عبارت دیگر، چگونه باید فهمید که کدام نوع از برندسازی برای تجارت و کسب و کار شما مناسب است؟ همان طوری که انواع مختلف لوگو برای یک شرکت وجود دارد، استراتژی های مختلف برندینگ نیز وجود دارد که یک شرکت با بهره گیری از آنان، کسب و کار خود را در میان بهترین برندها قرار دهد و در این مسیر از خدمات یک شرکت برندسازی بهره می گیرد.
به منظور کمک به شما جهت تصمیم گیری در مورد نوع و روش برندینگ متناسب با کسب و کار شما، ما انواع اصلی برند را به صورت مجزا توضیح خواهیم داد. با مطالعه این مطلب شما خواهید دانست چطور باید از آژانس برندسازی برای ساخت یک برند مناسب کمک گرفت؟

۱- برندسازی شرکتی (سازمانی)

یکی از شناخته شده ترین و پرکاربردترین انواع برندینگ است. هدف برندسازی شرکتی، ساخت یک نام و ایجاد اعتبار برای شرکت است. مردم نام یک شرکت را با ادعا و وعده آن شرکت به یاد می آورند. این که برند آن شرکت تا چه حد قابل اعتماد و قابل اطمینان است و آن شرکت خدمات و محصولات خود را با چه کیفیتی و چگونه به مشتریان خود عرضه می کند.
یک برند شرکتی خوب دارای اثرات درازمدت است، چرا که یک شرکت به پشتوانه برند معتبر و شناخته شده خود، می تواند اعتماد مشتریان خود را جلب کنند. هنگامی که مشتریان به یک برند اعتماد دارند، به طور ناخودآگاه به محصولات جدید آن برند نیز اعتماد خواهند کرد.

۲- برندسازی شخصی

این نوع برندینگ، به ساخت برند برای یک فرد حقیقی اشاره دارد و در مقابل برندسازی شرکتی است که برای یک شخصیت حقوقی ساخته می شود. برند شخصی به ویژه برای افراد مشهور، سیاستمداران و حتی بازاریابان دیجیتال که تمایل دارند تصویر عمومی مثبت ازخود ارائه کنند اهمیت دارد. (معمولا به این دلیل است که آنها در حرفه خود برای به دنبال تایید و شهرت مثبت هستند.)
شبکه های اجتماعی یک ابزار قدرتمند در مسیر ایجاد یک برند شخصی هستند، زیرا امکان دسترسی به مخاطبان گسترده را از طریق یک پلت فرم شخصی فراهم می آورند. کارآفرینی نظیر “تونی رابینز” نمونه ای از برند شخصی است که به درستی ساخته و پرداخته شده است. وی با دارا بودن بیش از سه و نیم میلیون نفر دنبال کننده در شبکه اجتماعی اینستاگرام، به شدت در حضور آنلاین خود سرمایه گذاری می کند و خود را به عنوان یک متخصص در رشته مربوطه خود به اثبات رسانده است.

۳- برندسازی محصول

آیا تا به حال توجه کرده اید که چگونه “کلنکس” به یک کلمه مترادف برای “دستمال کاغذی” تبدیل شده است؟ دلیل آن رسیدن این محصول به قله موفقیت در فرآیند برندینگ محصول رسیده است. برندسازی محصول، نوعی از برندسازی است که موجب می شود مصرف کننده یک محصول را به سایر محصولات مشابه ترجیح دهد. توجه شما اغلب با دیدن لوگو و رنگ مربوط به یک محصول خاص جلب می شود، این یعنی در ذهن شما میان آن لوگو یا رنگ و آن محصول مورد نظر یک ارتباط مانوس ایجاد شده است و شرکت برندسازی به خوبی موفق به ساخت برند آن محصول گشته است.

۴- برندسازی مکان (جغرافیایی)

اگر شما در صنعت گردشگری فعالیت می کنید، این نوع برندسازی برای شما مناسب است. برندینگ مکان بر روی ویژگی های منحصر به فرد یک منطقه خاص به عنوان نقطه فروش آن مکان تمرکز کرده و دلیل آن که چرا شما باید از آن منطقه بازدید کنید را بیان می کند.
شما اغلب کشورهایی را می بینید که مدعی یک نوع غذا خاص خودشان هستند و یا به بیان تاریخ منحصر به فرد خود می پردازند. (به اهرام مصر یا تخت جمشید خودمان فکر کنید.) این اقدامات بخشی از فرآیند برندسازی مکان هستند. همچنین مناطقی در جهان وجود دارند که سعی دارند شهرت خود را تغییر دهند و به گونه ای متفاوت در اذهان مخاطبان شکل بگیرند. به عنوان مثال، شهر آمستردام، کار خود را با بازتولید نام و شعار خود به “I Amsretdam” شروع کرد، و تمرکز خود را از یک مکان فساد برانگیز به یک مکان با تنوع فرهنگی بالا تغییر داد.


۵- برندسازی آنلاین

این نوع برندسازی با عنوان «برندینگ اینترنتی» نیز شناخته می شود. این نوع برندسازی به این موضوع می پردازد که شما چطور خودتان و یا کسب و کارتان را در فضای آنلاین به نمایش می گذارید. این فرآیند می تواند به ایجاد یک وب سایت، حضور در شبکه های اجتماعی، انتشار وبلاگ و یا هر چیزی که در وب تحت نام شما اتفاق می افتد اشاره داشته باشد.

۶- برندسازی آفلاین

همانطور که از این نام بر می آید، این برندسازی به فرآیند ساخت یک برند خارج از فضای اینترنت و دنیای آنلاین می پردازد. این نوع برندینگ از طراحی کارت ویزیت زیبا تا انتخاب رستوران مناسب برای جلسه با مشتریان را شامل می شود. برندینگ آفلاین نیاز به ترکیبی از دیزاین و طراحی خوب و یکپارچه تا به کارگیری کارمندانی شایسته دارد تا برند شما را به خوبی نمایندگی کنند.

۷- برندسازی مشترک

این همان نقطه ای است که برندسازی با شراکت تجاری همراه می شود. برندسازی مشترک زمانی اتفاق می افتد که بیش از دو برند به وسیله یک خدمت یا محصول مشترک با هم در ارتباط قرار می گیرند. به عنوان مثال، “زود فود” به عنوان یک اپلیکیشن غذا برای ارسال سفارشات خود با “اسنپ” به عنوان یک اپلیکیشن حمل و نقل دست به اقدام مشترک زد و در کنار هم یک برندینگ مشترک را عملیاتی کردند.

۸- برندسازی خدمات

این نوع از برندسازی تاکید بسیار زیادی بر مشتری و ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان خود دارد. در حالی که هر برند باید بهترین کار خود را انجام دهد تا از مشتریان خود فاصله نگیرد، یک برند خدمات باید گام را فراتر بگذارد و با اضافه کردن ارزش افزوده قابل درک برای مشتری، از آن به عنوان نقطه فروش خود استفاده نماید.
افرادی که با برندهای خدماتی سر و کار دارند، همواره انتظار دارند که “خدمتی اضافی” دریافت نمایند. به همین دلیل است که یک شرکت هواپیمایی بین المللی، نوشیدنی “هات چاکلت” را به سرویس پذیرایی خود اضافه می کند و یا یک کافی شاپ، به همراه سرویس خود یک گل نیز به مشتری تقدیم می کند.

۹- برندسازی اجزا

هنگامی که شما به بیان ویژگی متمایز یک جز از اجزای محصول خود می پردازید و یا سعی در بیان موفقیت یک واحد از چندین واحد شرکت خود دارید، در واقع در حال طی کردن مرحله ای از فرآیند برندینگ اجزا هستید. به عنوان مثال اگر یک شرکت برندسازی بر روی طراحی هویت بصری لوگو خود تاکید ویژه ای داشته باشد، نوعی برندسازی اجزا را برای خود انجام می دهد.

۱۰- برندسازی بدون برند

این نوع از برندسازی با عنوان “برند مینیمالیستی” نیز به شهرت رسیده است. رویکرد این نوع برندینگ این است که یک محصول به اندازه کافی برای جلب توجه مشتری خوب باشد تا نیاز به کمک گرفتن از سایر شگردها نداشته باشد.
براساس این فلسفه، یک شرکت مواد غذایی را در نظر بگیرید که به دنبال عرضه محصولات مقرون به صرفه بودن و با کیفیت است. این شرکت با تمرکز نکردن برند خود می کوشد به مشتریان خود بگوید که آنها مجبور نیستند قیمتی بیش از مقدار واقعی برای غذا پرداخت کنند




09177755652