هزینه ثبت برند
هزینه ثبت برند در سال ۱۴۰۳ چه میزان است؟
هزینه ثبت برند را می توان در چند مرحله مختلف در نظر گرفت. نکته مهم اینجاست که تمام این تعرفه های لحاظ شده از طرف اداره ثبت شرکت ها باید پرداخت شوند تا شما بتوانید تمام مراحل ثبت برند را در نظر داشته باشید. در متن حاضر سعی بر این داریم تا هزینه ثبت برند را در زوایای مختلف بررسی کنیم.
هزینه ثبت برند شامل چه مواردی میشود؟
هزینه ثبت برند را می توانیم در چهار بخش متفاوت اما به هم پیوسته در نظر بگیرید. اولین هزینه در این مسیر، هزینه تحریر و ثبت اظهارنامه ثبت برند در سامانه مالکیت معنوی است. برای این کار در ابتدا باید عضو این سامانه شوید. در خاطر داشته باشید که عضویت و استعلام برند برای ثبت در سامانه مالکیت معنوی هزینه ای ندارد.
هزینه ثبت برند در قسمت تحریر اظهارنامه، بسته به طبقات مورد نظر شما و تعداد آنها، متفاوت است. برای مثال اگر هر طبقه ۲۰ هزار تومان باشد و شما ۳ طبقه را برای ثبت انتخاب کرده باشید، باید حدود ۶۰ هزار تومان تعرفه پرداخت کنید.
هزینه ثبت برند چقدر است؟
هزینه ثبت برند در مراحل پس از ثبت اظهارنامه نیز مد نظر خواهد بود و باید در مبحث بودجه بندی شما، جای خود را داشته باشد. فرض را بر این بگذاریم که شما مراحل اولیه ثبت را به ثمر رسانده اید و درخواست از طرف کارشناسان سازمان مالکیت معنوی تایید شده است.
حالا زمان آن است که هزینه درج آگهی ثبت برند را پرداخت کنید. این هزینه از چیزی حدود ۲۴۰ هزار تومان تا مبالغ بیشتر در نظر گرفته می شود. این تعرفه یکسان نیست زیرا آگهی های چاپی با همدیگر فرق دارند. هر چقدر که میزان کادر آگهی از حالت استاندارد خارج شود، به مقدار این هزینه نیز اضافه خواهد شد. برای نمونه اگر شما قصد دارید لوگوی خود را به صورت رنگی به چاپ برسانید. در کنار آن سه طبقه محصول نیز انتخاب کرده اید، هزینه ثبت برند در این مرحله چیزی حدود ۳۴۰ هزار تومان می شود.
هزینه ثبت برند برای اشخاص حقیقی
هزینه ثبت برند می تواند برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت باشد. همان طور که در بالا یک مورد از آن را ذکر کردیم، هزینه تحریر اظهارنامه ثبت برند، برای اشخاص حقیقی ازران تر از اشخاص حقوقی است. این مورد به صلاحدید اداره مالکیت معنوی تنظیم شده است.
در خاطر داشته باشید که پس پرداخت هزینه درج آگهی ثبت برند، باید پرداخت تعرفه حق الثبت را نیز در لیست هزینه ثبت برند خود بگنجانید. در این مورد نیز تفاوتی میان اشخاص حقیقی و حقوقی وجود دارد. تعرفه این مرحله نیز با توجه به تعداد طبقات منتخب شما بررسی می شود. اشخاص حقیقی متقاضی برای هر طبقه مبلغی حدود ۱۲۰ هزار تومان پرداخت می کنند. در صورتی که افراد حقوقی مبلغ در حدود ۲۴۰ (دو برابر اشخاص حقیقی) پرداخت خواهند کرد.
در صورتی که زمان بررسی هزینه ثبت برند، این نیاز را حس کرده اید که باید به این طبقات چیزی اضافه کنید در همین مرحله تعرفه مورد نظر را پرداخت نمایید. اشخاص حقیقی برای هر طبقه اضافه، ۱۰ هزار تومان و اشخاص حقوقی برای هر طبقه ۲۰ هزار تومان پرداخت می کنند.
هزینه ثبت برند بین المللی
برای ثبت بین المللی برند حقیقی و یا حقوقی اولین اقدامی که باید انجام شود ثبت برند در ایران است، پس از آن میتوانید برند خود را به صورت بین المللی نیز ثبت کنید. البته باید بگوییم ثبت برند به صورت بین المللی دارای پیچیدگی ها و نیازمند صرف هزینه های بیشتری است.
با وجود تحریم ها و تغییر در نرخ ارز این مسیر سخت تر شده و هزینه ثبت برند بین المللی نیز بالاتر رفته است.
آیا تفاوتی بین هزینه ثبت برند حقیقی و حقوقی وجود دارد؟
قطعا تفاوت بین هزینه ثبت برند حقیقی و حقوقی وجود دارد اما باید دید این تفاوت هزینه به چه دلیلی است؟ در ابتدا باید تفاوت بین برند حقیقی و برند حقوقی را بدانیم و پس از آن در مورد هزینه ثبت برند آن ها بگوییم.
برند حقیقی که در دنیای تجارت به آن “نام تجاری شخصی” نیز گفته میشود مربوط به زمانی است که یک شخص قصد دارد تخصص، خدمات و یا کالا و محصولات خود را به دیگران بشناساند و پس از ثبت آن برند او تنها مالک آن برند است و جزو دارایی هایی وی به حساب می آید. البته برای ثبت برند حقیقی ابتدا باید توانایی برند محرز شود تا مشتریان بتوانند به آن برند اعتماد کنند.
ثبت برند حقوقی مربوط به ثبت برند یک شرکت است که قصد دارد کالا یا خدمات خود را عرضه کند. ثبت برند حقوقی نیازمند ارائه مدارکی همچون مجوزهایی مثل پروانه بهره برداری، گواهی کسب و آگهی ثبت و تاسیس شرکت و مدارک شناساییمدیر عامل شرکت است.
هزینه ثبت برند حقیقی و حقوقی نیز با توجه به اقداماتی که باید انجام شود متفاوت است همچنین در صورتی که شخص و یا شرکت قصد دارند برند خود را در ایران و یا خارج از کشور ثبت کنند نیز باید هزینه های متفاوتی پرداخت کنند.
پرداخت هزینه ثبت برند
هزینه ثبت برند در تمامی مراحل ذکر شده به صورت اینترنتی پرداخت می شود. در اصل برای پرداخت هیچ کدام از موارد ذکر شده لازم نیست در صف های طولانی اداره ثبت مالکیت معنوی یا حتی بانک ها بایستید. تنها کافی است که به پرتابل خود در سامانه این سازمان مراجعه کنید و در هر مرحله از کار، هزینه های ثبت برند را به صورت غیرحضوری پرداخت نمایید.
در نهایت تمامی فیش های واریزی را این صفحات ذخیره کرده و در جایی مطمئن نگه دارید. بعدها در زمان رسیدگی به امور مالیاتی شرت می توانید هزینه ثبت برند را نیز لحاظ کرده و در امور جاری شرکت دخیل بدانید. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که ایجاد هرگونه تغییرات در برند شما، مستلزم ثبت قانونی است و پس از هزینه ثبت برند، می توانید به هزینه ثبت تغییرات برند فکر کنید.