فروش برند/آیا ویژگی های رهبران شرکت ها برای تضمین آینده شرکت کافی است؟

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 291 موضوع : مقالات برند




ویژگی های رهبران در دوره چهارم انقلاب صنعتی بسیار با‌اهمیت و در موفقیت کسب‌و‌کار نقش پررنگی دارد. همچنین با روی کار آمدن نسل چهارم انقلاب صنعتی، صاحبان تجارت، با پی‌بردن به نیازهای جدید در کسب وکار به دنبال مدل‌های کسب و کار نوینی هستند تا بتوانند روند تجارت خود را بهبود بخشیده، منابع خود را به بهترین شکل ممکن مورد استفاده قرار داده و در طراحی کار پویا در نظر گرفته شده و حفظ کنند.
امروزه انواع کسب و کار در جستجوی نیروی کاری هستند که آینده تجاری شرکت را تضمین کند. اما تکلیف مدیران شرکت چیست؟ آن‌ها چطور می‌توانند تغییرات جدید در دنیای تجارت را رهبری کنند، وقتی نیروی کار و تجهیزات لازم برای مواجه با آینده‌ای نامشخص را در اختیار ندارند؟
خوشبختانه مسئولان آموزشی در انواع کسب و کار به این نیاز پی‌برده‌اند و دوره‌های آموزشی را برای ارتقا مهارت‌‌‌ها و ویژگی های رهبران سطح شرکت راه‌اندازی کرده‌اند که این مسئله، مدیران را برای مواجهه با رویدادهای آتی در تجارت شرکت آماده می‌کند. یکی از بهترین برنامه‌های آموزشی در این حوزه، برنامه «توانایی رهبری آکسفورد ۴٫۰» ( Axford Leadership ) است که یک مجموعه آموزشی اجرایی به شمار می‌آید.
این مجموعه که برنامه‌هایی ارزنده و کلاس‌هایی حرفه‌ای را در خود جای داده است توسط دانشکده تجارت سعید ( Said Business School ) در دانشگاه آکسفورد و با همکاری کی پینتر (K-Pintar) گردآورنده مالزیایی در زمینه آموزش‌های رهبری در جهت افزایش و بهبود ویژگی های رهبران طراحی شده است.

اعتبارسازی کنید

اعتبار در به‌وجود آوردن اعتماد میان ذی‌نفعان و سهام‌داران یک شرکت نقش کلیدی دارد. اعتماد ذی‌نفعان زمانی جلب خواهد شد که اقدامات رهبر با سخنانش هم‌خوانی داشته باشد. رهبر باید الگویی از تطابق حرف و عمل برای دیگران باشد.
با این حال با فشاری که کنار آمدن با چالش‌های جدید تجاری بر رهبر وارد می‌کند، ممکن است اعتبار او به خطر بیافتد، چرا که چشم امید همه افراد برای حل همه مسائل به او است.
چنین اتفاقی می‌تواند فاجعه‌بار باشد، همانطور که برای تراویس کلانیک (Travis Kalanick) مدیرعامل اجرایی شرکت Uber عصف بار بود. شرکت او به دلایل مشکلات اخلاقی متعدد شدیدا زیر ذره‌بین قرار گرفت.
به گفته هسلاپ، هدف نقش مهمی ایفا می‌کند. راه‌حلی که به رهبران توصیه می‌شود این است همواره اهداف خود را به خاطر داشته باشند و این اهداف را با اهداف سازمان انطباق دهند.
داشتن هدف به‌عنوان یکی از ویژگی های رهبران ، نقش راهنما را برای رهبری سازمان ایفا خواهد کرد و جلوی تردیدهای احتمالی را می‌گیرد.

رویکردی قابل انعطاف را اتخاذ کنید

هسلاپ در ادامه این سوال را مطرح می‌کند که « آیا رویکرد شما در دنیای ارتباطات هم کارایی دارد؟»
در دنیای امروز، تکنولوژی‌های دیجیتال، ارتباطات جهانی را ممکن کرده و تا حدودی انتخاب رویکردهای تجاری در سازمان‌ها را با چالش روبه‌رو کرده‌اند.
رهبران در دنیای امروز باید سناریوی احتمالی را برای آینده پیش‌بینی کنند و راه‌کارهای مناسب با آن را در نظر بگیرند. رهبر تمام مدت باید اهداف خود را نیز به خاطر داشته باشد و این اهداف را در رویکرد‌های جدید بگنجاند.
هسلاپ می‌گوید: «رویکرد آکسفورد برای مقابله با تغییرات تجاری در آینده برای شرکت‌ها بسیار مشخص است و به سازمان‌ها کمک می‌کند تا براساس دلایل و عوامل موجود، احتمالات ممکن را در نظر بگیرند و نه بر اساس حدس و گمان. در نتیجه، آکسفورد به سازمان‌ها و شرکت‌ها امکان می‌دهد که احتمالات متفاوتی را نیز در نظر داشته باشند.»
وی در ادامه به رهبران توصیه می‌کند: «با تقویت تفکری که از گزینه‌های بیشتری استقبال کند، در رهبری موفق‌تر خواهند بود، چرا که تنوع افکار به‌عنوان یکی از ویژگی های رهبران در این بخش بسیار ارزشمند است.»

نیروی انسانی را در آغوش بگیرید (استفاده بهینه از عامل انسانی)

مدیرعاملان اجرایی برخی مواقع بر اساس حس غریزی، دانش و تجربیات گذشته خود اقدام به تصمیم‌گیری می‌کنند. اما با روی کار آمدن سناریو‌های جدید، زمانی که مدیرعاملان اجرایی از تصمیم خود مطمئن نیستند و یا دچار تردید شده‌اند و یا دانش لازم برای اتخاذ تصمیم در مورد سناریو جدید را در اختیار ندارند، باید در عین تواضع و فروتنی از دیگران کمک بگیرند.
رهبران موفق برای کنترل تردیدهای خود به دنبال تایید هم‌ترازان با تجربه خود می‌روند و تا جایی که می‌توانند اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند و به تحلیل آن‌ها می‌پردازند و با سهامداران، اعضای هیئت‌مدیره و مشاوران خارج از سازمان به گفتگو می‌پردازند.
برای یک رهبر، وجود افراد قابل اعتمادی که نقش وکیل مدافع او را ایفا می‌کنند بسیار سودمند خواهد بود چراکه این افراد تحت عنوان عوامل انسانی رویکردهایی را در اختیار رهبران می‌گذارند که شاید از چشمان او دور مانده باشند.

به درستی آن را متعادل کنید

مدیرعاملان اجرایی در دنیای امروز پاسخگوی نیازهای متفاوت ذی‌نفعان و سهام‌داران زیادی هستند که هر یک تقاضاهای متفاوتی از مدیرعامل اجرایی دارند. مدیرعامل اجرایی باید با در نظر داشتن تقاضاهای این افراد و همین‌طور اهداف بلندمدت تجارت، در عین‌حال سود، مسئولیت اجتماعی و قاطعیت و تواضع خود را نیز حفظ کند.
رهبران با معضل انتخاب میان “درست” و “درست‌تر ” روبه‌رو هستند! چرا که باید در تصمیم‌گیری منافع ذی‌نفعان و اهداف شرکت را در نظر بگیرند.
بر اساس گزارش‌های مدیرعاملان اجرایی، یک مدیرعامل اجرایی باید از این ۴ خصوصیت برخوردار باشد: صبر، تردید، واقع‌گرایی، عزم راسخ. همان‌طور که در نکته قبلی هم اشاره کردیم، تردید، در مواقعی که رهبر با یک موضوع ناشناخته مواجه می‌شود بسیار خصوصیت خوبی به شمار می‌آید. اما برای چیره شدن بر این تردید، او به صبر زیادی هم نیاز خواهد داشت.
از این گذشته با این وجود که خوش‌بینی در تصمیم‌گیری حائز اهمیت است اما رهبر باید واقع‌بین باشد و سناریو‌های مختلف را درک کند. این ویژگی به‌عنوان یکی از ویژگی های رهبران کمک می‌کند که با عزمی راسخ تصمیمات جدید را اتخاذ کند.

ویژگی های رهبران تحت عنوان افزایش هوشمندی برای تغییر

به گفته هسلاپ با افزایش سرعت تغییرات، عموما مشغولیت رهبران بیش از پیش افزایش می‌یابد و همین امر باعث می‌شود تمرکز روی سناریوهایی که به توجه بیشتری نیاز دارند به مراتب دشوارتر شود.
درست است که برای یک رهبر اطلاع داشتن از روند تغییرات بسیار اهمیت دارد اما او باید اهمیت این تغییرات را در نظر بگیرد و زمان خود را به تناسب اهمیت این تغییرات مدیریت کند.
این مشکل تنها از یک راه، حل می‌شود و آن اینکه دورنمایی از تغییرات در مسیر تجارت شرکت در اختیار رهبر قرار داده شود تا او بتواند تاثیر این تغییرات تجاری در کسب وکار سازمان خود را به دقت مورد مطالعه قرار دهد.
در گزارش فوق، به این نکته نیز اشاره شده است که یکی از ویژگی های رهبران داشتن نگرشی چند بعدی است زیرا تغییرات را بر حسب اهمیت اولویت‌بندی کرده و انرژی خود را برای مواجه با تغییرات اساسی به کار ببرند.
برخورداری از حس «هشدار زود هنگام» و یا «هوش درک تغییر» برای رهبران بسیار سودمند خواهد بود. منظور از هوش درک تغییر، این است که رهبر قادر باشد تاثیر تغییرات بر یکدیگر را بسنجد و حرکت بعدی را پیش‌بینی کند. مانند سنگی که پس از افتادن از بلندای کوه با سرنوشت‌های متفاوتی روبه‌رو خواهد شد. اگر رهبر از چنین هوشی برخوردار باشد در مواجهه با تغییرات، عملکرد بهتری از خود نشان خواهد داد.
مطمئنا همه افراد به سادگی نمی‌توانند چنین رویکردی را در خود تقویت کنند، بنابراین رهبرانی که فاقد چنین خصوصیاتی هستند باید اولویت‌های خود را تغییر دهند و برخی از وظایف را به دیگران واگذار کنند.

سرمایه‌گذاری برای توسعه سطح شرکت

بر اساس گزارش مدیران عامل اجرایی، قابلیت‌هایی که تا اینجا بدان اشاره کردیم به سادگی در یک فرد به‌وجود نمی‌آیند و رهبر برای دست‌یابی به این قابلیت‌ها به تجربه‌اندوزی نیاز خواهد داشت.
اگرچه با سرعت بروز تغییرات در دنیای تجاری امروز، مدیرعاملان اجرایی فرصت کافی برای تجربه‌اندوزی را در اختیار ندارند.
اینجاست که اهمیت آموزش‌های کارآمد در حوزه رهبری مشخص می‌شود.
به گفته مدیرعامل اجرایی K-Printer، هدف آموزش‌های لازم برای مدیران اجرایی این است که دانش مورد نیاز و راهکارهایی برای مقابله با چالش‌ها در اختیار مدیران قرار داده شود تا از فرصت‌های انقلاب صنعتی چهارم به بهترین نحو استفاده کنند.
در دنیای تجاری امروز توانایی یادگیری یک مهارت جدید و موفقیت در حل چالش‌های محیط کار، خود یک سرمایه به حساب می‌آید.
برنامه آموزش سرمایه «توانایی رهبری آکسفورد ۴٫۰» ( Oxford Leadership ) با هدف افزایش قابلیت‌ها و مهارت‌هایی برای برآورده کردن نیازهای تجاری مالزیایی‌ها، در دست‌یابی به رشد اقتصادی در انقلاب تجاری نسل چهارم طراحی شده است.

آموزش آکسفورد برای سرمایه‌گذاری در سطح شرکت شامل سه عنصر اصلی می‌شود

۱- سرمایه گذاری خرد تا کلان تصاعدی که در آزمایشگاه‌های آکسفورد تدریس می‌شود

. برای رهبران ارشد فعال در جذب سرمایه‌های خرد و کلان · محل برگزاری در دانشگاه آکسفورد · با شرکت و به اتمام رساندن این دوره عضوی از تجارت آکسفورد خواهید شد

۲- برنامه «توانایی رهبری آکسفورد ۴٫۰»

· برای رهبران ارشد که در شرکت‌های بزرگ و شرکت‌های چند ملیتی مشغول به فعالیت هستند
· محل برگزاری در دانشگاه آکسفورد
· با شرکت و به اتمام رساندن این دوره عضوی از تجارت آکسفورد خواهید شد

۳- مجموعه ای از دوره‌های آموزشی ارشد با محوریت موضوعات کلیدی

· برای رهبران ارشد
· از اساتید دانشکده Saïd Business از دانشگاه آکسفورد برای برگزاری جلسات در مالزی دعوت به‌عمل آمده است.
صندوق توسعه حوزه منابع انسانی با آگاهی از این حقیقت که آموزش مدیران اجرایی آموزش ارزان قیمتی نخواهد بود در پرداخت مالیات، مشارکت کرده است تا برای ارتقای نیروی کار مالزی مشارکت کرده و ویژگی های رهبران را ارتقاء داده باشد.
یکی از مسئولان برگزاری برنامه «توانایی رهبری آکسفورد ۴٫۰» ( Oxford Leadership ) می‌گوید: «کسانی که مالیات مناسبی را پرداخت می‌کنند می‌توانند از این مالیات برای شرکت در این برنامه آموزشی استفاده کنند.»



09177755652