الزامات تجار و ثبت برند تجاری

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 313 موضوع : مقالات برند



زمانی که در مورد الزام ثبت برند تجاری برای تجار و سایر افراد فعال در تجارت صحبت می‌شود باید گفت که طبق قوانین در نظر گرفته شده افراد باید آن را رعایت کنند چرا که در صورت تخلف، جرائم مختلفی برای آنان اعمال می‌شود. با توجه به تخلف احتمالی صورت گرفته شده در صورت عدم تمکین قوانین، فرد می‌تواند به جزای نقدی، حبس، تعطیل شدن موسسه و غیره محکوم شود. در تجارت نیز به مانند قوانین راهنمایی و رانندگی یک سری از الزامات وجود داشته که افراد باید به آن توجه کنند و به آن پایبند باشند.
الزامات تجار و ثبت برند تجاری موضوع با اهمیتی است که می‌توان از زوایای مختلف به آن پرداخت. افرادی که در ایران دارای فعالیت تجاری هستند باید مکلف به انجام برخی از امور قانونی باشند تا بتوانند فعالیت خود را در یک بستر صحیح و مناسب انجام دهند. اگر می‌خواهید در مورد قوانین تجارت و ثبت برند تجاری بیشتر بدانید بهتر است ما را همراهی کنید.


الزامات تجار و ثبت برند تجاری

قوانین تجاری در نظر گرفته شده برای تمام کسانی که در بازار ایران در حال تجارت هستند لازم‌الاجراست. وجود قوانین مشخص باعث می‌شود تا بتوان در صورت تخلف به صورت مناسب و تحت شرایط مشخص رسیدگی‌های لازم را انجام داد. قوانین در نظر گرفته شده برای تجار به شرح زیر است:
  • هر تاجری باید در هنگام انجام امور تجارتی خود دفاتر قانونی داشته باشد. دفاتر قانونی می‌تواند شامل دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارایی و یا دفتر کپیه باشد. مطابق با ماده 6 قانون تجارت، هر تاجر وظیفه دارد دفاتر قانونی را که وزارت عدلیه به موجب نظامنامه قائم مقام این دفاتر قرار می‌دهد در اختیار داشته باشد.
  • دفاتر قانونی که در اختیار تجار قرار دارد قبل از نگارش باید به وسیله نماینده اداره ثبت شرکت‌ها به صورت رسمی امضاء شود. امضاء شدن دفاتر قبل از نگارش تجار این امکان را به مراجع قانونی می‌دهد که در صورت تخلف، جرائم مناسب را در نظر بگیرند. در صورت تخلف از قوانین و مقررات می توان گفت که دفاتر تجاری به عنوان یک معیار جریمه تعیین می‌شود.
  • طبق ماده 13 قانون تجارت، تاجر زمانی که قصد تعویض دفاتر قانونی را دارد باید توجه داشته باشد که این دفاتر قانونی باید به مدت ده سال نگهداری شود.
  • هر شخص فعال در زمینه تجارت باید بتواند یک نام مناسب برای تجارت خود در نظر بگیرد که به آن اسم تجاری گفته می‌شود. شخص باید بتواند حداکثر ظرف مدت شش ماه اسم تجاری خود را به ثبت برساند. مدت اعتبار نام تجاری 5 سال بوده و در صورت نیاز قابل تمدید است.
  • تجار ملزم به ثبت تجارتی هستند در واقع منظور از ثبت تجارتی ثبت مشخصات فردی به صورت کامل است و این موضوع نباید با نام تجاری اشتباه گرفته شود چرا که نام تجاری معرف یک تجارتخانه است ولی ثبت تجارتی می‌تواند بیان‌گر مشخصات کامل یک تاجر باشد. اگر تاجر در زمان تعیین شده اقدام به ثبت تجارتی نکند به موجب ماده 16 قانون تجارت به جزای نقدی محکوم می‌شود.
  • داشتن پروانه تجارتی برای یک تاجر دارای اهمیت است و باید نسبت به دریافت آن اقدام شود. پروانه تجارتی به تاجر این امکان را می‌دهد که تا بتواند در یک بستر قانونی به خرید و فروش کالا دست بزند. برای ترخیص کالا به صورت خاص از گمرک نیاز به پروانه تجارتی احساس می‌شود.
  • تاجر وظیفه دارد برای نگارش کاغذهای تجارتی و درج صورت‌های فروش و یادداشت‌های مختلف عنوان تجارتی و شماره ثبت تجارتی را به درستی قید نماید.
  • در صورتی که تغییرات مختلف در اظهارنامه ارائه شده تاجر رخ دهد، وی موظف است حداکثر ظرف مدت سه روز تغییرات انجام شده را در سه نسخه تهیه کرده و برای دفتر ثبت تجارتی ارسال کند تا تغییرات در سوابق وی ثبت شود.
  • در صورت وجود هر گونه تغییرات انجام گرفته در وضعیت موسسه یا شرکت فرد وظیفه دارد تا تغییرات صورت گرفته را اطلاع دهد. ممکن است موسسه به دلایل مختلف توقف یا منحل شود که این امر باید بدون تأخیر گزارش شود.
  • تاجر وظیفه دارد عملکرد فعالیت موسسه و شرکت خود را به صورت روزانه در سیستم‌های اطلاعاتی ثبت کند تا در صورت نیاز، ممیز مالیاتی بتواند به راحتی وضعیت مالیات را مشخص کند. مالیات به عنوان یک بخش مهم از درآمد دولت محسوب می‌شود که می‌تواند برای رسیدگی به امور کشور بسیار سودمند باشد.
  • باید توجه داشته باشید که الزامات بیان شده برای تجار تنها به موارد بالا محدود نمی‌شود و طبق قوانین مشخص می‌توان الزامات دیگری نیز برای فعالیت قانونی تجار در نظر گرفت.



09177755652