فروش برند و اهمیت برندسازی

تاریخ : 1398/21/12 نویسنده :admin3 بازدیدها : 330 موضوع : مقالات برند



اهمیت برند و برندسازی در کسب وکار چیست؟ برند یک نام، عبارت، نشان، سمبل ،طرح، لوگو، تصویر، صوت یا ترکیبی از این عناصر است که بمنظور هویت بخشی به یک محصول یا خدمت بمنظور بیان تفاوت آن نسبت به محصولات رقبا در بازار هدف بکار گرفته می‌شود و توسط عقل، منطق، حواس و احساسات مشتریان مورد قضاوت قرار می‌گیرد. شرکت‌ها برای موفقیت در کسب و کارشان باید با سنجش دیدگاه های مخاطبین  برند خود  را  بسیار به تصویر مورد نظر مشتریان نزدیک کنند.

اهمیت برندسازی و تجارت 

فعالیتهای برندسازی فقط مخصوص شرکت‌های بزرگ تجاری نیست و کسب و کارهای کوچک و متوسط کارآفرین نیز جهت سازگاری و ماندگاری در محیط کسب و کار از برند سازی به عنوان یک تکنیک محوری بازاریابی کارآفرینانه لازم است استفاده نمایند. 
شما هم اگر شرکتی دارید که نیاز به ثبت برند دارد، می توانید از خدمات ثبت برند کاردوک استفاده نمایید.

مدیریت برند

در مدیریت بازاریابی یکی از حوزه های مهم مدیریت برند است علل الخصوص  زمانی که رقابت در بازار شدید و بنگاه خود را درمخاطره اقتصادی می بیند مدیریت برند فرایند ساخت ،مقایسه ،سنجش و مدیریت کیفیت برند بنگاه و محصولات آن می باشد و فرایندی پویا، مستمر و همیشگی در بخش بازار یابی و فروش و ارتباط با مشتریان است.

طراحی برند

معماری نام و نشان های محصول و بنگاه به یک مجموعه از اقدامانی اطلاق می شود که هدف آن تدوین نقشه راهی برای پوشش دادن صحیح محصولات با نام و نشان تجاری مناسب است. بگونه‌ای که بتواند در بازار هدف و در ذهن و در قضاوت مشتریان جایگاه شایسته ومطلوب خود را پیدا نماید.
 از آنجا که فقط شناخت نام تجاری و تصویر ذهنی از آن باعث خرید کالا و خدمات شرکت نمی‌شود؛ ضروری است بنگاهها بر روی استمرار نمایش برند خود جهت ماندگاری و تثبیت آن در اذهان مشتریان سرمایه گذاری کنند. این نفوذ تا بدانجا می تواند پیش برود که مشتریان محصول را بخاطر برند خریداری نمایند، چرا که امروزه دنیای بازاریابی بسیار وابسته به برندسازی است.
 شاید هیچ سرمایه ای بیشتر از یک نام و نشان معتبر ،قدرتمند و ارزش آفرین برای بنگاههای افتصادی کارآمد تر نباشد؛ از این جهت مدیران بازاریابی و فروش شرکت ها لازم است برای برند سازی و معماری آن  استراتژی های مناسبی را اتخاذ نمایند.

المان های برندسازی

هویت و شکل بصری مناسب برند قدرت آن را در میان مشتریان افزایش می دهد به بیانی دیگر ارزش ها و ویژگی های یک بنگاه باید در هویت دیداری برند نمایان شود المان ها و هویت برند از طرح ،رنگ ،نوشتار، شعار ،نام و لوگو نشکیل می شود این المانها بهتر است که بگونه ای طراحی شوند که براحتی در ذهن مشتریان و مخاطبین  قرار گرفته و تثبیت شود.

جایگاه یابی برندسازی

جایگاه یابی برند طراحی و تصویر سازی نام و نشان شرکت و محصولات آن بمنظور کسب مکان متمایز در اذهان مشتریان است. در واقعیت جایگاه یابی برند با احساسات و ادراک مخاطبین محصول و برند ارتباط برقرار میکند  و سعی دارد با یک سلسله فعالیت ها همانند حضور در رسانه‌، مشارکت در مناسبت های محلی و منطقه ای، شرکت در جشنواره ها و نمایشگاههای نو آوری، انجام تبلیغات و انتقال پیام موقعیت ممتازی را برای برند خود در اذهان مشتریان بدست آورد.
هدف اصلی برندسازی ایجاد شناخت در مشتریان و حفظ آگاهی نسبت به برند جهت معنا بخشیدن به مصرف محصولات در فرایند ارزش آفرینی بنگاه  است. برنامه‌ریزی برندسازی همان فرایند ایجاد، توسعه  و ترسیم یک هویت مطلوب از نام و نشان شرکت در اذهان مصرف‌کنندگان بازار هدف نسبت به خدمات و محصولات سایر شرکت‌ها است.

تاثیرات برند سازی در دارایی های بنگاه

برند سازی تکنیکی مهم در عملکرد بازاریابی و تولید ثروت کار آفرینانه است که منجر به ماندگاری موفق کسب و کار در بازار رقابتی می شود. بنگاه با برند سازی می‌تواند ارزش افزوده‌ای ناشی از دارایی برند خود را به قیمت محصولات و خدمات خود بیفزاید. برند همانند سرمایه، فناوری، مواد اولیه و نیروی انسانی در ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای بنگاه اقتصادی موثر است  دارایی برند همان صف کشیدن های طولانی و پرداخت هزینه بیشتر برای خریدن محصولات خوشنام در مقایسه با سایر محصولات رقیب است. 
برندهای قوی همانند سایر دارایی‌های نامشهود شرکت من جمله  دانش فنی، حق اختراع منجر به جریان‌های درآمدی بیشتر برای بنگاه و برای مصرف کننده را به همراه دارد. از این رو ایجاد برند قوی در دستورکار و الزام مدیریتی اغلب بنگاههای اقتصادی است. 
در فرایند برندسازی هم مصرف کننده و هم بنگاه هر دو بموزات هم از مزایای برند بهره مند می شوند. زمانی که مصرف کننده استفاده از یک برندرا تجربه می کند و از آن رضایت پیدا می کند تمایل به استفاده از آن برند گسترش پیدا می کند و میزان فروش بنگاه نیزافزایش پیدا کرده وبازار با ثبات تری را برای محصول از طرف مشتریان فراهم می نماید.

چرا باید برندسازی کرد؟

 برند می تواند  اطلاعاتی از کیفیت کالا و خدمات، عملکرد و مشخصات  محصول را ارایه دهد. از انجا که برند ها در بازارهای رقابتی نسبت به سایر پارامترهای فیزیکی کسب وکار دارای ثبات بسیار کمتری هستند، در دنیای رقابتی برند هیچ چیز ماندگار نیست لذا ادامه حیات موفق برند در ذهن مصرف کنندگان منوط به ارایه محصول مناسب، تصویرسازی مناسب  محصول، و ایجاد یک شبکه ارتباطی کارآمد و تبلیغات بمنظور  تثبیت آن است.
شرکت‌هایی که نتوانند برند و نام ونشان تجاری خود را در رقابت باسایر رقبا بدرستی معماری و معرفی و تثبیت نمایند با تحمل هزینه زیاد شکست مواجه هستند.

ضرورت برندسازی چیست؟

افزایش طول عمر 

حفظ، دوام و بقا شرکت ها در بازار اساسی ترین مسئله پیش روی آنها در شرایط  رقابتی و جهانی شدن اقتصاد، اطلاعات و ارتباطات است. شرکت های در این فضای بسیار بی ثبات و متغیرنه تنها به بقا می اندیشند بلکه کوشش می کنند از طریق ایجاد مزیت رقابتی محصول و خدمات خود نسبت به سایررقبا  رهبری بازاررابطور مستمر در دست داشته باشند.
 یکی از حوزه های ظهور و نمایش تمایز نسبت به رقبا برندینگ است که مزیت رقابتی بنگاه را درسطح بازار ودر ذهن وزندگی  مشتریان به یادگار می گذارد ایجاد رضایت  ومطلوبیت نسبت به  نام ونشان تجاری محصول نفش مهمی را در رفتار بازار و مصرف کننده به جای می گذارد  و  موجب  وفاداری   مشتریان ، توسعه بازار وسود آوری شرکت  می شود  شرکت ها با توجه به نیازهای مشتریان نه تنها بهتر است  رضایت وی را جلب نماید بلکه باید وی را از طریق تامین کیفیت مطلوب کالا و خدمات خود  مشعوف و ذوق زده نماید به تصویر کشیدن برند این گونه شرکت ها در اذهان مخاطبین موجب  درک تفاوت و تمایز آنهانسبت به سایر رقبا وایجاد مزیت رقابتی و رهبری بازار و افزابش دارایی برندخواهد شد.

رفع ابهام و تردید مشتری

در شرایط افتصادی امروزه که مشتریان برای رفع نیازهای خود با ابهام و تردید در انتخاب گزینه‌های زیادی مواجه هستند و فرصت زمانی زیادی جهت خرید کالا و خدمات مورد نیاز را ندارد برندهایی که بتوانند این یقین و اطمینان را برای مصرف کننده ایجاد نماید هدایت بازار را بدست خواهند گرفت پس امروزه تنها جنبه‌های کارکردی محصول و خدمات برای ارتباط با مشتری دیگر کفایت نمی کندو  برند معتبر است که عامل تمایز یک شرکت تجاری را با رقبا مشخص می کنداین تمایز بعنوان یک دارایی با ارزش است که در ذهن وخاطره مشتریان شکل گرفته و شرکت می تواند در سایه این دارایی منافع بیشتری را از مشتریان بدست آورد امروزه بسیاری از سازمانها می دانند که مهمترین دارایی آنها اعتبار نام و نشان تجاری آنها در بازار است.

ساخت ذهنیت مشتری

برندها در بازارهای خدماتی و کسب و کارهای تولید محصولات صنعتی نقش اصلی را ایفا می‌کنند؛ چرا که امروزه برندها به بخشی از زندگی و ذهنیت خریداران تبدیل شده و غالب انتخاب‌ها و تصمیمات برای خرید محصولات بر اساس برند شکل می‌گیرید. تعداد قابل توجهی از مشتریان حتی حاضرند از خدمات جانشین دیگری با قیمت‌های پایین‌تر که در بازار عرضه شود، صرف نظر کرده و متقاضی برند مطلوب خود باشند.
 از این رو بنگاههای اقتصادی در پی آن هستند تا یک برند مطلوب، بی نظیر و قوی را در ذهن مشتریان ایجاد کنندتا موفق به جلب اعتماد و وفاداری مشتریان نسبت به محصولاتشان گردند. ایجاد، توسعه و تثبیت برندهای قوی، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده فراوان و ماندگاری نام محصولات در اذهان عمومی، مزیت‌های دیگری من جمله در دست گرفتن بازارهای وسیع منطقه و جهانی را نیز به دنبال خواهد داشت.

اعتبار بخشی به فروشنده

داشتن برند قوی در نزد مشتری به خریدار در انتخاب کالا کمک می‌کند و مشتری دارای برند معتبر را به سایر محصولات رغیب ترجیح می‌دهد. این اولویت در انتخاب که نتیجه وفاداری، رضایت و تشکر خریدار در مقابل برآوردن انتظارات از برند است، به تولید کننده اجازه می دهد که کالاهایش را در شرایط یکسان و غالبا با قیمت بالاتر فروخته و در نتیجه سود  وسهم بیشتری از بازار تصاحب کند . از همین رو برند را می توان این چنین تعریف کرد: برند عبارت است از مجموعه آگاهی و مزایای کالا یا خدمت همراه با مزیت های  اضافی که در ذهن خریدار شکل می گیرد و موجب جلب اعتماد و استمرار خرید کالا وخدمات  می شود



09177755652