برندسازی و تولید

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin2 بازدیدها : 392 موضوع : مقالات برند


برندسازی و تولید


برداشت اول : برندسازی و تولید
 بیایید اینگونه آغاز کنیم ،
تفکر یک جامعه آیا تاثیری بر روی کسب و کار و در نهایت برند محصول خواهد داشت ؟
 پاسخ این است : بطور قطع بله . برای اینکه منظورم را بهتر متوجه شوید نمونه ای را ذکر می کنم . چگونه کشور ژاپن توانسته است محصولات تولیدی خود را برند کند ، اما محصولات ایرانی نتوانسته اند ؟ دلیل اصلیش طرز تفکر و فرهنگ مردم ژاپن یا همان فرهنگ " سامورایی" است که هم آنرا حفظ کردند و هم در کسب و کار و تولیداتشان آنرا گسترش دادند اما ما ایرانی ها نتوانستیم فرهنگ والای " پهلوانی " را حفظ کرده و در کسب و کارمان از آن بهره گیریم . این همان دلیل اصلی است که تویوتا ، مزدا ، سونی ، نیسان ، هیتاچی و بسیاری دیگر از برندهای ژاپن ، ساختمان اصلی کسب و کار و برندشان را بر روی همین فرهنگ و نگرش طراحی و ساخته اند .
 پس از آنکه هنری فورد با تولیدات انبوه ماشین های مدل 
T خود "انقلاب تولید" را در اوایل قرن بیستم و در ایالات متحده بنا نهاد ، ادوراد دمینگ بعد از جنگ جهانی دوم از آمریکا به ژاپن سفر کرد و توانست به کمک مدیران و کارکنان ژاپنی " انقلاب کیفیت " را پایه ریزی کند و به دنیا نشان دهد تنها تولید مهم نیست بلکه تولید همراه با کیفیت نقش بسیار مهمی را در فروش محصول ایفا می کند . پس از ورود ژاپن ، کره جنوبی ، سنگاپور و چین به بازارهای جهانی و گسترش روز افزون شرکت ها ، رقابت سخت تر از گذشته شد و به طبع آن جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قبلی در اولویت برنامه ها قرار گرفت . مشتری بیش از گذشته محور همه فعالیت ها قرار گرفت و " انقلاب مشتری " ظهور کرد .
 پرسش مهم دیگر ،
آیا ما بعنوان یک مصرف کننده و یا مشتری به دنبال خرید کیفیت محصول /خدمت هستیم یا برند آن ؟
 به عقیده من بعنوان متخصص برندینگ ، بازیگر اصلی را رسانه ها از جمله رادیو ، تلویزیون ، مجلات معتبر و بیلبوردها و یا رسانه های به روزتر که رسانه های دیجیتال و شبکه های اجتماعی را شامل می شوند بوجود آورده اند . این بازیگر همانا "برند" است که بعنوان قدرتمندترین و با ارزشترین میراث یک کسب و کار در عصر انقلاب مشتری به شمار می رود .
 مشتری امروز به دنبال ایجاد یک تمایز ، یک تصویر ، یک حس خوب ، یک تجربه زیبا در خرید و یک گره عاطفی در انتخابش است که در واژه بازاریابان از آن بعنوان "برند" نام برده می شود که بیش از یک نشان و علامت تجاری است . برند مفهومی ساده اما عمیق که تعاریف بسیاری از بزرگان در این عرصه تا به حال ارائه داده شده است اما اجازه می خواهم تا درک خودم را از این مفهوم ارائه دهم تا تولیدکنندگان گرانقدر راحتر ارتباط برقرار کنند .

در این مجال کوتاه می خواهم قدری در مورد برندینگ محصول / خدمات صحبت کنم . بیایید نگاه مان را به تولید تغییر دهیم ، آنچه شما بعنوان محصول / خدمت تولید می کنید در واقع نوع نگرش شما و جهان بینی تان است که در غالب کالا یا خدمات برای ایجاد ارتباط ارزشمند و رفع نیاز گروه یا قسمتی از جامعه می باشد که به بازار عرضه کرده اید . امروزه در عصر مشتری ، انسان ها علاقه مند هستند در قبیله یکی از برندهای بزرگ حضور یایند تا به این وسیله احساس لذت و خاص بودن کنند(Brand Tribe) . بعضی سوپر برندها پا را از این نیز فراتر نهاده اند و مشتریان خود را تبدیل به پیروان آیین مقدس خود کرده اند (Brand Follower) . کمپانی اپل از این دسته می باشد. اپل استورهای سراسر جهان را خوب بنگردید فارغ از معماری بی نظیرشان در بیرون ساختمان به درون که می روید فضایی بسیار ساده با معماری های سبک قدیم آجری و میزهای چوبی که در وسط سالن ها قرار دارد گویی به کلیسای اپل آمده اید . سبک رهبری (Leadership)که استیو جابز بزرگ با آن برند شخصی (Personal Brand) قدرتمند در تولید محصولات اپل بوجود آورد از همان جهان بینی ناشی می شود که از سفرش به هند و آشنایی با مکتب و نگرش مردم مشرق زمین آغاز شد. کارآفرینان ، بازاریان ، دانشجویان ، سیاستمداران و مدیران گرانقدر ، امروز بیش از هر زمان دیگری باید برروی مفهوم برند کار کنیم و پس از درک آن بتوانیم در کارهایمان و کسب و کارمان و دانش مان آنرا جاری کنیم تا بتوانیم در تولیداتمان، برندی ارزشمند خلق کنیم و به سوی پیروزی و بهروزی در بازارهای داخلی و خارجی گام برداریم .






09177755652