ثبت برند در تبریز
ثبت برند در تبریز
تبریز شهری است با القاب بسیارمانند شهر بدون گدا، شهر زیر و رو گذرها، پایتخت گردشگری اسلامی، امنترین شهر ایران، مهد سرمایهگذاری ایران، دومین شهر صنعتی ایران، دومین شهر دانشگاهی ایران، دومین شهر بلندمرتبهساز ایران، دومین قطب علوم پزشکی ایران، دومین شهر در جذب گردشگر سلامت در ایران، شهر شکلاتی ایران، قطب خودرو سازی ایران، قطب قطعهسازی ایران، قطب تولید موتور دیزل خاورمیانه، شهر جهانی بافت فرش و در نهایت یکی از شهرهای مهاجر پذیر ایران.
تمام این القاب پویایی، صنعت و فرهنگ بالای تبریز را نشان میدهد. شهریکه در تخصصات گوناگون پیشتاز است.
شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی است. تبریز کلانشهر آذربایجان ایران و بزرگترین قطب اقتصادی آن و مرکز اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی شناخته میشود.
طبق سرشماری آماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت تبریز بالغ بر ۱٫۵۸۸٫۶۹۳ نفر بوده است. اکثریت افراد ساکن تبریز آذربایجانی میباشند. مردم تبریز به زبان ترکی آذربایجانی و با لهجه تبریزی سخن میگویند.
تبریز بهواسطه رشد اقتصادی و پتانسیلهای بالای تجاری در بین شهرهای دیگر فرصت خوبی برای فعالیتهای اقتصادی را داراست. از این رو بسیاری از افراد به دنبال راهاندازی دیم فعالیتد اقتصادی-تجاری در این شهر یا ایجاد نمایندگی هستند.
همانطور که میدانید برای معرفی هرچه بهتر نوع فعالیت و محصول و یا کالای خود راههای زیادی وجود دارد اما ثبت برند همیشه یکی از بهترین راههای موجود بوده است.
ثبت برند چیست؟
در تعریف کلی باید عنوان کرد برند، نشانه و لگویی است که اطلاتی از محصول و فعالیت اقتصادی شما ارائه میدهد. این امر باعث میشود محصول شما متمایز از محصولات مشابه دیگر موجود در بازار شود. همچنین دیگران نمیتوانند از محصول سوءاستفاده بکنند.در نتیجه ثبت برند باعث معرفی و شناساندن محصولات شما و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از برند و محصول شما میشود.
شرایط ثبت برند در تبریز
مدارک مورد نیاز ثبت برند در تبریز
برند یا علامت تجاری به دو نوع حقیقی و حقوقی تقسیم میشود. بین این ۲مدل تفاوتی برای ارائه مدارک وجود دارد.برای اشخاص حقیقی همه مدارک باید بهنام شخص و مرتبط به طبقه و فعالیت مورد نظر باشد. در مدارک لازم برای اشخاص حقوقی، تمام مدارک و مجوزها باید بهنام شخصیت حقوقی یعنی شرکت باشد و طبقه مورد نظر برای ثبت در شرکت ذکر شده باشد.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند به قراره ذیل است :
الف)ثبت برند در تبریز برای اشخاص حقیقی :
- مدارک مثبت هویت متقاضی (کپی شناسنامه و کپی کارت ملی)
- کپی کارت بازرگانی (در صورتیکه از حروف لاتین استفاده شده باشد)
- کپی مجوز فعالیت (جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
- نمونه علامت تجاری در کادر ۱۰در۱۰
ب)ثبت برند در تبریز برای اشخاص حقوقی:
* مدارک مثبت هویت مدیرعامل شرکت (کپی شناسنامه و کپی کارت ملی)کپی روزنامه تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)
ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوطه، بهعنوان مثال جواز اعلامیه تاسیس از صنایع یا پروانه بهرهبرداری صنایع یا پروانه ساخت وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی یا پروانه ثبت و …
کپی کارت بازرگانی (درصورتیکه از حروف لاتین استفاده شده باشد)
۱۰نمونه گرافیکی ا کپی یا تصویر علامت درخواستی حداکثر در ابعاد ۱۰در۱۰ سانتیمتر
درصورت سه بعدی بودن علامت ارائه علامت بهصورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به نحویکه از ۶زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
استفاده از حق تقدم. درصورتیکه متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت یا ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم (حداکثر ۶ماه) استفاده نمایند میبایست مدارک مربوط به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف ۱۵ روز از آن تاریخ تسلیم کنند.
نسخهای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تاییدیه مقام صلاحیتدار
رسید مربوط به پرداخت هزینههای قانونی
هزینه اظهارنامه اشخاص حقیقی مبلغ ۲۰۰٫۰۰۰ریال و برای اشخاص حقوقی ۴۰۰٫۰۰۰ریال
مراحل ثبت برند در تبریز
اولین قدم برای ثبت برند در تبریز ، انتخاب نام برند است. قبل از ثبت هر برندی ابتدا میبایست ببینید آن برند در طبقه فعالیتی که مدنظر شماست قبلا ثبت شده است یا خیر. دراین صورت اقدام به ثبت کنید.پس از انتخاب نام برند، باید با مراجعه به سامانه اداره مالکیت معنوی اطالاعات خواسته شده در سامانه را تکمیل و کد پیگیری ا دریافت نمایید. تسلیم اظهارنامه علامت، تنها از طریق آدرس نامبرده، اظهارنامه خود را تسلیم اداره علامت نمایند
پس از تکمیل اطلاعات در سامانه پاسخ اداره ممکن است یکی از سه وضعیت اخطار نقص، رد پرو نده یا آگهی نوبت اول باشد. در حالت آکهی نوبت اول یعنی ایرادی در اطلاعات وارد شده وجود نداشته و میبایست نسبت به ارائه مدارک اقدام نمایید.
پس از آگهی نوبت اول و تکمیل مدارک بهصورت فیزیکی و ارائه آنها به اداره مالکیت معنوی باید از طریق سامانه نسبت به پرداخت حقالثبت اقدام نمود، بعد از گذشت ۳۱روز از تاریخ روزنامه مرحله اول در صورتی که شخصی نسبت به ثبت برند مورد تقاضا اعتراضی نداشته باشد میتوان نسبت به آگهی نوبت دوم اقدام و سپس سند قطعی برند را اخذ نمود.
مدت اعتبار علامت ثبت شده به موجب ماده ۱۴قانون ثبت علائم تجاری ۱۰سال تعیین شده است و تمدید اعتبار آن برای دورههای بعدی بلامانع است. ضمنا چنانچه علامت ثبت شده برای مدت ۳سال از تاریخ ثبت بلامانع است. ضمنا چنانچه علامت ثبت شده برای مدت ۳سال از تاریخ ثبت بلااستفاده بماند هر شخص ذینفع میتواند ابطال آن را از دادگاه صالحه درخواست نماید.