برند آماده | بهترین استراتژی های برندینگ
برندینگ چیست؟
برندینگ، بخش مهمی از مارکتینگ است که به کسب و کارها و افراد مختلف کمک میکند تا بتوانند محصولات و خدمات خود را نسبت به رقبا، متمایز کنند. معمولا برندینگ شامل ایجاد عناصری مانند لوگو، بیانیه ماموریت و طراحی میباشد به نحوی که با تمامی ارتباطات بازاریابی سازگار باشند.
برند شما، نشاندهنده شخصیت شما به عنوان یک کسب و کار است. در واقع استفاده از استراتژی های برندسازی به رشد کسب و کار شما کمک میکند تا فراتر از دستیابی به مخاطبان هدف، رشد نماید.
انواع استراتژی های برندینگ
انواع مختلفی از استراتژی های برندینگ وجود دارند که بسته به مخاطبان هدف، صنعت، بودجه و کمپینهای بازاریابی شما، میتوانند به کسب و کارتان کمک کنند. در ادامه 7 مورد از انواع استراتژی های برندینگ که پتانسیل ایجاد ارزش برند برای کسب و کار شما را دارند را بررسی خواهیم کرد.
1. برندینگ شخصی
برندینگ شخصی یا پرسونال برندینگ (Personal Branding)، شیوهای از برندینگ است که به جای برندینگ برای کل کسب و کار، برای یک فرد مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا از این نوع برندینگ برای تثبیت شخصیت، هویت و کار فرد به عنوان یک برند استفاده میشود. افراد مشهور، سیاستمداران، رهبران فکری و ورزشکاران از این شیوه برندینگ استفاده میکنند تا بتوانند بهترین نسخه خود را به مردم ارائه دهند.
2. برندینگ محصول
این شیوه یکی از محبوبترین انواع استراتژی های برندینگ است. برندینگ محصول بر متمایز بودن و همچنین قابل تشخیص بودن یک محصول تمرکز دارد. نمادها و طرحها، بخش مهمی از برندینگ محصول هستند. این اِلمانها به مشتریان کمک میکنند تا محصول شما را به راحتی شناسایی نمایند.
3. برندینگ سازمانی
برندینگ سازمانی، ارزش اصلی کسب و کار شما میباشد. در واقع این شیوه، فلسفهای است که کسب و کار اقدام به توسعه آن مینماید تا بتواند خود را به دنیا و کارمندان خود نشان دهد.برندهای سازمانی مؤثر به دنبال نمایش مأموریت، شخصیت و ارزشهای اصلی شرکت خود در تمامی نقاط تماسی هستند که احتمال دارد با مشتریان بالقوه و فعلی داشته باشند.
4. برندینگ خدمات
برندینگ خدمات، به نیازهای مشتری نفوذ میکند. شرکتهایی که از برندینگ خدمات استفاده میکنند به دنبال ارائه خدماتی هستند که در سطح جهانی میباشند. هدف این شیوه، استفاده از خدمات عالی به مشتریان به عنوان راهی برای ارائه ارزش به آنها است.
5. کو برندینگ (Co-Branding)
برندینگ مشترک یا Co-Branding، شکلی از برندینگ است که شرکتها را به یکدیگر متصل میکند. در واقع کو برندینگ، شامل مشارکت بازاریابی میان دو یا چند کسب و کار میباشد. این کار به برندها کمک میکند تا تأثیر مثبتی بر یکدیگر داشته باشند و میتواند منجر به رشد کسب و کار، گسترش آگاهی از برند و ورود به بازارهای جدید شود.
6. برندینگ آنلاین
برندینگ آنلاین که با عنوان برندینگ اینترنتی نیز شناخته میشود به کسب و کارها کمک میکند تا خود را به عنوان بخشی از بازار آنلاین قرار دهند. این نوع برندینگ شامل وبسایت شرکت، پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، وبلاگها و سایر محتوای آنلاین است. اکثر شرکتهای موجود در بازارهای امروزی، از جنبههای مختلف برندینگ آنلاین یا اینترنتی استفاده میکنند.
7. برندینگ بدون برند (No-Brand Branding)
این شیوه برندینگ با نام برندینگ مینیمالیستی نیز شناخته میشود. این برندها اغلب، برندهای عمومی هستند که به دنبال آن میباشند تا به جای استفاده از تمامی چیزهایی که دیگران به مصرفکنندگان خود ارائه میدهند بگذارند خود محصولات به جای آنها صحبت کنند.
8. برندینگ خرده فروشی
انقلاب دیجیتال به شدت صنعت خردهفروشی را تحت تاثیر قرار داده است. امروزه افراد بیشتری به خرید آنلاین می پردازند و به این زودیها نیز این روند، تغییر نخواهد کرد.
دقیقا به همین دلیل است که برندینگ خردهفروشی برای حفظ مشتریان اهمیت دارد. شما باید بتوانید فعالیتهای مرتبط با خردهفروشی خود را ارتقا دهید و مشتریان خود را ترغیب کنید تا از فروشگاه خردهفروشی شما خرید کنند.
در واقع تجربههایی را در فروشگاه خود ارائه دهید که مشتری بخواهد باز هم آنها را تجربه کند: چیدمان فروشگاه، نورپردازی، دکور، موسیقی، تصاویر نمایش داده شده و… که می توانید تمامی این موارد را با دقت انتخاب کنید.
9. برندینگ آفلاین
توصیههای زیادی درباره برندینگ آنلاین شده است. هر کجا که میروید میتوانید راهنماها و نکاتی برای جلب توجه در رسانههای دیجیتال بیابید. اما نیازی نیست که خود را برای برندینگ به روشهای آزموده شده و تکراری محدود کنید. کمی خلاقیت به خرج دهید و رویکردهای دیگری مانند شرکت در نمایشگاه و اجاره غرفه و دعوت از رسانهها را امتحان کنید.
10. برندینگ جغرافیایی و فرهنگی
برندینگ جغرافیایی، حول محصولاتی است که میتوانید آنها را فقط در یک منطقه خاص خریداری کنید. مجموعه «Been There Series» استارباکس را در نظر بگیرید. تنها جایی که میتوانید یک لیوان استارباکس با طرح مجسمه آزادی بخرید، نیویورک است.
چگونه استراتژی برندینگ مناسب خود را انتخاب کنیم؟
اکنون که انواع استراتژی های برندینگ را میشناسید وقت آن است تا تصمیم بگیرید کدام نوع استراتژی برندینگ مناسب برند شماست. در ادامه سه مرحله کلیدی در تعیین بهترین استراتژی برندینگ را بررسی خواهیم کرد:
1- هویت برند خود را تعیین کنید.
مهم است که بتوانید هویت برند خود را قبل از انتخاب استراتژی برندی که مناسب کسب و کار شما است، مشخص کنید. هسته اصلی هویت برند شامل ارزشهای شما و نحوه انتقال آن ارزشها از طریق محصولات یا خدمات خود به مصرفکنندگان است.
2- اهداف و مخاطبان برند خود را مشخص کنید.
در مرحله بعد باید اهداف خاص برند خود و مخاطبان هدف را شناسایی کنید. شناسایی اهداف شامل ایجاد جدول زمانی از اهداف تعریفشده برای رسیدن به آنها است؛ مثلا افزایش میزان مشاهده، به دست آوردن ترافیک بیشتر برای وبسایت، افزایش تعامل در رسانههای اجتماعی و غیره.
3- صنعت خود را تجزیه و تحلیل کنید.
از طریق انجام تجزیه و تحلیل رقبا میتوانید بفهمید که کدام استراتژیها برای برندهای دیگر به خوبی نتیجه دادهاند و کدام یک نیز اینگونه نبودهاند. تجزیه و تحلیل رقبا نه تنها شما را قادر میسازد تا استراتژی برندینگ مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنید، بلکه به شما کمک میکند تا تهدیدها و فرصتهای احتمالی در بازار مربوط به خود را نیز کشف کنید.
