برند فروشی،چگونگی تبدیل کسب و کار سنتی به آنلاین

تاریخ : 1401/10/08 نویسنده :admin3 بازدیدها : 292 موضوع : مقالات برند



اگر یک کسب و کار سنتی دارید، حتما می‌دانید که مدیریت یک کسب و کار سنتی یا آفلاین مشکلات خود را دارد. در یک کسب و کار سنتی اینکه مشتریان محلی برند را شما را به خوبی بشناسند، بازدید روزانه مشتریان از محل کسب و کار شما منجر به فروش ‌شود و یا فروشندگان روز به روز در فروش بیشتر به مشتریان مهارت پیدا کنند، نیازمند مدیریت هوشمندانه و مداوم است. با وجود اینکه داشتن مشتریان محلی با تعداد زیاد بسیار خوب است، اما اگر کسب و کار سنتی خود را به یک کسب و کار آنلاین تبدیل کنید و نسخه آنلاین آن را هم داشته باشید، حتی می‌توانید مشتریان بیشتری به دست بیاورید و چند برابر شرایط فعلی پیشرفت کنید.
حتی اگر کسب و کار سنتی شما در شرایط کنونی وضعیت مطلوبی ندارد یا تحت تاثیر رکود اقتصادی سال‌های اخیر قرار گرفته است، می‌توانید با ایجاد نسخه آنلاین، فروش خود را افزایش دهید و کسب و کارتان را از کاهش مشتریان و نابودی نجات دهید.
در یک کسب و کار آنلاین، امکانات بسیاری در اختیار شما قرار دارند که در کارهای سنتی وجود ندارد. شما می‌توانید در ابتدا بهترین محصولات خود را آنلاین بفروشید و از تعداد کم شروع کنید و سپس محصولات بیشتری اضافه کنید تا کم کم و با یادگیری قوانین کسب و کار آنلاین، بتوانید کل کسب و کار خود را از حالت سنتی به آنلاین تبدیل کنید. در ادامه مطالبی ارائه شده که می‌توانید از آن برای تبدیل کسب و کار سنتی خود به یک کسب و کار آنلاین، استفاده کنید.

نامگذاری برند انلاین

شما می‌توانید از نام برند سنتی خود برای برند آنلاین استفاده کنید که البته با توجه به ترافیک بالای کسب و کارهای آنلاین و نام‌های مختلفی که قبل از این ثبت شده‌اند، شاید نتوانید نام دامنه‌ را دقیقا مشابه با برند کنونی خود انتخاب کنید. ما پیشنهاد می‌کنیم که یک نام کاملا متفاوت هم انتخاب نکنید، چون ممکن است برند آنلاین خود را از طریق روش‌های مختلف مثل بازاریابی دهان به دهان یا بازاریابی پیامکی، به مشتریان قبلی و فعلی خود معرفی کنید پس بهتر است نام برند آنلاین شما شباهت زیادی به نام برند سنتی داشته باشد یا حالت تغییر یافته آن باشد.

تهیه فهرست موجودی کسب و کار آنلاین

قبل از راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین ابتدا باید هر موردی را که در پشت‌صحنه لازم است، آماده‌ کنید. در مراحل طراحی سایت و درج محصولات در یک فروشگاه آنلاین، لازم است که اطلاعات کاملی از همه محصولاتی که می‌خواهید به فروش برسانید را به صورت مکتوب و مستند در اختیار داشته باشید، پس اگر تاکنون این اطلاعات بیشتر در ذهن شما یا داخل فاکتورهای خرید و فروش بوده‌اند، حالا باید آن‌ها را به شکل لیست‌های مناسب برای یک کسب و کار آنلاین تبدیل کنید.
تبدیل کسب و کار سنتی به آنلاین

تعریف مشتریان هدف

در این مرحله، باید تصویری واضح از انواع مشتریان هدف خود داشته باشید که ممکن است مشابه با جامعه مشتریان فعلی کسب و کار آفلاین شما باشند، اما احتمالا کمی با گروه آفلاین متفاوت هستند. به عنوان مثال مشتریان هدف آنلاین معمولا هوشمندی بیشتری در خرید دارند و سرعت در خرید از یک سایت برای آن‌ها بسیار اهمیت دارد که ممکن است در حالت سنتی چنین مواردی را در نظر نگرفته باشید.
هدف شما باید پیدا کردن کسی باشد که می‌خواهد آنلاین خرید کند. همچنین باید تعیین کنید که آیا می‌خواهید طیف خدمات خود را گسترش دهید تا بازارهای هدف جدیدی را پیدا کنید یا همچنان می‌خواهید به صورت محدود فعالیت کنید؟ هرچه جزئیات بیشتری را در این مرحله لحاظ کنید، شرایط در ادامه بهتر خواهد بود.

تعیین قیمت‌ها

بعد از روشن شدن تکلیف برند، بازار هدف و محصول باید قیمت‌ها را تعیین کنید. شاید قیمت‌های کسب و کار سنتی شما برای تجارت آنلاین مناسب نباشد. برای مثال شما باید هزینه‌های دیجیتال مارکتینگ، سایر هزینه‌های کسب و کار آنلاین و نیز مالیات‌ها را در قیمت‌گذاری در نظر بگیرید. بررسی رقبای آنلاین در یافتن راهکار مناسب جهت تعیین قیمت، به شما کمک خواهد کرد.

دریافت مجوز فروش آنلاین

اگر یک فروشگاه تجارت الکترونیکی راه‌اندازی می‌کنید تا کالاهای سنتی خود را به صورت آنلاین بفروشید، معمولا نیاز به یک مجوز فروش دارید. دولت هر کشور جهت جمع‌آوری مالیات فروش، ممکن است شما را ملزم به دریافت مجوز فروش کند. زمانی را صرف مطالعه انواع مجوزهای کسب و کار آنلاین کنید تا بهتر بدانید که چه نوع ملاحظات قانونی و مالی دیگری را باید رعایت کنید.

طراحی وب‌سایت

هنگامی‌که یک سایت را برای تبدیل کسب و کار سنتی خود به یک کسب و کار آنلاین طراحی می‌کنید، گزینه‎‌های بسیاری در اختیار دارید. دقت کنید که در دنیای کسب و کارهای دیجیتال، هر نوع طراحی متناسب با نوعی از محصولات است. اگر شما سایت خود را با وردپرس طراحی می‌کنید و قالب‌های آماده این سیستم مدیریت محتوا را بکار می‌برید، باید قالب آماده و طراحی گرافیکی متناسب با کسب و کار خودتان را استفاده کنید. به عنوان مثال فرض کنیم سایت شما در مورد فروش لوازم جانبی موبایل است، بنابراین باید طراحی آن چیزی شبیه با سایت‌هایی باشد که محصولات دیجیتال می‌فروشند و اگر از قالب سایت‌هایی استفاده کنید که مبلمان و دکوراسیون می‌فروشند، سایت زیبا و مناسبی نخواهید داشت. غیر از ظاهر سایت باید به موارد دیگری مانند سرعت سایت و بهینه‌سازی آن برای موتورهای جستجو هم توجه داشته باشید.

انتخاب بهترین پلت‌فرم برای طراحی فروشگاه آنلاین

اگر کسب و کار شما در زمینه فروش محصولات باشد، به پلت‌فرمی نیاز دارید که بتوانید محصولات خود را بر روی آن به فروش برسانید. قطعا شما مشغله زیادی دارید و حالا باید علاوه بر مدیریت کسب و کار آفلاین، کسب و کار آنلاین خود را هم راه‌اندازی و مدیریت کنید بنابراین به پلت‌فرمی احتیاج دارید که صفر تا صد فرآیند فروش و انبارداری محصولات را بتوان در آن  پیاده‌سازی کرد.
شما به سیستمی نیاز دارید که فرآیند گزارش موجودی، درج محصول و نمایش آن به مشتری، انتخاب و فیلترکردن راحت محصولات از جانب مشتریان، روند سفارش، پرداخت و ارسال کالا را ساده کند و همه این موارد را به صورت یکپارچه و ساده به شما ارائه دهد. یک گزینه مناسب برای کسب و کار رو به رشد شما، استفاده از پلت‌فرم ووکامرس است که یک افزونه در سیستم مدیریت محتوای وردپرس است و سایت‌های فروشگاهی بسیاری از آن استفاده می‌کنند و می‌تواند برای آغاز کار شما در ایجاد یک کسب و کار آنلاین موثر باشد

تدوین یک برنامه بازاریابی دیجیتال

اکنون باید تصویر روشنی از برند تجاری آنلاین، مشتری احتمالی، نیازهای آن‌ها و آنچه شما برای حل مشکلات آن‌ها ارائه می‌دهید، به دست آورده باشید. حال باید بدانید که همه تحقیقاتی که انجام دادید زمانی به نتیجه می‌رسند که راهکارهای بازاریابی دیجیتال خود را اجرا کنید. شناخت افرادی که محصولات یا خدمات خود را به آن‌ها عرضه می‌کنید، عامل مهمی برای موفقیت یک برنامه فروش است و باید روی آن‌ها تمرکز کنید تا بتوانید کسب و کار خود را با موفقیت راه‌اندازی کنید. جذب ترافیک به وب‌سایت و افزایش تعداد بازدیدکنندگان برای یک کسب و کار آنلاین بسیار حائز اهمیت است. شما باید هر کاری انجام دهید تا ترافیک و بازدیدها را به سمت کسب و کار آنلاین خود، هدایت کنید.
تبلیغات کلیکی، هنوز روش محبوبی برای تبلیغ محصولات یا خدمات شما هستند. اگر می‌خواهید مخاطبان را بهتر هدف‌گیری کنید، به تبلیغات کلیکی فیس‌بوک یا گوگل، رجوع کنید و بودجه‌ای را برای این کار در نظر بگیرید. همچنین می‌توانید از موفق‌ترین روش بازاریابی دیجیتال یعنی تولید محتوا و به روزترین روش جذب مخاطب یعنی شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید، که در بخش‌های بعدی، به‌صورت مختصر به آن‌ها اشاره شده است.

تولید محتوا و وبلاگ‌نویسی

شما باید یک برنامه منظم و دقیق برای نوشتن مطالب سایت و وبلاگ درباره محصولات خود و خصوصیات آن‌ها داشته باشید تا بتوانید مخاطبان هدف را به سایت خود جذب کنید. ابتدا درمورد سوابق تجارب قبلی، داستان تأسیس و علت شروع کسب و کارتان در حوزه آنلاین، مطالبی را بنویسید. اگر ترافیک سایت شما به‌تدریج افزایش می‌یابد و وقت کافی برای تولید محتوا ندارید، می‌توانید نویسندگان محتوا را استخدام کنید تا محتوای جذاب‌تری برای شما، تولید نمایند.

اشتراک‌گذاری مطالب مرتبط با کسب و کار خود در رسانه‌های اجتماعی

شما باید بدانید که مشتریان هدف شما از کدام رسانه اجتماعی بیشتر استفاده می‌کنند، مثلا اگر به صورت آنلاین قصد فروش محصولاتی مانند کیف زنانه را دارید، شبکه اجتماعی اینستاگرام که مخاطبین خانم بسیاری در آن فعال هستند و بر مبنای اشتراک تصویر هم هست، شبکه اجتماعی مناسبی برای شما است و یا اگر در زمینه فروش خدمات صنعتی فعالیت دارید، شبکه اجتماعی مانند لینکدین گزینه مناسبی بشمار می‌رود. شما باید کمپین‌های تبلیغاتی جذاب و ادامه‌داری را در شبکه اجتماعی موردنظر خود اجرا کنید تا تعداد مخاطبین کسب و کار آنلاین جدید خود را افزایش دهید.

سخن آخر

با توجه به افزایش روزافزون کسب و کارهای آنلاین در سراسر دنیا، اکثر مالکین کسب و کارهای سنتی یا آفلاین برای افزایش سودآوری خود یا نجات کسب و کار سنتی خود از ورشکستگی به دنبال ورود به این حوزه جدید کسب و کار هستند. برای ورود به هر حوزه‌ای ابتدا باید قوانین بازی را بدانید و بعد از آن اقدام مناسب را انجام دهید. در این مقاله سعی کردیم بعضی از نکات اساسی راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین را شرح دهیم. راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین فرآیندی تخصصی و پیچیده‌ است که مستلزم سال‌ها تلاش و تجربه است اما هیچ‌ وقت برای شروع دیر نیست. کسی چه می‌داند، شاید شما در آینده مالک یکی از بزرگترین کسب و کارهای آنلاین باشید.



09177755652