فروش برند و تاثیر عزت نفس بر کسب و کار چیست؟

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 317 موضوع : مقالات برند




همه ی ما در طول زندگی برنامه ها و اهدافی در نظر داریم. برای دستیابی به آنها تلاش می کنیم. اما چه عاملی به ما برای دستیابی به موفقیت کمک می کند؟ بنا بر نظریه مازلو پاسخگویی انسان به نیازهای خود او را به سمت موفقیت سوق می دهد. وی به رفع نیازها به صورت سلسله مراتبی اعتقاد داشت. با توجه به نظریه مازلو برخی از نیازهای انسان با تولد نوزاد در آن شکل می گیرد. نیاز به بقا، امنیت، عاطفه و تعلق خاطر در این گروه قرار می گیرند. این نیازها در ابتدای امر توسط والدین رفع خواهد شد. پیش از این در خصوص این سه سطح از نیازها به طور مفصل صحبت نموده ایم. حال نوبت به بررسی سطح چهارم از نیازهای انسان یعنی عزت نفس می رسد. نیازی که با رفع آن انسان را در یک قدمی خودشکوفایی و موفقیت قرار می دهد. سپس در مورد تاثیر عزت نفس بر کسب و کار صحبت می کنیم.

عزت نفس

با رفع نیازهای فیزیولوژیک، امنیت و تعلق خاطر، نیازهای مربوط به عزت نفس به تصویر کشیده می شوند. این دسته از نیازها شامل حس احترام از جانب خود و دیگران می باشد. بنا بر نظر مازلو حس احترام به خود و از جانب دیگران در زندگی افراد تاثیرگذار است. این دو مورد در کنار هم منجر به دستیابی فرد به خود واقعی می گردد.
عزت نفس به معنای اعتقاد فرد به خود و باور توانایی هایشان است. این باور منجر به احساس احترام از طرف خود و دیگران می شود. نیازهای عزت نفس به دو دسته تقسیم می شوند: دسته اول نیاز به احترام از جانب دیگران است. دسته دوم شامل نیازهای مربوط به ارزش و احترام نسبت به خود است.
انسان نسبت به علاقه و احترام از جانب دیگران لذت می برد. به همین علت در جهت کسب این دو مورد تلاش می کند. مقام، منزلت، شهرت، اعتبار و توجه در این گروه از نیازهای مربوط به عزت نفس قرار می گیرند.
گروه دیگر از نیازهای عزت نفس به خود فرد باز می گردد. انسان با شناخت از خود و توانایی هایش نسبت به رفع این نیاز تلاش می کند. به عبارتی این دسته از نیازها به خودباوری اشخاص مرتبط است. باور خود منجر به نگرش مثبت به کارها و افزایش توان رویارویی با چالش ها می شود. احترام به خود، شناخت و اعتماد به نفس در این گروه از نیازهای عزت نفس جا می گیرند.
یکی از مسائل مهمی که امروزه مطرح است تاثیر عزت نفس بر کسب و کار است که در ادامه به آن می پردازیم.


عوامل تاثیرگذار بر عزت نفس


عوامل متعددی بر روی میزان عزت نفس افراد تاثیرگذار است. تعدادی از این عوامل به شرح زیر است:
  • سن
  • چهره
  •  وضعیت جسمانی
  •  وضعیت اقتصادی و اجتماعی
  •  سلامتی
  • تجارب زندگی
  • تفکر
  • شخصیت
  • واکنش دیگران نسبت به خود
  • مقایسه خود با دیگران
در ادامه در خصوص برخی از این عوامل مثال هایی ذکر خواهیم نمود.
 

چهره

به عنوان مثال جوش های صورت یک نوجوان در سنین بلوغ یکی از عوامل کاهش عزت نفس آنها است.

وضعیت اقتصادی و اجتماعی

وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد عاملی برای جلب توجه دیگران به سمت خود است. افراد با موقعیت اجتماعی و اقتصادی مناسب بیشتر مورد توجه و احترام جامعه قرار می گیرند. این امر منجر به تقویت حس عزت نفس افراد می گردد.
 

سن و وضعیت جسمانی

وضعیت جسمانی افراد با هم متفاوت است. حتی سن نیز بر این دسته از عوامل تاثیر می گذارد. با افزایش سن میزان توانایی های افراد کاهش می یابد. در نتیجه بسیاری از فعالیت های آنها محدود خواهد شد. بدین ترتیب حس خودباوری در آنها کاهش می یابد. همه ی این عوامل باعث کاهش عزت نفس می گرد. این نکات در خصوص افراد با انواع معلولیت ها نیز صدق می کند. تقویت حس خودباوری در این افراد عامل مهمی در رضایتمندی از زندگی خواهد بود.

در صورت علاقه به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نیازهای سطح امنیت مقاله نیاز به امنیت، پله دوم نردبان ترقی را مطالعه بفرمایید

دلایل اهمیت عزت نفس

عزت نفس بر روی تفکر و رفتار انسان تاثیر می گذارد. همچنین منجر به تغییر نگرش آنها بر روی باورهای خود می گردد. از طرفی عزت نفس عملی برای ایجاد انگیزه و گام به سمت موفقیت است. افراد با دیدگاه مثبت نسبت به خود و توانایی هایشان، انگیزه پذیرش چالش های جدید را دارند. آنها برای دستیابی به راهکارهای مناسب جهت رویارویی با چالش ها تلاش می کنند. این مورد عامل موفقیت آنها در بسیاری از کارها است. در مقابل افراد با عزت نفس پایین نسبت به خود و توانایی های خود اطمینان کمی دارند. معمولاً این افراد انگیزه لازم برای پذیرش چالش های زندگی را ندارند. اعتقاد آنها بر مبنای عدم توانایی و شایستگی برای انجام کارها است.
 

تاثیر عزت نفس بر کسب و کار

مسئله تکریم و عزت نفس کارمندان توسط مدیران کسب و کارها اهمیت بسزایی دارد. توجه به این مورد منجر به افزایش بهره وری در کارها می گردد. تاثیر عزت نفس بر کسب و کار بسیار زیاد است. در ادامه به برخی از آن هاپی پردازیم:

۱. افزایش رضایت شغلی

مدح و تکریم کارگران در محیط کار عاملی برای رضایت آنها از شغل است. میزان رضایتمندی افراد از کار بر روی عملکرد آنها تاثیرگذار خواهد بود.
 

۲. افزایش خودباوری

تکریم توانایی ها توسط مدیران منجر به افزایش خود باوری آنها می شود. این مورد علاوه بر تاثیر بر خودباوری برای عاملی جهت افزایش انگیزه در جهت انجام کارها می گردد.
 

۳. احساس ارزشمندی

نظرخواهی از کارمندان در خصوص برخی از مسائل و مشارکت در تصمیم گیری عاملی برای تقویت احساس ارزشمندی آنها است. احساس ارزشمندی محرکی برای افزایش عزت نفس در افراد محسوب می شود.
 

۴. دستیابی سریعتر به اهداف کسب و کار

به طور کلی تقویت عزت نفس در محیط کار و بین کارمندان عاملی برای افزایش عملکرد محسوب می شود.
مطالعه مقاله سومین پله از نردبان ترقی، نیاز به عاطفه و تعلق خاطر به علاقه مندان کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سطح سوم نیازهای انسان توصیه می گردد.



09177755652