برندینگ موفق با جلب توجه کردن

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin3 بازدیدها : 431 موضوع : مقالات برند


چگونه میتوان با جلب توجه برندینگ موفقی داشت؟

اینکه در دنیای شلوغ امروزی چگونه صدای خود را به گوش دیگران برسانیم، تبدیل به یکی از دغدغه‌های تمام برندها شده است.

عکس‌های باکیفیت، تیترهای جذاب، دعوت به اقدام‌های قوی، تبلیغات در فیسبوک، تبلیغات در اینستاگرام و پادکست‌ها، کار بازاریابی برندها را بسیار دشوار کرده‌اند. هر ماه روش‌های جدیدی برای بازاریابی ارائه می‌شوند که ممکن است برخی از آن‌ها مفید باشند؛ اما نباید به هدف اصلی کسب‌وکار تبدیل شوند. اینکه سعی کنید پیغام برند خود را به گوش دیگران برسانید، تنها روشی برای جلب توجه است و هیچ فایده‌ی دیگری برای موفقیت کسب‌وکار به همراه نخواهد داشت. درواقع اگر می‌خواهید کسب‌وکار موفقی داشته باشید، باید از هر کاری که باعث جلب توجه کاربران و مشتری‌ها می‌شود اجتناب کنید.


در گذشته جلب کردن توجه دیگران برای رسیدن به جایگاه مورد نظر و به فروش رساندن محصولات کافی بود. جلب نگاه دیگران به معنای توجه بود، توجه به معنای شروع مکالمه بود و مکالمه باعث افزایش فروش محصولات می‌شد. اما بازار امروز از وجود پیام‌های مشابه برندها اشباع شده است و جلب نگاه دیگران، موفقیت را تضمین نخواهد کرد. درواقع وجود بیش از اندازه‌ی محتوا باعث شده است کاربران خیلی ساده از کنار آن بگذرند و مانند گذشته به آن‌ توجه نکنند. حتی زمانی که برند مورد توجه قرار می‌گیرد و محتوای منتشرشده توسط آن فراگیر (وایرال) می‌شود، بازهم تأثیر چندانی روی افزایش میزان فروش محصولات نمی‌گذارد. البته این موضوع روی روحیه‌ی بنیان‌گذار کسب‌وکار و کارمندان تأثیر خوبی می‌گذارد؛ اما اگر به فکر رشد کسب‌وکار خود هستید، بهتر است از راه‌های بهتری برای رسیدن به آن اقدام کنید.

موفقیت کسب‌وکار به کیفیت فعالیت‌ها وابسته است

به‌عنوان مثال فکر کنید در یک مهمانی هستید و می‌خواهید در مرکز توجه قرار بگیرید. بنابراین تصمیم می‌گیرید با ایجاد صدایی ناخوشایند توجه دیگران را جلب کنید. با انجام این کار همه کار خود را رها خواهند کرد و تمام چشم‌ها به شما خیره خواهد شد. این یعنی شما به هدف خود رسیده‌اید و حالا تمام افرادی که در مهمانی حضور دارند به شما نگاه می‌کنند.

مشکل اول: در این مثال، توجه نمی‌تواند به‌عنوان هدف اصلی در نظر گرفته شود. اما با این حال شما ظاهر خوبی در مهمانی دارید و توانسته‌اید با انجام این کار به موفقیت برسید. ایجاد صدای ناخوشایند اگرچه در مهمانی پسندیده نیست؛ اما شما را در میان سایر مهمانان برجسته کرده است.

مشکل دوم: هرقدر از انجام کار خود رضایت داشته باشید، نمی‌توانید انکار کنید که در میان جمع ضایع شده‌اید. استراتژی شما این بود که با ایجاد یک صدای بلند (یعنی با انجام یک حرکت غیر منطقی) توجه دیگران را به خود جلب کنید. اما استراتژی جلب توجه، دیدگاه منفی نسب به شما در ذهن دیگران ایجاد کرده است.

روش‌های تبلیغاتی نامناسب مانند تولید تیترهای زرد و افزایش میزان بازدید به هر قیمتی، مانند مثال ذکرشده عمل می‌کنند. این روش‌ها توجه کاربران را جلب و در عین حال، نام برند را در ذهن آن‌ها لکه‌دار می‌کنند.


اگر می‌خواهید در کسب‌وکار خود به موفقیت برسید باید روابط مفیدی با دیگران برقرار کنید. در گذشته توجه به معنای افزایش میزان فروش محصولات بود؛ اما امروزه کیفیت روابط است که میزان فروش محصول یا خدمات یک برند را تضمین می‌کند. دیده شدن در دنیای امروزی کار سختی نیست و راه‌های زیادی برای رسیدن به آن وجود دارد؛ اما پیش از هر کاری باید هدف مورد نظر و عواقب آن بررسی شود.


چگونه میتوانیم از موفقیت استراتژی های بازاریابی بلند مدت اطمینان حاصل کنیم؟

آیا می‌توان با مجموعه‌ای از راهکارها، طرح‌ها و زمان‌بندی‌ها، کارایی و بهره‌وری تلاش‌های بازاریابی شرکت را برای همیشه حفظ کنیم؟



برای اغلب مدیران ارشد بازاریابی، فکر کردن به آینده استرس‌زا است. شرایط بازار به‌سرعت تغییر می‌کند و رشد تکنولوژی شتاب بیشتری به خود می‌گیرد. یک رقیب قدرتمند، یک روند جدید یا یک تکنولوژی نوظهور ممکن است کسب‌وکار شما را برای همیشه از صحنه خارج کند، یا لااقل آسیب‌هایی جدی به شما وارد کند.

اینجا است که مفهوم «تضمین آینده» مطرح می‌شود. سؤال این است که آیا می‌توان با استفاده از مجموعه‌ای از استراتژی‌ها، رویکردها و تغییرات، بازاریابی تضمین‌شده‌ای داشته باشید که کمتر در معرض تهدیدات آتی قرار بگیرد؟ ازآنجاکه آینده کاملاً غیرقابل‌پیش‌بینی است، آیا اصولاً ضمانتی وجود دارد؟

انواع تهدیدات

بیایید مصونیت آتی را با مرور انواع مسائلی که رویکردهای فعلی بازاریابی ما را تهدیدی می‌کنند، موردبررسی قرار دهیم:

۱- رقابت

رقابت مستقیم همیشه یک تهدید جدی محسوب می‌شود. اگر یک بازاریاب زیرک، با ارزیابی مدل کسب‌وکار شما متوجه شود که می‌تواند رویکرد مؤثرتری در پیش بگیرد (مثل قیمت‌گذاری پایین‌تر یا کانال‌های توزیع بهتر)، آن‌ها می‌توانند به‌سرعت بخش عظیمی از سهم بازار شما را از آن خود کنند.

۲- تکنولوژی مصرف‌کننده

تکنولوژی جدیدی که در دست مشتریان شما قرار می‌گیرد، ممکن است کانال انتخابی شما را منسوخ کند. به همه‌ی صنایعی فکر کنید که با ظهور اینترنت، به پایان راه خود رسیدند: آژانس‌های مسافرتی، دانشنامه‌ها، کتاب‌فروشی‌ها و به‌زودی تلویزیون‌های کابلی. یا تصور کنید اگر کمپین deletefacebook# به رشد خود ادامه دهد تا جایی که این پلتفرم را از صحنه خارج کند، اگر شما پیش‌ازاین ۸۰ درصد تلاش‌های بازاریابی خود را روی فیس‌بوک متمرکز کرده باشید، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

۳- تکنولوژی تجاری

این فقط تکنولوژی مصرف‌کنندگان نیست که تهدیدی برای شما محسوب می‌شود. اگر یک رقیب (یا صنایع مختلف) از تکنولوژی تولید یا توزیع بهتری بهره‌مند شوند، می‌توانند کارایی و جذابیت برند شما را کاهش دهند. در این صورت استراتژی‌های قدیمی بازاریابی شما جوابگوی بازار نیست.

۴- تغییر ترجیحات مصرف‌کننده

می‌دانیم که علت شکست ۴۲ درصد از شرکت‌ها، عدم نیاز بازار به محصولات عرضه‌شده‌ی آن‌ها است. ولی داستان همیشه این‌طور شروع نمی‌شود. اگر مصرف‌کنندگان ناگهان احساس کنند که تمایل و علاقه‌ای به محصولات شما ندارند، حتی بهترین کمپین بازاریابی هم نمی‌تواند مشکل را حل کند

بهترین استراتژی‌هایی که به آینده‌ی بازاریابی امنیت می‌بخشند

بدیهی است که ما می‌خواهیم شرکتمان را در برابر این تهدیدها محافظت کنیم. اما بهترین راهی که پیش رو داریم چیست؟

۱- از تکنولوژی‌هایی استفاده کنید که می‌توانید با آن‌ها رشد کنید

در مرحله‌ی اول، زمانی که می‌خواهید زیرساخت‌های فناوری شرکت را بسازید یا استراتژی خاصی را برای بازاریابی انتخاب کنید، با اطمینان گزینه‌ای را انتخاب کنید که به مدت طولانی با شما خواهد بود و می‌توانید آن را در طول زمان ارتقا دهید. به‌سختی می‌توان پیش‌بینی کرد که استراتژی‌ها و محصولات تکنولوژی تا چه مدت دوام خواهند داشت و چه زمانی از بین می‌روند. اما اگر روی محصولاتی متمرکز شوید که احتمال رشد بالایی دارند و به‌راحتی قابل اصلاح و ارتقا هستند، شانس بیشتری برای حفظ آن خواهید داشت.

۲- خودتان را به هیچ استراتژی خاصی وابسته نکنید

در هیچ‌یک از بخش‌های کسب‌وکار، به استراتژی‌های ثابت وابسته نشوید. اصلاً مشخص نیست پروسه‌ای که امروز به شما خوب جواب می‌دهد، فردا هم کارایی داشته باشد. بنابراین همیشه برای تغییرات ملموس و جدی آماده‌باشید. تجربه‌ی تای کیزل از شرکت OnDeck مثال خوبی در این زمینه است. او برای شرکتی کار می‌کرد که مدیرعاملش در طول یک سال مجبور شد پنج بار برنامه‌های اصلی تولید را تغییر دهد. نوسانات مداوم هدف‌گذاری شرکت، باعث سردرگمی مشتریان و کارمندان شده بود و درنهایت آن‌ها نتوانستند به سود پیش‌بینی‌شده‌ی خود دست پیدا کنند.

۳- روی تقویت برند متمرکز شوید

به‌جای اینکه روی برنامه‌های انفرادی متمرکز شوید، ارتباطات برند خود را گسترش دهید و تقویت کنید. اگر مصرف‌کنندگان با برند شما احساس نزدیکی کنند، برای مدتی طولانی کنار شما خواهند ماند، حتی اگر شرکت رقیب پیشنهاد بهتری به آن‌ها ارائه کند یا کمپین مدرن‌تری برگزار کند.

۴- سلسله‌مراتب بازاریابی را منعطف نگه دارید

در داخل سازمان، تلاش کنید سلسله‌مراتب انعطاف‌پذیری داشته باشید و حتی اگر ممکن است، این طبقه‌بندی‌ها را کنار بگذارید. سلسله‌مراتب سازمانی سخت و راکد، مانع از نوآوری‌های بازاریابی می‌شود. این سیستم صرفاً مسئولیت زیادی را به رهبران تحمیل و فرایند تصمیم‌گیری و تغییرات تیم را سخت می‌کند. اگر می‌خواهید همیشه واکنش هوشمندانه‌ای به تغییرات داشته باشید، به حرکت سریع همه‌ی اعضا و ایده‌های همه‌ی سطوح سازمان نیاز دارید.

۵- از تنوع ایده‌ها استقبال کنید

تنوع، مزیت بسیار مهمی برای کسب‌وکار به شمار می‌رود. تحقیقات نشان می‌دهد شرکت‌هایی که از تنوع قومی و نژادی بیشتری بین کارمندانشان برخوردارند، به نتایجی ۳۵ درصد بالاتر از سطح متوسط دست پیدا می‌کنند. این آمار برای تنوع جنسیتی به ۱۵ درصد می‌رسد. این تنوع، در جلسات کاری شما به گفتمان‌های مفیدتر و ایده‌های خلاقانه‌تر منجر می‌شود و حل مشکلات بازاریابی را تسریع می‌کند. از طرف دیگر حضور کارمندان مختلف، کسب‌وکار شما را از هم‌اندیشی‌های کورکورانه، که تهدیدی جدی برای پتانسیل‌های شرکت است، محافظت می‌کند.

۶- تجربه‌ی کاربری را به‌جای پیشنهاد محصول در اولویت قرار دهید

محصولات را می‌توان به‌راحتی تکرار، یا جایگزین کرد. اما تجربیات، منحصربه‌فرد هستند. اطمینان حاصل کنید که کمپین‌های بازاریابی شما، روی تجربه‌ی مشترک مشتری و برند متمرکز است، نه‌فقط تبلیغات محصولات و خدمات.

۷- از کانال‌های مختلف بازاریابی استفاده کنید

اگر هم‌زمان از کانال‌های بازاریابی متعددی استفاده کنید (نظیر SEO، تبلیغات PPC، رسانه‌های اجتماعی)، ثبات و تضمین بیشتری به کسب‌وکار خود می‌دهید. به‌این‌ترتیب اگر یکی از استراتژی‌های شما با مشکل مواجه شود، زمان بیشتری برای اصلاح آن در اختیاردارید و در بلندمدت هم می‌توانید روی گزینه‌های جایگزین بیشتری کار کنید.



*مشاور برند*

مشاور بزرگترین سایت در خصوص خرید و فروش برند،واگذاری برند،برند آماده خشکبار و حبوبات، برند آماده برای فروش برند مواد غذایی،فروش برند مواد شستشو، فروش برند مواد ضد عفونی ، فروش برند خوراکی و .... جهت ارتباط با مجموعه مشاور برند با مشاوران مجموعه مشاور برند در 24 ساعت از شبانه روز میتوانید در ارتباط باشید.





09177755652